lütfen yardım edin :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muhammed36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhammed36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kral 36
Meslek
kuçcu"
İlgi Alanı
arkadaşlar iki yavrum var yem yiyebiliyorlar fakat bu 2-3 gündür çok halsizler birtanesinin sağ ayağı topallıyor ne yapabilirim lütfen yardımcı olun:S

kuslar senin kardes biz ne durumda olduklarını bilmiyoruz ve burada cok detaylı anlatman gerekir ki bir tedavi bulalım .yem yemiyor dersen her hastalığın belirtisidir ayağı topal ise sağa sola sıkıştırmıstır

özzür dilerim biraz acele yazdığım için açıklayamadım kuşlarda tam olarak şu var halsizler yem yiyebiliyor ikiside ama baya halsizler yem yiyorlar ama su çok içiyorlar çok sulu ishal var kafa tüylerini falan kabartıyorlar.

tabi bide birinin ayağı topallıyor

Selamlar...Çok su içmeleri ve ishal olmaları, dışkılarının beyaz olması salmonella hastalığının işareti.Veba da deniliyor.Bu virüs kanat tutukluğu ve ayaklarda topallamaya da sebep oluyor.Yavruları kurtarmanız biraz zor oalabilir.Ben daha önce pantrim diye bir antibiyotik kullandım.Çok çabuk atlattılar.Salmix diye bir ilaç var.İlaç tedavisi yapmazsan yavruların ve genç kuşların çoğunu kaybedersin.Ayrıca tedavi ile birlikte kümesini de dezenfekte etmen (çamaşır suyu vb. ilaçlar ile temizlemen) lazım.Geçmiş olsun..

Kardeş bunlar bence eklem tipi salmonella belirtileri.. Bİr aralar benim başıma da geldi bu hastalık.. Bu hastalığın en kötü yanı tedavisi zor, ve çok çabuk yayılıyor... YEmciden bir ilaç aldım o 3-5 günde geçirmişti ama ilacın adını şu anda hatırlayamıyorum.. Turunculu bir ilaçtı.. Ama herkes salmomix öneriyordu bana bir dene istersen...

dışkı beyaz değil normal ishal ama dediğiniz gibi salmonella olabilir dediğiniz ilaçları nereden bulabilirim ve nasıl kulllanılıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri