Lüleburgaz Güvercin Festivali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ramadan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ramadan39

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ramadan ırmak
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
23 ekim 2011 pazar günü kapalı pazar yeri kipa arkasında festivalimiz vardır.Tüm güvercin ve hayvan severler davetlidir,değişik güvercin ırklarında yarışmada olucaktır.

s a hayırlı ugurlu olsun allah herkesin emeklerinin karsılıgını verir insallah

saygılar

Hangi güvercin ırkları yarışmaya girecek daha fazla detaylı bilgi alabilirmiyiz, yarışmaya kuş kabulu en son hangi tarih acaba ?

trakya yerli kuşları tepeli,tepesiz,izmir makaracısı,alman makaracısı,süs kuşları,bango dallarında olucak bildiğim kadarıyla kuşlar festival günü öğleye kadar getirilmesi gerekmektedir.öğleden sonrada puanlama yapılacaktır.

Lüleburgaz'da Hemam hemen her yıl birkere bu tarz bir Festival düzenleniyor , Festivalin düzenlendiği alan oldukça geniş ve kapalı bir alan .. Daha önceki yıllarda ki etkinliklere Trakyanın tamamından , istanbul' dan , Körfezden ,Bursadan , Katılımcıların olduğunu biliyorum .. Konumu itibarı ile Lüleburgaz Trakyada merkezi bir yer sayılır .. Bu bakımdan ilgi çok iyi oluyor .. Kuşla böcekle çok yakın olmayan insanların dahi en azından ziyaret ettiği bir festival .. Bir alışveriş merkezinin hemen arkasında yapılıyor olası bu bakımdan da bir avantaj ....
Hercics kanatlı hayvanınyanında kedi köpeğe kadar olduçka geniş bir yelpazede hayvan ırkı getiriliyor , İlk akşam birde mezat yapılıyor du önceki yıllarda .
Sergilenilen ve Yarışmalara katılan güvercin türlerinin başlıcaları ise Şebap - Trakya mkaracıları - Bursa oynarı - Posta - Süs güvercinleri- Bulgar güvercinleri gibi ırklar .. Diğer ırklardanda seçmece olarak tektük bulununyor ..
GÜvercin alımsatımının yanında diğer ürünlerinde Alım satımmında yapıldığı standlar bolca var . İlaç yem aksesuğar vs .. Çok geniş yelpazeli neşeli verimli bir etkinlik olduğunu yine önceki yıllardaki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim .
Bu yola çıkan emek harcayacak herkeze kolaylıklar dilerim .. Bende yine buyılda ziyaret etmeyi pilanlıyorum ..
Fotoğraf çekme olanağı yakalarsan inşallah Festival sonrası buradan paylaşmayı umuyorum .. selamlarŞEREF

Geri