LİMON SARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa 06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mustafa 06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa KARAKAŞ
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Kediler
[izlesene]6879473[/izlesene]

Çok güzel bir kuşmuş,inşallah soyu devam ediyordur.

Teşekkürler Oğuz Bey, eski bir video elime geçti paylaşmak istedim. Çekimi seyretmeye gelen arkadaşlar yapmıştı.Daha iyi seferleri yakalanabilirdi. Kuşu 2008-2009 yıllarında Sivas'ta uçurmuştum. Gerçekten misafirlerimizin yanında hep koltuğumuzu kabarttı.Kuşlar Ankarada bilinen kuşlardır. Bu sarıları aklım kuşa erdi ereli besliyorum.Bu zamandan sonra hiç oynamasalarda Allah ömür verdiği sürece de beslerim.Kuşlar bize geçeli 30 yıldan fzla olmuş, hala altarından iyi oynayan kuşlar çıkıyor. Dileğim bunun meraklısı olan herkez en iyisini beslesin..

Açık rennnkli , şekeri , limon vs gibi kuşlarda masa kuşlarıyla kırılmamışı çok azaldı, hep endişeye düşerim bu kuşta portakal vs kanı varmıdır diye . Eskiden cidden iyi oynayan limonlar şekeriler vs vardı .
Son zamanlarda bu kuşlar azaldı , kanaatimce açık renkli kuşlardaki masa kuşu arayışı ,yada oyun kuşunu daha tatlı renklerle kırarak hem renk, hem oyun, ikisini bir adada elde edebilme çabası bu gibi rengi güzel oyun kabiliyetide iyi olan kuşları azalttı ,Eskiden Ankara, Kırıkkale civarlada çok izlemişimdir ben açık renk kuşlar , beyazlar , limonlar, şekeriler. San yılarda ise bu renk kuşları uçuran dahi bir şekilde yok denecek kadar az . Hehe kimi kuşcular vardı kümesinin tamamına, yakını bazen tamamı böyle açık renk kuşla dolu olan . Bugün itibari ile iyisini muhafaza edebilmiş olanlara nemutlu . Kuşunuzda güzelmiş bu arada umarım yine vardır böyleleri elinizde . selamlarŞEREF

Maşallah Mustafa bey çok güzelmiş. Hayranı olduğum bu limonlardan bir erkeğim vardı. Üzerine çok emek verdim ama tutturamadım bir türlü. Güle güle besleyin.

s a masallah mustafa güzel sesli soluklu taklalı da güle güle uçur besle bizler ank deyimi ile limon sarı deriz gençligimiz zamanında çok popüler kuslardı çok çokda iyi oynayanları vardı hatta bu tür renkdeki kuslara özel ilgisi olan sadece bu rengi besleyenlerde çokdu ama içinde bulundugumuz su zaman içerisinde pek sık rastlamıyoruz sevilen bir renkdi iyi kus paylasım için tesekkürler

SAYGILAR

Maşallah Mustafa abi.Gayet güzel bir sarı.
Sahibine ve izleyicisine keyif veriyor.Macera arayıp eldekileri kaybetmeye gerek yok.İstediğiniz şekilde uçurup , izleyip ve izletmek nasip etsin ALLAH.

Sağlıcakla kalın...

maşallah gerçekten güzel bi kuş izlemeye doyamadım sesli süratli
allah herkese böylesini nasip etsin

benimde cok sevdiğim bi renktir limon seritli sarı ama şimdi pek kalmadı piyasad iyisini bulmakta cok zorlaştı
saygılar

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Muharrem abinin dediği gibi geçmişte sadece bu kuşları besleyenler vardı. Zamanının en hızlı kuşlarıydı. Bu gün hala bu kuşların kıymetini bilen bir-iki kişinin daha sahip olduğunu biliyorum. Bir de muharrem abi o gök ala'nın da annesi kızıl limon sarı, bi tarafı yine sarılardan. Herkese saygılar

MERZEY' Alıntı:
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Muharrem abinin dediği gibi geçmişte sadece bu kuşları besleyenler vardı. Zamanının en hızlı kuşlarıydı. Bu gün hala bu kuşların kıymetini bilen bir-iki kişinin daha sahip olduğunu biliyorum. Bir de muharrem abi o gök ala'nın da annesi kızıl limon sarı, bi tarafı yine sarılardan. Herkese saygılar
açıklamaların ve bilgilendirmen için tesekkür ederim mustafa kardesim sagolasın

saygılar

Geri