LÜTFEN yardım edin yavru ölecek :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar daha önce konu açmıştım kusura bakmayın ve aradıklarımı diğer konularda bulamadım.
Benim yavru postalar 11 günlük oldu biri diğerinin 3 katına çıktı. Küçük olan ise daha 4-5 günlük gibiydi az önce eve aldım küçüğünü ölmek üzereydi.
Size sorum şu yavruyu nasıl ve hangi besinlerle beslemeliyim, şu an şırınga yardımıyla bebe bisküvisi veriyorum ılık suyla ıslatıp,, ve ısı için masa lambası kullanıyorum fakat direkt yavruya doğrultulan ışık zarar verir mi? yavruyu yakacak kadar yaklaştırmıyorum.
Bir de yavru 11 günlük olmasına rağmen bir gözünü açamıyor ve kafası titriyor, dik tutamıyor.
Konuda tecrübeli abilerim yardım edin lütfen, babama yavru ölecek alıp biz bakalım mı dedim, boşver öleceği varsa ölür dedi fakat ben hayvanı ölüme terk edemedim, istemeyerek de olsa alıp eve getirdim.
Son bir sorum olacak bu boyutlarda bir yavru günde kaç kez beslenmeli?

Ekli dosyalar

• IMG_2878.webp
    IMG_2878.webp
    126.6 KB · Görüntüleme: 850
Geçiş olsun Çok üzüldüm ışığın zarar vereceğini sanmıyorum civivlerede öyle bakıyorlar ama emin değilim

Bence yavru cok kücük ve bisküvi dogru tercih lakin icine palet yemde koyarsanız daha hızlı gelisicektir yavru ısınamadıgı yada sogguga maruz kalarak titremiş olabilir bildim kadarı ile gözleri 3 4 gün icinde acılacaktır

Anasi babasi diger yavruya bakiosa hala kusacaklari zaman buyuk yavruyu al eline buna kussunlar bu sekilde dengeyi sagla bu kadar basit

Emre abi dediğin doğru fakat anne baba acemi,, yani bunlar ilk yavruları ve iki yavru arasındaki fark çok fazla küçük olan 5 gün geriden geliyor gibi. Büyüğü onun 3 katı oldu. Benim de tecrübesizliğim, dediğini 5 gün önce yapsaydım belki böyle olmazdı. Ama ben elledikten sonra yavrulara bakmazlar diye korktum.
Bu arada besleme ile ilgili önerilerinizi bekliyorum sadece bebe bisküvisi yeterli mi?

arkadaşım seni anlıyorum üzüntünü paylaşıyorum geçmiş olsun benim sana önereceğim şudur bisküvi yerine mısır unu ile lapa yapıp şırıngayla verebilirsin ışığın zararı olduğunu düşünmüyorum mesafesini ayarlaman gerekir üç gün bu şekilde mısır unu lapası verdikten sonra palet yemin öğütülmüşü yani civcivler için satılan yemin yağlı olanından ver (besi )için olandan yine aynı şekilde su ile karıştırarak vermeye devam et günde 5-6 defa azar azar ölçülerde ver yavru büyüdükçe artırırsın :hungur:

ŞIRINGA UCUNA * 3-5 cm SERUM HORTUMU takılınca YAVRUNUN AĞZINI ACITMAZSIN .VE DAHA KOLAY BESLERSİN .!

GALETA UNU
ÇİĞ YUMURTA SARISI
VİTAMİN TAKVİYESİ
KABUKSUZ MUHABBET KUŞU DARISI
SÜT
.
.
.KARIŞIMLARI YAVRUYA VERİLEBİLİR.

aynı sorun benim şu andaki 5-6 günlük yavrunun birinde de var. Diğerine göre bariz küçük ve dün akşam gördüğüm kadarıyla anne yem verecek ama yavru yemi alamıyor. Ben dün akşam biraz bebek maması verdim. Burada yazılanları vermeye çalışacağım. Benim anlamadığım acaba yavruda hastalıkmı varda yemi alamıyor acaba. Birde yavruyu acaba eve alsammı yoksa besledikten sonra geri annesinin yanına mı koysam hangisi daha sağlıklı olur. Görünüş olarak çok bitkin ölecek gibi görünüyor. İnşallah yaşatabilirim.

geçmiş olsun kardeş
benim tavsiyem yemcilerden
yavru yemi ve
karışık yem alman.
karışık yemi bir bezin içine koy ve çekiçle döv un gibi yap
ve yavru yemiyle karıştırıp birazda su ekleyip şırıngayla kuşu besle.

Yavru yemi dediğiniz palet yem mi oluyor başka bir yemmi. Bende palet yem var eğer oysa onu vereyim

dogrudur ve yemcine sor başka otarz yem çeşidi varmı varsa karışıma onuda ekle
ne kadar çok çeşit yem yerse okadar vitamin fazla alır.
inşallah senin kuştada işe yarar

İnşallah. Yardımın için çok sağol

rica ederim ne demek
azda olsa yardımcı olduysam ne mutlu bana

Arkadaşlar öneriler için teşekkürler fakat anlamadığım bir nokta var yavru 12 günlük ve gözlerini çok nadir açıyor ve kafası sallabaş gibi tamamen dönüyor sizce bunun sebebi bedir? ve türker abi bu boyutta bir yavruya serum hortumu kullanmak sağlıklı mı?

Bazı yavrularda doğuştan hastalık olabiliyor. Yumurtadan sallabaş bile çıkanlar oluyor. Belki kuşta o şekilde bir rahatsızlık vardır. Şu an bendeki yavrunun biride öyle. Bakalım inşallah düzeltebiliriz.

Benim yavru dün gittiğimde malesef ölmüştü. Hasta olduğu için elden birşey gelmedi.

Öncelikle geçmiş olsun :hungur: bu tür olayların önüne geçmek aslında çok basit dişi kuş ilk yumurtayı attıktan iki gün sonra 2. yumurtayı atar bu yüzden yavrular aynı gün çıkmaz ve son çıkan yavru genelde maraz kalır, bunu önlemek için ilk yumurta kuşun altından alınıp serin bir yerde bekletilir kuş 2. yumurtayı yumurtladığı zaman diğer yumurtada kuşun altına konur ve yavrular aynı gün içinde çıkar ve maraz kalma ihtimali minimuma iner :heyo:

2 günden bir şey olmaz serin derken buz dolabı değil yani :ckmk: minimum 10 makzimun 25 derece arası

Serin değince aklıma çok soğuk yerler geldi :)

Yumurtayı buzlukta dondurucan 10 yıl sonra başka kuşa yatırcan :)

Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkürler. Benim da yavru sabaha karşı öldü :(

Geçmiş olsun

colvit plus tb günde 2 adet ve pigeon ixir yarım pipet günlük kullanmanda fayda var bence

slm a türker abi konuyu güzelce acıklamış yazdıklarını uygularsan sorun kalmaz inş. iyi forumlar

Geri