lütfen yardım bütün kümes telef oluyorr (videoo)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nusrt355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

nusrt355

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hank moody
Meslek
calışmıyorum
İlgi Alanı
Kuşlar
iyi günler öncelikle ama cok yardım etmelisiniz cünkü bütün kümesim telef oluyor sapa sağlam bir kus 2-3 gün içerisinde ölüyor yada kafasının hakimiyetini kaybediyor kafası bir sağa bir sola oynuyor titriyor ne yapmamız gerek lütfen yardım edin
[dailymotion]xchll6[/dailymotion]
http://www.dailymotion.com/video/xchll6_kafalarına-bakın_animals

kuş sallabaş olmuş arkadaşım banada gelmişti ve kuşumu kaybetmiştim bulaşmıyor ama o kuşu diğer kuşlarından ayırmanı tavsiye ederim ve genellikle ölebiliyor kuşlar inş seninki yaşar benimki ölmüştü sitede onla ilgili konular var..

daha iyi yöntemler var ama benim abilerimden öğrendiklerim sarımsak ver boyun etrafındaki tüyleri yol normalde bi siyah damar oluo onu kes dicem ama yanlış bi hareketinde kuş ölebilir sarımsak ver boyun tüyünü yol ilk adım olarak

siyah damar tam olarak neresinde bulunuyor cerrahi müdahelelerde iyiyim zarar vermeden halledebilirim

sakın deneme kardeşim. sen 1 diş sarmısağı 4 e böl kuşa yuttur ama dikkatli ol bilen biri varsa etrafta kuşçu onlardan yardım iste her gün temiz su koy ve boyundan 2-3 tüy çek.damar falan kesme ama kuş için geç kalınmışsa fazla yapçak bişeyin yok.bu dediğim tedaviyi de 1 hafta kadar uygula.

forumda da ararsan çok iyi bilgiler var..

saygılar

not: doğru söylemek gerekirse bana sallabaş olmuş gibi gelmedi.sen onu bi oda da sal bildiğim kadarıyla sallabaş kuş rahat konamaz yemi de kolay kolay yiyemez yemin hep yanına vurur.DİKKATE AL.

zaten yemin yanına vuruyorlar ama gercektende sallabaş değilmiş gibi çünkü sallabaşta kafa döner sanki bunlarda boyunda kemik falan yok kafa bir sağa yatıyo bir sola yatıyo istem dışı titremeler falan

eger tum kumes yavas yavas bu hale geliyorsa hic ugrasma kuslarin orasini burasini kesicem diye kuslarin degerliyse deger veriyorsan hepsine birden igne yaptir olay bitsin igneden sonrada vitamin destegi yap birdaha boyle bir durum gelmesin basina saglikli kumesler...

Kardeşim bu kuş salla başdeğil bu kuş vitaminsiz kalmış ,bu kuşun katısında taş kalmamış ,drhal minarel tedavisi uygula .Bulabilirsen kırmızı toprak ser altlarına yosa kül ve kum karışrır ver . göreceksin 10 günde toparlarlar kendilerini .saygılarımla Ö PAPATYA.

aynı sorun benimde başıma geldi geçnlerde bizim burda birisi kuşun boynundaki butun tuyleri yoldu çıplak kaldı kuş sonra sıyah noktalarr iğne ile patlattı kuş ilk 2 gun çok kormuş haldeydi sonra duzeldi he ama bu herzaman tutmaz bence vitamin takviyesi ver ve o kuşu ayır

kardeşim kuşlarin salla baş olduysa agır olan vakalari kesmeni tavsiye ederim benimde başıma geldi bi müddet sonra kafalari yerden kalkmiyor hasta olan güvercinleri hemen ayir güvercinlerine Neo Terramycin vitamin ler satılıyor veterinerlerde ondan alıp sularina katmanı tavsiye ederim güvercinlerde ishal durumu varsa ishali kesmede yardimci olaçaktır

s.m arkadaşlar öncelikle kuşlarda ateşle başlar hastalık bünyenin en zayıf yeri ve kanın devamlı hareket alanı kafa gelir öncelikle kuşun agızına 2 damla elma sirkesi ateşi düşürmesi ve hayvanı rahatlaması için arkadaşımın dedigi gibi agızına 4+1 ver sularını her gün tazele sularınada sirke 2 damla ver engüzel ilaç samırsakdır

evet bende hep sarımsak veririm boyun tüyünü yolarım

kardeşim ben gecen sene bu h astalıktan 100 yakın kusumu kaybettım bu hastalıga bızım buralarda veba diyorlar bu hastalıgın ıgnesı var her kusuna ayrı ayrı vuruyorsun hasta olanları öldürüyor kalanlara o hastalık bı daha gelmıor benımkıde bı tavsıye ama en etkılı yolu damla vermen ben damla sayesınde 30 tanesını falan kurtardım allah yardımcın olsun

sallabaş için EPDANTOİN tablet varmış bu geçiriyormuş ama piyasadan kalkmış ben çok aradım bulamadım bulrusan bunlardan ver kuş once şoka giriyormuş ama sonradan duzeliyormuş denemekte yarar var

doğru söylemek gerekirse bana sallabaş olmuş gibi gelmedi. arkadaşım kuşlarında kırgınlık halsizlik keyifsizlik oldugunu anladıgında hemen kusunu ORNİTAB hap var ondan 4 tane sabah 1 akşam bir tane ver kusun sapa sağlam olucakkk arkadasım saygılar

arkadas bu kus bana da hıc sallabas gıbı gelmedı.sallabas boyle olmaz bunlar cok halsız gorunuyo.bunlar tıtrek olmus sankı sallabasa benzer bısey oda ama daha agır bısey.bana kalırsa bayterıl ver kuslara en guclu antıbıyotık o bende cok ıse aradı.ama vıtamınle beraber vereceksın cunku agır bır antıbıyotık.allah sıfa versın gecmıs olsun.2 lt suya 0.5 cc koyacaksın fazla koyma sakın!!!!!!!

