macir selaniği alıştırma süresi ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasanarda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

hasanarda

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan arda
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Selamın aleyküm. Siteye yeni koyduldum ve iyiki kaydolmuşum. Ben dün (pazar günü) Bursa'dan babamın arkadaşından 2 çift macir selaniği aldım. Evin terasında kendi yaptığım ufak bir kümese koydum. Ben Kütahya Tavşanlıdanım. Kanatları bağlı. Kaç gün içersinde alışırlar. Kuşlar kart değil genç. Vede yem olarak ne verebilirim. Tam olarak mesela 1 kiloda ne kadar buğday, ne kadar arpa,... o şekilde verirsniz. ben kuşlara şimdi aşurelik buğday ve mısır veriyorum. (:

Şimdiden teşekkürler...

saygılar...

Öncelikle foruma hoş geldiniz.Arama yapmadan konu açmayınız ilgili bölümlerde gerekli bilgileri bulacaksınız...

Aradım ama alışma süreleri ırklara göre farklılık gösteriyormuş. Ben macir selaniği ırkının alışma süresini öğrenmek istiyorum.

İşte resimler gerçi tamda emin değilim bunlar macir selaniği (paçalı dönek) değil mi?

20062011012.jpg

20062011022.jpg

20062011021.jpg

20062011020.jpg

20062011018.jpg

20062011016.jpg

20062011013.jpg

Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
saygılar...

Selam
Kuşlarınız hayırlı olsun maşallah fotoğrafları çok güzel.Alıştırmak için kuşların ilk önce terasa alışması lazım.Kenarlarda değilde oratada dolaşmaya başladıklarında (1 hafta gibi) koyu renkli olanlardan herhangibirinin kanadını açıp aralarına ürkütmeden saldığında kendisi zaten sağa sola uçmaya başlayacaktır.Alıştıkça tek tek kanatlarını açmanızda yarar var.Günde bir kere akşamüstü buğday vermeniz yeterli olur.Yinede bu işi yapan birinden rica ederek yardım almanız daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim ama neden koyu renkli olanlardan dediniz merak ettim.

açık renkli olan kart kuş diğerleri yavrudan.1 hafta sonra en küçük olanın kanadını aç o etrafa konmaya inmeye çıkmaya başlayınca diğerlerini sal ama ürkütme kuşlar yataklasın en son o kart kuşu sal

Kuşlar kümese bi alışsın yeni bir sayfada tanıtımlarını yapacağım. İnşaallah.

ÖNCELİKLE HOŞGELDİN.
KUŞLARIN ÇOK GÜZELLER ONU BELİRTEYİM. AMA KÜMES OLMAMIŞ ÖNCELİKLE GÜZEL BİR KÜMES YAP, SİTEDE ÖRNEKLERİ VAR HAVALANDIRMAYI YAPMAYI UNUTMA, KUŞU ALIŞTIRMAK İÇİN İLK ÖNCE ORTAMINI GÜZEL YAPACAKSIN KUŞ KENDİNİ ORADA MUTLU HİSSEDECEK DAHA SONRA KUŞLARI ARADA DIŞARI SALACAKSIN ÇEVREYİ TANISINLAR ALIŞSINLAR BİR İKİ HAFTA GEÇTİKTEN SONRA ERKEK OLANIN KANADI VE YAVRULARIN KANADINI AÇABİLİRSİN AMA SAKIN KUŞLARI ÜRKÜTME ÇATIYA GİDİP GELSİNLER DIŞARIDA YEMLE BİR HAFTA SONRA YAVAŞ YAVAŞ UÇURMAYA BAŞLARSIN AMA MUTLAKA KÜMESİNDE BİR TANE KUŞ BIRAK UÇTUKTAN SONRA PIRILTI VERMEK İÇİN. BENİM AKLIMA GELENLER BUNLAR. İYİ GÜNLERDE BESLE...
SELAMLAR...

Teşekkür ederim. Dün büyük bir araştırma yaptım. Ve yeni bir kümes yapmaya karar verdim. Sabaha kadar aklımda kümesi tasarlamaya çalışırken uyuyamadım. (: Ama en ucuz tahta ne olabilir. En geniş ve ucuz bir kümes yapabilmek için ne kullanılabilir ve acaba ne kadar tutar.

saygılar...

Teşekkür ederim. Dün büyük bir araştırma yaptım ve yeni bir kümes yapmaya karar verdim. Sizce geniş ve ucuz bir kümes için hangi malzemeyi kullanmalıyım ve yaklaşık ne kadar tutar.

saygılar...

Re: macir selaniği iyi bir kümes için??? sayfa:2

Yardım edebilecek yok mu?

hasan acele etme bir günlük arastırmayla kümes yapılmaz.pişman olursun keske daha büyük keske daha güzel yapsaydım keşke şunu da yapsaydım dersin.iyice düşün en az 50 60 kümese bak öyle hazırla kümesini.sitede var resimler.hepsine tek tek bak.acele etme dedigim gibi yparsan pişman olmazsın.

