Laboratuvar Testi, Tahlil Sonucu ve Veteriner önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Borlu kadir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Oruc
Meslek
Logistik(depocu)
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaslar
Kuslarimdaki halsizlik ve pusma sorunu oldugunu gözlemledim ve Veterinere telofon ettim bana kuslarin diskilarini getirmemi istedi Labaratuarda Analiz icin ve bende biraz Diskiyi kibrit kutusuna koyarak götürdüm ve tabi önce bana ne kadara malolacagini sordum söyledigi fiyat cok uygun geldi gercektende bir paket sigara parasiydi bende analiz etmesini söyledim yarim saat icinde analiz etti ve sonucunu bildirdi Sonuc Kuslarimin icleri Kurt ve Solucan dolu imis ve bana Concurat-L10% sularinin icine katmam icin Toz verdi iki kucuk paketcik tabi her bir paket bir sefere mahsus olarak 2 litre suya karistirarak 40 kusa vermemi istedi. bakalim bugün uygulayacagim sonuc ne olur bende merak ediyorum.

Not: Yer olarak Türkiye degil yurtdisi Almanya

Saygilar
Kadir Oruc Hamburg-Almanya

Ekli dosyalar

• cocurat.webp
    cocurat.webp
    3.6 KB · Görüntüleme: 1,273
Borlu kadir' Alıntı:
Selam Arkadaslar
Kuslarimdaki halsizlik ve pusma sorunu oldugunu gözlemledim ve Veterinere telofon ettim bana kuslarin diskilarini getirmemi istedi Labaratuarda Analiz icin ve bende biraz Diskiyi kibrit kutusuna koyarak götürdüm ve tabi önce bana ne kadara malolacagini sordum söyledigi fiyat cok uygun geldi gercektende bir paket sigara parasiydi bende analiz etmesini söyledim yarim saat icinde analiz etti ve sonucunu bildirdi Sonuc Kuslarimin icleri Kurt ve Solucan dolu imis ve bana Concurat-L10% sularinin icine katmam icin Toz verdi iki kucuk paketcik tabi her bir paket bir sefere mahsus olarak 2 litre suya karistirarak 40 kusa vermemi istedi. bakalim bugün uygulayacagim sonuc ne olur bende merak ediyorum.

Not: Yer olarak Türkiye degil yurtdisi Almanya

Saygilar
Kadir Oruc Hamburg-Almanya

Size söylediğim bu halsizliği es geçmeyip hemen işleme aldığınız için sizi canı gönülden tebrik ederim kadir abi.Şimdiden geçmiş olsun inşallah hepimiz sizin kadar duyarlı olup güvercinlerimize sağlıklı bir hayat bağışlarız...

inşallah faydasını görürsün abi
veteriner de gercekten güzel ilgilenmiş test falan
saygılar

ALMANYA DA ; SİGARA PARASI DEDİĞİ DE 10 EUORO .

TÜRKİYE DE GÜVERCİN PİSLİĞİNİ ANALİZ EDECEK LAB.. BULSAK DA , KONTROL ETTİRSEK..

TÜRKİYEDE GÜVERCİN İÇİN VET.. HİZMETİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM..

keske veterinerlik okusaymışım :((

İlk kez güvercinlere kurt ilacı kullandığımda ,dışkılarından solucan gibi kurtlar cıkmıştı.Sonraki senelerde aynı kuşlarda kurta raslamadım.(Levamin 10) toz ,kullanmayanlara tavsiye ederim.Gecenlerde bir abimiz kuşlarındaki hastalık için veteriner müdürlüğüne baş vurmuş, kuşların ağzında sarımtrak balgamsı tortular vardı, nefes problemi, göz çapaklanması, bilhazsa genç kuşlarda,sonuçta kuşlarda Trichomoniasis, cıktı.FLUGY şurup verdi, hastalığı yendi.6-7 liraya şurup.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Selam
Arkadaslar Veterinerin söyledigini uyguladim bi nebze olsada faydasi oldu kuslar birazda olsa canlilik gösterdi tüm Forum katilimcilara ve Kuscu arkadaslara Saygilar sevgiler

Kadir Oruc

Merhaba,
kurtlar tedavisiyle "A ve K” ağırlıklı vitamin takviyesi yaparak bağırsaklarda oluşabilecek tahribatın önüne geçebilirsiniz. bu takviye onların halsizliklerine de iyi gelecektir.
geçmiş olsun..

Selam
Devir Arkadasim A ve K vitaminlerini neler icerir fazla bir bilgim yok ama Kuslarin yemlerine Biramayasi 3 güne bir karistirip veriyorum sularina ise Elma sirkesi ile Bal ksristiriyorum Haftada birgünde Sarimsakli su veriyorum bilmiyorum forumdan arkadaslarin yazdiklarina dayanarak uyguluyorum.

Saygilar

verdiklerinizin bir sakıncası yok, onlar da gayet faydalı katkılar. mesela bira mayası "prebiyotik" yerine geçer. sirke "doğal A vitamini - özellikle ev yapımı doğal olanı" yerine geçiyor. Hormonsuz sarımsakta bazı "B vitaminleri" vardır. Saf bal ise "doğal K vitamini" yerine geçiyor, hem enerji verir hem de doğal mineral ve vitamin takviyesidir. elma sirkesi ve ballı veya pekmezli "doğal antibiyotiktir" suyu haftada sadece 1 gün veriniz, daha fazlası ishal yapabilir. sarımsaklı suyu verirken içine bir tatlı kaşığı da limon "mikropları öldürür vitamin c ihtiva eder" sıkınız ve limonun kabuğunu suyun içine bırakınız. fakat hayvanları uzun süre sade temiz sudan mahrum etmeyiniz. kurt ilacı bağırsaklarda tahribat veya kanama yapabileceğinden, önlem olarak ilacı verirken dahil "A ve K vitaminlerini" takviye ediniz. bunun yanında "naturalin" diye hayvanlar için çok ideal bitki karşımı ürün var onu da araştırabilirsiniz. güvercinlerde ishal çeşitlerine göre hastalık ve tedavileriyle ilgili yaptığım araştırma uygulama güncellenen döküman linkini de buradan inceleyebilirsiniz: http://goo.gl/uxy2r dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. veya konuları siteden arama yapabilirsiniz. tekrar geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri