MADEM TÜRK'SÜN , TÜRKÇE'Yİ GÜZELLEŞTİRKİ TORUNLARIN ANA DİLİYLE ÖVÜNSÜN..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Bütün arkadaslarimin TÜRKÇE mizi güzelleştirmek adina neler yapabiliriz tezi hakkinda fikirlerini almak istiyorum,

Sizlere Sorularim Olucak..

Hayatimizda Nasil bir TÜRKÇE kullanıyoruz?
Sosyal Hayatta TÜRKÇE'nin önemi?
Çocuklarımıza Nasıl bir TÜRKÇE bırakıyoruz?
TÜRKÇEMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK VE ÖZLEŞTİRMEK Adına neler yapabiliriz?

Ilgilenen bütün arkadaslarima tesekkur ederim.

valla bılmm ama türkceyi herkez unuttuyor sanıırım kımse farkında olmadan türkceyı unutuyor zaten artık insanlar direk argo konusuyo yakıda neler cıakcak bılemıyorum dilimiz degiştirir zamanı gencleri

matrax__34' Alıntı:
valla bılmm ama türkceyi herkez unuttuyor sanıırım kımse farkında olmadan türkceyı unutuyor zaten artık insanlar direk argo konusuyo yakıda neler cıakcak bılemıyorum dilimiz degiştirir zamanı gencleri

selam değerli dostlar..sevgili matrax__34 bu konu için çok iyi bir örneksin.sana sonsuz teşekkürler..18 yaşında olupta zamane gençlerine yorum yapman da ilgi çekici..aslında Türkçe konusu gibi bir çok konudada sürekli eleştiri yapmayı görev bilen bizler aynaya bakma gereği duymuyoruz..unutmayalım ki her attığımız adım bizden bir sonraki nesil tarafından gözlemleniyor..bizlerin önem verdiği konular onlar tarafından önemseniyor..
hal böyle olunca senin yazdıkların dan ben şu ana fikri çıkardım ''imamın dediğini yap yaptığını yapma''yani senin söylemeye çalıştığın şeyleri zamane gençleri göz önünde bulundursun ama Türkçe yazma yada konuşma konusuna gelince senin tarzını kullanmasın..bence hemen bir çuvaldız edinmelisin..saygılar..

Çalışmanız güzel fakat istisnalar hariç kimse bu ortamda tek tek harf yazmaz.Çünkü chat ortamında artık harfler yutuluyor.Karalı olan kişilerin bunun yapacağını düşünüyorum.Çünkü damarında türk kanı dolaşıyorsa saygıdeğer üyelerimizin sorunsuz Türkçe'mizi en iyi şekilde yansıtacağını düşünüyorum...

Saygılarımla

matrax__34' Alıntı:

Türkçemiz hakkında güzel düşünceleriniz var, fakat alıntı yaptığım mesajınız da bile bir çok kelimeyi hatalı kullanıyorsunuz. ,
Örnek;
  • bılmm
    herkez
    sanıırım
    konusuyo
    yakıda
    cıakcak

ve rumuzunuz da matrax ne demek?

yazmayla alakalı bısey deyıl huseyın bu genel birşey int. aleminde yanı sanalda coğu yazılımlar türkçe karakter kabul etmıyor bunu hepimiz az cok bılıyoruz ? işde bu yuzden bizde kendımızı buna gore ayarlıyoruz zmanla bazı harfleri es geciyoruz yazmıyoruz yani
ornek benım yazmadıklarım ( ş,ö,ç,ü,i,ğ,) sonucda bunları yazmadınmı ortaya böle bır ayzı cıkıyor ama bu demek deyılkı ben türkçeyi unutuyorum bu sadece bulundugun ortama ayak uydurmakdır..Herkese sagyı ve sevgıler ''NE MUTLU TÜRK' ÜM DİYENE''
HE RUMUZU GELINCE :)ODA UFAKLIKDA KALMA BIR HEFES DIYELIM HEPIMIZ ZAMINDA ATERI OYNAMISIZDIR İŞDE ODA ORADAN KALMA ....Leeyukeen....ölümsüz bir karakterin adı idi

leeyukeen' Alıntı:
HE RUMUZU GELINCE :)ODA UFAKLIKDA KALMA BIR HEFES DIYELIM HEPIMIZ ZAMINDA ATERI OYNAMISIZDIR İŞDE ODA ORADAN KALMA ....Leeyukeen....ölümsüz bir karakterin adı idi

hep merak ettim sizin rumuzun anlamını ama sormaya fırsat olmamıştı.
hiç tahmin edememiştim böyle birşey olacağını.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
leeyukeen' Alıntı:

Mortal Kombattamı Yoksa Street Fighter damı.. :heyo: :heyo:

basoglanh' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
leeyukeen' Alıntı:

Mortal Kombattamı Yoksa Street Fighter damı.. :heyo: :heyo:

:hhh: :hhh: Hayır Tekken :s: :s: hayalcinin oglu okuldan cakıp azmı oynardık :haha: ağğğğğ ağğğğ ağ bir çocuk olsaydım ateri saolunlarında tekken oynasaydım söz müzik ferdi tayfur :s:

bakmayın böle sert gorundugume aslında cok cana yakın ve dost canlısıyımdır ..
eee atalarımız ne demiş insan olana insan olmayana oldugundan gibi davrancan hepinizi seviyorum bugunde gevezeligim üstümde :) kusura bakamayın

Geri