Artık kararımı verdim. Terasa 120 yükseklik, 100 en, 80 boy(cm) + çatı 35 cm bir kümes yapacağım. Şekli dik konulmuş bir dikdörtgenler prizması ve üzerine konulmuş üçgen prizma şeklkinde. İçinede 4-6 folluk koyacağım. Çizebilirsem resmini eklerim. Bu sitede gördüm ve tam bana uygun güzel bir kümes ama yerini bilmiyorum. Sayfayı aceleyle kapatmıştım. Havalandırmasınıda çatının ön tarafına tel arka tarafına baca kapaklarından koyacağım. İnşallah güzel bişey olur. Resmini izebilirsem eklerim.
iyi günler.

saygılar...

hasanarda' Alıntı:
Artık kararımı verdim. Terasa 120 yükseklik, 100 en, 80 boy(cm) + çatı 35 cm bir kümes yapacağım. Şekli dik konulmuş bir dikdörtgenler prizması ve üzerine konulmuş üçgen prizma şeklkinde. İçinede 4-6 folluk koyacağım. Çizebilirsem resmini eklerim. Bu sitede gördüm ve tam bana uygun güzel bir kümes ama yerini bilmiyorum. Sayfayı aceleyle kapatmıştım. Havalandırmasınıda çatının ön tarafına tel arka tarafına baca kapaklarından koyacağım. İnşallah güzel bişey olur. Resmini izebilirsem eklerim.
iyi günler.

saygılar...
ilerde pişman olacagına garanti veriyorum kardeşim.ben bu kadarını söyleyeyim sen yine bildigini yap.kümes senin olacak sonuçta biz sadece fikir verebilrz.mümkün oldugnca büyük yap kümesi.boyu da en az senin boyun kadar olsunki girip adam gibi temizligni yap

Bende istiyorum devasa kümesim olsun içinde herçeşit güvercinim olsun ama yer konusu var. Kümes sığmıyor en fazla verdiğim ölçülerde kümes alıyor. Büyük terasa yapayım diyorum orayada para yetmiyor yani çıkmazlardayım :uzgun: :uzgun: :uzgun:

Bu gün gittim Tavşanlıda ki çoğu marangozu gezdim ama kümesi yapacak adam bulamadım yani profesyonel bir kümes hayallerim suya düştü. Bende terasa çatıdaki artık malzeme ve tahtalardan gücüm yettiğince yapabildiğim en büyük kümesi yapmaya çalışacağım. Bu ölçülerden fazla olacağını sanmıyorum ama yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışacağım. Çalışmalara yarın başlıyorum. Fotoğraflarla sizi bilgilendirip yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alacağım. Tabi benden eksik etmezseniz.

İnşaallah bu sefer adam akıllı güzel bir kümes çıkar ortaya.
iyi akşamlar..

saygılar...

hasanarda' Alıntı:
Bende istiyorum devasa kümesim olsun içinde herçeşit güvercinim olsun ama yer konusu var. Kümes sığmıyor en fazla verdiğim ölçülerde kümes alıyor. Büyük terasa yapayım diyorum orayada para yetmiyor yani çıkmazlardayım :uzgun: :uzgun: :uzgun:

Bu gün gittim Tavşanlıda ki çoğu marangozu gezdim ama kümesi yapacak adam bulamadım yani profesyonel bir kümes hayallerim suya düştü. Bende terasa çatıdaki artık malzeme ve tahtalardan gücüm yettiğince yapabildiğim en büyük kümesi yapmaya çalışacağım. Bu ölçülerden fazla olacağını sanmıyorum ama yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışacağım. Çalışmalara yarın başlıyorum. Fotoğraflarla sizi bilgilendirip yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alacağım. Tabi benden eksik etmezseniz.

İnşaallah bu sefer adam akıllı güzel bir kümes çıkar ortaya.
iyi akşamlar..

saygılar...
hasan bak para yok diyorsun.para biriktir arkandan kovalayan yok sonuçta.acele etme 3 ay geç olsun adam gibi olsun.ama anladgm kadarıyla kafana koymuşsun nasıl olursa olsun yapacaksın.bu arada marangoza gelince onlar çok para alırlar babanla dayınla amcanla fln yapman lazım.oyle yaparsan ucuza malolur.ama dedgim gibi bence acele ediyorsun

Üç günden beri doğru düzgün uyuyamadım ve bugün 3 tane osb (obs?) sunta aldım. 60+244 cm tanesi 13 tl. Ve 120h-80 derinlik-60 en boyutlarında bir kümes yaptım. Daha dışı bitti. Artan parçalarıyla içine folluk yapacağım yarın. Berat abi benim için faydalı bilgiler söylüyorsun benim için iyi olanı yaptırmayı çalışıyorsun biliyorum. Bu konuda tecrüben var galiba:). Ama ben kafaya koydum ve bunu iyide olsa kötüde olsa yapmam lazım. Çünkü sürekli kafamı kurcalayıp duruyor. Zaten kışa kadar bu kümesle idare edip sonra güzel bir kümes yapacağım. Belkide daha erken kafam eser yaparım. :) Yardımlarınız için teşekkür ederim. Kümesin son halini koyacağım foruma o zaman görürsünüz. Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Allah hepinizden razı olsun.

İyi akşamlar.

saygılar...

maşllah kuşların güzel ama yeni kümes için bende projelr kuruyorum 2 kümes değiştirdim okümesi yıkam hasta kuşları koyarsın geniş kendiboyunda kümes yap benide 4 kuşum var kümes büyük önce iyi düşün

hasanarda' Alıntı:
iyi günler.

saygılar...

Hasan kardeşim sen kendimi yapıcaksın yoksa marongaza mı yapmazlar küçük iş diye söliyim ben gittim yapmadılar.Bide kırıyorlar adamın kalbini söyliyeyim .

Geri