Lüleburgaz'da Festival.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Bu önümüzde ki hafta sonu 04.10.2009 Pazar günü saat sabah 09:00 akşam saat 19:00 saatleri arasında Lüleburgaz merkezde bulunan (Yeni pazar yerinde) organize edilmiş bir güvercin festivali olacaktır bilgilerinize.
 
inşallah kısmetse gelip gezmeyi planlıyorum bende ..selamlarŞEREF
 
Lüleburgaz kuşçular derneğinin ,asıl acılımı LÜLEBURGAZ KÜRKLÜ KANATLI KÜMESVE KAFES HAYVANLARI ÜRETİCİLERİTEŞVİK DERNEĞİİşte bu yüzden festivalimizi 4 EKİM de yapıyoruz ,Çünkü HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ,.
Dernek Başkanımızın önerisi ile diğer üyelerimizin oy çokluğu ile alınmış bir karardır.yanlız güvercinlere duyarlı yaklaşımın içinde olmadığımızın YARADANIN YARATIĞI tüm canlıları sevmek kulluk vazifemizdir.Şimdiden "HAYVAN LARI KORUMA GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN "Sevgili KUŞÇULAR ORG üyeleri
saygılarımla Ö PAPATYA
 
Bu gün yapılan Lüleburgaz'daki etkinliğe bende gittim, oldukça yoğun ilgi gören bir etkinlik oldu . Çeşitli güvercin ırklarının yanın da diğer kümes hayvanları kedi, köpek ,tavşan çeşitleri, kafeste yetiştirilen ötücü kuş türrleride vardı .. Yene, ilaç, yuva ve kümes aksesuarları gibi ihtiyaç malzemelerinin de tanıtımı satışıda yapıldı .
Ayrıca birde güvercin yarışması düzenlendi, türüne göre iyi durumda olan kuşlar ödüllendirildi, sahiplerine belgeler verildi..
Büyük bir alışveriş merkezinin hemen arkasındaki kapalı pazar yerine olması sebebi ile hayven severlerin yanında meraklı halktanda çokça ilgi gördü.. Geniş ve ferah bir alanda düzenli bir organizasyondu .. Banagöre enbüyük sorun aşırı sesli yapılan müzük yayını idi, zira Aramızda konuşurken birbirimizi duymakta zorlamdığımız da oldu ..
Güzel bir etkinlikti, insanlar gezdi dolaştı kuşlara baktı , alımsatım yaptı tanıştı , arkadaşları ile karşıkaştı.. Oldukça verimli oldu bana göre .. Emeği geçen tüm arkadaşlara kendi adıma şükranlarımı sunuyorum .. Ben beğendim doğrusu.. selamlarŞEREF
 
Merhabalar,

İzlenimler:Öncelikle Festival çok güzel bir alanda organize edilmiş ve katılımcıların emeklerini rahatlıkla sergileyebileceği ekipmanlar(kafesler) refah bir ortamda temin edilmiş emeği geçen tüm lüleburgaz dernek yönetimi ve lüleburgaz belediyesi böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için tüm emeği geçen güvercin dostlarına teşekkürler.

Alabadem ırkımıza gösterilen ilginin oldukça iyi olduğunu gözlemlemiş bulunmaktayım bu sevindirici durum önümüzde ki buluşmalarımızda dahada artacağını kanısındayım.









Duvarlardaki posterler ve yazılı dökümanlar makaleler gayet açıklayıcı bir şekilde ırklarımızı anlatıyor keşke çok daha fazla okunsa!






Hayrettin Şentuna ve ben.


Edirne,alabadem komite üyelerimizden Ercan Beşo ,ben ve Hayrettin Karagöz abimiz.





Organizasyonun yapılanmasında büyük emeği geçen LÜLEBURGAZ KÜRKLÜ KANATLI KÜMESVE KAFES HAYVANLARI ÜRETİCİLERİ TEŞVİK DERNEĞİ başkanı SEZER İSMAİLLER'E ve kurucu dernek üyeleri ve çalışanlarına böyle güzel bir birliktelikte güvercin dostları bizleri bir araya getirdikleri için sonsuz teşekkür ederiz.

Hayrettin Şentuna,Sezer İsmailler(oğlu),ben.
 
Bu güzel görüntüler için teşekkürler Hüseyin bey, trakya kuşundan hariç bango da var orada, diğer ırklardan resim çekme imkanınız oldumu ?
 
gökay' Alıntı:
Bu güzel görüntüler için teşekkürler Hüseyin bey, trakya kuşundan hariç bango da var orada, diğer ırklardan resim çekme imkanınız oldumu ?


Malesef yerel ırklarımızın dışındaki farklı ırkların fotoğraflarını çekmedik.bangolar katılımcılardan birinin , yerel ırklarımız dışında da çok sayıda farklı ırklar vardı umarım başka katılan arkdaşlar fotoğraf çekmişlerdir.
 
Tüm dostlara selamlar,

04.10.2009 tarihinde Lüleburgaz’da düzenlenen Kanatlı ve Kürklü Hayvanlar festivaline katılma şansımız oldu, ve imkanımız elverdiği sürece bir kac resim çektik.Bunları sizlerle en kısa zamanda paylaşacağım.

Lüleburgaz derneği 130 üyeye sahip olan ciddi bicimde ivme kazanmıs kocaman bir birliktelik kurmus.Tabi bu kadar fazla üyenin oldugu bir ortamda , ayrı düsünenler, ters düsenler , küskünler gibi grupların olması dogaldır.Ancak dernek yeni ve eski yönetimi beraber hareket ederek , Belediye desteği ile beraber her sene dahada güzel festivaller sunuyorlar…

Festival alanı icin tahsis edilen yer ile birlikte festivalde kullanılan ekipmanlar gerçekten güzeldi.Gectigimiz senelerden farklı olarak bu sene alanın yan duvarlarıda kapandıgından , rüzgar % 90 oranında kesilmis, çokta güzel olmus.

Herseyin üzerine özellikle öglen saatlerinde cok yogun bir katılım gözlemledim.En güzel tarafıda insanların aileleri ile birlikte bu ortama katılmıs olmalarıdır.Bu bakımdan Lüleburgaz’lı dostlar festival kültürünü ciddi ciddi oturtmaya baslamıslar.

Hiç eleştirilecek bir sey yokmuydu derseniz pek tabiî ki vardı, ilerleyen satırlarda ara ara bu konulara da girecegim.

Mesela festival tarihi , daha farklı bir zaman diliminde düsünülebilirdi.Malum salmalarımızdaki kuşların pek çoğu henüz tam olarak tüyden çıkmış değiller.Bu yazıyı okuyan dostlar sadece güvercin sergisi olarakta algılamasınlar, pek cok farklı hayvan gösterime sunuldu, kediler,köpekler,tavşanlar,tavuk-horozlar,sülünler vb.

Festivalden geriye kalan izlenimlerimi görüşlerinize sunmak istiyorum…

1-Pek çok yetiştirici hangi cins güvercin beslerse beslesin artık, kuşbazlardan kuş almaktan kacınır olmuslar bu güzel bir ilerleme…
2-Hangi ırk olursa olsun insanlar güzel kuşlar edinmek istiyorlar, bu istek ve talepler sayesinde VASIFSIZ kuş üretiminde ciddi azalmalar bekliyorum ileriki senelerde.
3-Bizler makaracı sevdalısı oldugumuzdan bir stand kurduk, bazı makaleleri ve kısaca üretim ve ucum tekniklerini bu standta insanlarla paylaştık.
4-Trakya’nın orta yerinde bulunan Lüleburgazda Trakya yerlisi ( Makaracısı ) sergilenmedi, sergilenenler ise toplam kuş oranının % 1 i bile degillerdi.Bu yüzden Trakya’da yasayan tüm yetistiricilerin artık çuvaldızı kendimize batırma zamanımız coktan gelmis ve gecmektedir.
5-Pacası olmayan pek cok ırkta hala künyeleme modeline gecilmemis, derneklerin bu bilinci üyelerine aşılaması gerekiyor.
6-Güvercin camiası çok kalabalık olmasına rağmen, kücük bir camiadır, bu camianın icinde uzun seneler barınmak isteyen yetistiriciler, dürüst , tutarlı ve paylasımcı olmak zorundadır.


Bunların haricinde Trakya Yerlisi ile ilgili verilere dönecek olursak,

Standımızı ziyaret eden ve sergilenen nadir Trakya Yerlileri ile ilgili yorum yapan pek çok yetistiricinin yaş ortalaması 50 ve üzeriydi.Pek cok genc arkadasında ilgisini ceken kuşlar oldu.Biz dilimiz döndügünce yaslı ustalarıda yanımıza alarak bu kuşların kafes icinde kaşının, gözünün,boyu ve posunun veyahut renk kartelasının 2.derece önemli oldugunu, asıl işlevlerinin hava maharetleri oldugunu anlatmaya calıstık.Trakya Makaracısı ve Alabadem ile ilgili kasa yarısmalarına katılımın düsünüldügünü ve bununla ilgili yurtdısındaki federasyonlar ile temasta olundugunu, ancak yabancı yetistiriciler ile yarısabilmemiz icin öncelikle UCUMLARA acilen ve sürekli zaman ayırılmasını gerektiğini anlattık.


Festival ile ilgili ilk aklıma gelenler bunlar, topic icinde gerektiginde acıklama ve bilgi paylasımında bulunabilirim.

Saygılarımla,

Tayfun AKAR

Birkac resimde benden....


81121515.jpg

15368039.jpg

fest9.jpg
 
Geri
Üst