BUNLAR TİTREK OLMUŞ.. HİÇ UĞRAŞMA EMEK HARCAMA BİRAZ ZOR OLABİLİR AMA HEPSİNİ KES.. ÇÜNKÜ DÜZELMEZ BİRDE ARKADAŞLARIN DEDİKLERİNİ DENE SONUCUNU BİLDİRİRSEN SEVİNİRİZ.. SELAMLAR..

hepsi denenecek çözümler ama işe her zaman yaramayabilir sallabaş bir virüs hastalığı kuşun omurilik sıvısına yerleşen bir virüs kuşun denge sistemini bozar ve bulaşıcıdır farkettiğin an kuşu kümesten ayır ve karantiya al kümesini dezenfekte et ve kuşlarına vitamin takviyesi uygula kuşlarınada değer veriyorsan kuşlar hastalanmadan önce zamanında aşı yapmalısın kolaylıkla bulabileceğin aşılar Bergavat ve Colombovac bunladan kullanabilirsin ve eğer bulabilsen Chevita S
geçmiş olsun

Arkadaslar yapmayin etmeyin,sadece bir video konmus ve hic bir hastalik belirtisi yazilmamis arkadasimiz kuslarin kafasi donmus diyor ama koydugu videoda boyun donmesi gozukmuyor.Herkes bir ilac oneriyor onerilen bu ilaclari saglam bir kusa verin bakin kus ne hale geliyor.

Bu gibi durumlarda yardim isteyen arkadaslarda eger biraz zahmet edip hasta kuslarini biraz daha yakinda takip edip hastalik belirtilerini,hastalik simtomlarini daha detayli ve net yazar ise,belki daha fazla faydamiz dokunur.

://www.kuscular.org/arama.php?cx=005693101208600501613%3Ao2j035ot2ag&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=SALLABA%C5%9E&siteurl=www.kuscular.org%2Findex.php&ref=www.google.com.tr%2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3Dkuscular.org%26source%3Dweb%26cd%3D1%26sqi%3D2%26ved%3D0CCsQFjAA%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.kuscular.org%252Findex.php%26ei%3Dj4Y8UermHuWM7QayhIC4Ag%26usg%3DAFQjCNFCg8qLP7cFTVLaQZ1zAz2A0R8ISA%26bvm%3Dbv.43287494%2Cd.ZWU&ss=2987j1850717j8

arkadaslar bütün hastalıklar isalle baslar vede genelde benzerlik gösterirler ama tanı ve kesintedavileri tahlille ögrenilir

hep gözlemleyip takip ediyorum en çok konusulan hep hastalıklar oluyor burada vede yapılması gereken en önemli şey hastalanan kusu tedevi etmekolmamalı ne olmalı kusu hasta etmemenin yollarını ögrenmek bilmek vede ciddiyetle ve önemle uygulamakdır peki nedir onlar

tamah edip kus yakallama sevdasından vaz geçebilmek

kümeslerimizi havalanacak sekilde dizayn etmek

hiyjene önem vermek

kümes ziyaretlerinde dikkatli olmak
kalabalık kus bakımsız kümes
karsılıklı kus alısverişlerinde kusları öncelikle karantina da tutmak gözlemlemek
nereden nasıl oldugu belli olmayan kalıtesiz yem
vs vs ha kus hastalanmazmı hastalanır pekala lakin belli zamanlarda havadan gelen viral hastalık harici kuslarımızın daima hastalanır olması sadece ve sadece KUSCU HATASI DIR BUNLARI BİLELİM UYGULAYALIM ARTIK YAZIK EMEK VE KUSLARIMIZA

SAYGILAR

58che58' Alıntı:
daha iyi yöntemler var ama benim abilerimden öğrendiklerim sarımsak ver boyun etrafındaki tüyleri yol normalde bi siyah damar oluo onu kes dicem ama yanlış bi hareketinde kuş ölebilir sarımsak ver boyun tüyünü yol ilk adım olarak

boyun tüylerini yolmak, siyah damardan kan akıtmak, bunlar çok yanlış davranışlar. veteriner bir arkadaştan öğrendiğim bu hastalıkta virüs, kuşun beyinciğine yerleşiyor ve kuşun denge kaybına uğramasına sebep oluyor. tüy yolmakla falan alakası yok. tüyünü yoldum iyileşti derseniz, o kuşun iyileşeceği varmış demek ki. bu hastalıkta az oranda da olsa, kafa eserli kalıp iyileşenler oluyor.

Edit: Aynı mesaj

Ben ortaokulda başladığım güvercin sevdasına lisede ara verip son 2 senedir devam etmekteyim. Şeytan kulağına kurşun Maşallahları var güvercinlerimde hastalık felan hiç birşey yok, dışkıları sulu beyaz oluyor arada ama bunun dışında bişey yok. Yemlerini elerim günlük taze su veririm. Havalandırmaya dikkat ederim cereyanı kesip kümesin telli tarafını açarım.Kuşlardanda devamlı yavru alıyorum. Ve millete dağıtıyorum.Belkide dağıttığım içindir takdiri ilahi.

Ama benimde son günlerde atmaca musallat oldu hiçbırakmıyor her uçurunca geliyor bitane aldı yine geliyor, bugün birisini yere düşürdü kuş çok korktu sadece kuyryğu kopmuş ama çok durgun bunlarda öd patlama olayı varmı?

Geri