LUTFEN YARDIM EDIN ONEMLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert bey
Meslek
çalışan
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba;
arkadaslar guvercinlerim iki gun once yumurtladi ikinci yumurtasinida cumartesi cikardi.
1: kuslari bugun kontrol ettim disisi yok kacmis galiba. Erkek kus tek oturuyor yumurtda.
2; yumurtalari baska cift kuslarin altina surecem ama surdugum disi kus yumurtlamak uzere. Eger yumurta ici de hazirsa bu disi kus icin sorun olurmu hasta olurmu? Kendi yumurtasini icinde eritirmi.
3: bide suan tek olan olan kusun eski esini(yaklasik 15gun once ayirmistim) yuvaya koysam eski esiyle yumurtaya otururmu?
lutfen bilen biarkaadas cevap verirse sevinirim.
iui aksamlar

İyi akşamlar Mert kardeşim;

Eğer diğer kuşlardan çok çok daha fazla değerli değilse kuş riske etmeye değmez...
Kuşlar yumurtlamadan folluğa yumurtayı koyarsan içinde kırar, kuş harap olur...
Bence o iki çıkmış yumurtaya erkek iki üç gün daha baksın diğer kuşlar yumurtasını cıkarttıgı anda vakıt kaybetmeden koyarsın...

İyi Akşamlar

Anladim kardesim yani once yumurtlasin sonra degistireyim o zaman. Kus kendi icinde kirarsa daha kotu olur.

2. Maddede kusun ne zaman yumurtlyacagini bilmiyorum. Eger kus kendi yumurtasini yapmazsa içinde ne olur eritirmi? Kusa zarari olurmu? Hastalanirmi.

Canım kardeşim sana göre o yumurtalar çok beğendiğin bir kuşun yumurtası ise yumurta 4-5 gün sonra ancak tutar sende bu ara bakkaldan veya marketten bir paket nişasta al bir kabın içine iki adet yumurtayı koy nişastayı yumurtaları kapayacak şekilde güzelce dök yumurtalar kaplansın açıkta kalmasın öteki yumurtaların ikisini birden kuşun altından alıp nişastada yatanları kuşun altına sürersin diğerlerinide nişastaya gömersin onları da canın istediğinde istediğin kuşun altına sürersin selamlar.(Yumurtayı fazla ellemeden iki uçundan tutarsan 6-7 gün tuttuğunu bir damar gibi ışığa tut görürsün)

teşekküe ederim arkadaşlar bilgileriniz için.

Geri