Makas atma ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar bende bir çift şebap güvercini var. Ve bulunduğum bölgede bi abiden aldım. Ana kuşlarını verdi kanları sağlam.Damarlıdırlar diye hep bantlı tuttum ve erkek kuşu 2 3 ay olduktan sonra saldım. Şu an yavruları var ve kaçmaz artık diyerek 4 ay sonra yani dün dişi kuşuda saldım ve sahibine gitti. Bugun gittim yavrular ölmeden geri aldım ve kanatlarını makaslıcam daha önce hiç makas atmadığım için bilmiyorum . Nasıl kesmeliyim sizce ?
Gelecek cevaplar için şimdiden sağolun .

baş teleği bütün bırak yanındakini yarıdan kes terasta besliyorsan 9 tane say onlarıda kısa kes.bahçede besliyorsan 7 tane say kısa kes

Bahçede besliyorum , baştakine ellemiyorum yandaki 7 taneyi yarıdan kesiyorum öyle değil mi ?
Ayrıca sağol yorumun için Mehmet abi .

SLM OLANLARI OKUDUM. MAKAS ATMAKTANSA KUŞLARI KENDİNE ALIŞTIRMAYA BAK. BANTLA YİNE KANTLARI 5-10 GÜN DAHA SONARA ERKEĞİ SAL BİRAZ ALIŞTIKTAN SONRA DİŞİYİ SALARSIN. Bİ KAÇ KERE ESKİ YERİNE GİTTİKTEN SONRA TEKRAR SANA GELDİĞİNDE SENİN KÜMESE ALIŞACAKTIR.

en baştan 2 teleği sağlam olarak bırak diğer 7 tanesini yatay olarak yarı veya yarıdan biraz fazlada olabilir, kes..

0zqur' Alıntı:
Bahçede besliyorum , baştakine ellemiyorum yandaki 7 taneyi yarıdan kesiyorum öyle değil mi ?
Ayrıca sağol yorumun için Mehmet abi .
baştan 1,5 bırak sonraki 7 taneyi yarının altından kes

güzel konu için teşekkürler

Daha önce ben de kuşları hiç makaslamadım, hazır yeri gelmişken merak ettiğim şu : makaslanan tüy büyüyor mu?

saygılar

çok uzun süre zarfında büyüyor fakat ben makaslamaya karsıyım çünkü hayvanın canı yanıyor illede bantlamayayım ama ucmasın diorsan ara makas at yani teleklerdeki tüyleri kes uzunlamasına yani o şekildede ucamayacaktır

seckin79' Alıntı:
SLM OLANLARI OKUDUM. MAKAS ATMAKTANSA KUŞLARI KENDİNE ALIŞTIRMAYA BAK. BANTLA YİNE KANTLARI 5-10 GÜN DAHA SONARA ERKEĞİ SAL BİRAZ ALIŞTIKTAN SONRA DİŞİYİ SALARSIN. Bİ KAÇ KERE ESKİ YERİNE GİTTİKTEN SONRA TEKRAR SANA GELDİĞİNDE SENİN KÜMESE ALIŞACAKTIR.

Kuşlar 4 aydır bende erkek kuşu alıştırdım 3 4 kere gitti aldım ve kuşun gittiği adam da artık bi yere kadar verir yani kızabilir . Fakat dişi kuş alışmaz gibime geliyo o yüzden makaslamayı tercih ettim.
Yorumunuz için sağolun..

SaBIR' Alıntı:
çok uzun süre zarfında büyüyor fakat ben makaslamaya karsıyım çünkü hayvanın canı yanıyor illede bantlamayayım ama ucmasın diorsan ara makas at yani teleklerdeki tüyleri kes uzunlamasına yani o şekildede ucamayacaktır

Bende makasa ve kanat çekilmesine karşıydım o yüzden 4 ay bantlı tuttum ama fayda etmedi saldığımda yine gitti. O yüzden şimdi ne hali varsa görsün diyerekten kesicem kanadını dursun kümesinde tabi alabilirsem :/

filo' Alıntı:
en baştan 2 teleği sağlam olarak bırak diğer 7 tanesini yatay olarak yarı veya yarıdan biraz fazlada olabilir, kes..

Bu yorumları yeni gördüm bu sabah kuşun tek kanadını makasladım baştan tek teleği sabit bıraktım
yandan 7 tanesini yarıya kadar kestim . Fakat bunu tek kanatta yaptığım için kuşu yere saldığımda uçtu çatıya kondu ve zar zor olsada oradan eski sahibine gitti. Moralim çok kötü bozuldu kanadı kesik bile başka yeri arıyor ya . Yavruları duruyor eşi tek başına bakmaya çalışıyor ama ne kadar bakar bilmiyorum. Tekrar kuşu istemeye de yüzüm kalmadı en az 6 7 keredir kuş almaya gidiyorum adamın evine. Ne yapcam bilmiyorum :S

tek değil, iki kanadınıda makasla.. baştan 2 tane bırak 7 teleğide yarıdan fazla (telek köküne doğru) makasla.. uçamaz..

Makaslanan kuşun canı yanmaz,çünkü telek saç gibidir saçı kesilince insanın canı yanarmı?(tek bir farkla saç büyür) ayrıca makaslanan telek büyümez ancak,kuş tüye girer makaslı telekleri atar ve yerine yenisi gelir..

filo' Alıntı:
tek değil, iki kanadınıda makasla.. baştan 2 tane bırak 7 teleğide yarıdan fazla (telek köküne doğru) makasla.. uçamaz..

Makaslanan kuşun canı yanmaz,çünkü telek saç gibidir saçı kesilince insanın canı yanarmı?(tek bir farkla saç büyür) ayrıca makaslanan telek büyümez ancak,kuş tüye girer makaslı telekleri atar ve yerine yenisi gelir..

Zaten kuşu inşallah bi alırsam uçamaması için her tedbirimi alıcam, iki kanadını da kesicem ama şu anlık önemli olan tekrar geri alabilmem. Bu gece alabilirsem gerçekten çok iyi olcak umarım alabilirim :/

Yorumunuz için teşekkür ederim..

Dün gece kuşu alabildim nihayet. Babamdan arattırıp gidip kuşu alma fırsatım oldu ve kümese falan koymadan gece kanatlarını kestim .Tek kanadı baştan bir buçuk telek sağlam , diğerinde de iki telek sağlam 7 8 tanesi yarıya kadar kesik vaziyette.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ..
Saygılar..

Geri