MALATYA KUŞÇULAR DERNEĞİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyali44040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
www.malatyaguvercini.azbuz.com
Ad Soyad
abdullah koç
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
MALATYA KUŞÇULAR DERNEĞİ' Nİ 10.10.2011 TARİHİNDE KURULUM BAŞVURUSUNU YAPTIK. 04.11.2011 TARİHİ İTİBARİYLE DERNEKİĞİMİZ RESMEN KURULMUŞTUR. GÜVERCİN IRKLARINI TANITMAK YAYMAK YETİŞTİRİCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK YETİŞTİRİCİLERİMİZİN HUZURLU, GÜVENİLİR, NEZİH BİR ORTAMDA BİRLİK ve BERABERLİK İÇİNDE BİLGİ ALİŞ VERİŞİNDE BULUNMAK AMACINDAYİZ. DERNEK ÜZERİNDE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN GÜVERCİN KÜMESLERİMİZİN YAPIMI DEVAM ETMEKTEDİR. MALATYA ve DİĞER İLLERDEN GELEBİLECEK MİSAFİRLERİMİZİ BEKLERİZ.

SAYGILAR
SEMİH APO

ADRESİMİZ : BÜYÜK HÜSEYİN BEY MAH. ATATÜRK CD. EFE İŞ MERKEZİ KAT:4 NO : 170
İHALEMİZ HER CUMARTESİ 19:30 DA YAPILMAKTADİR.

Hayırlı uğurlu olsun Tüm Malatyalı dostlarımıza. selamlarŞEREF

s.a . öncelikle hayırlı olsun derneğimiz.
ben 30 yasında 15-16 sene once ankaraya tasınmıs bir malatyalıyım ve bir suredir ankarada malatya bol pacalısını arıyorum ; ve halada bulabilmis degilim malatya pacalısı diyerek bana satmaya calıstıkları kuslar demkes denilen malatya kusuna benzer bir kusmus; almaktan son anda arkadaslarım onledi oldukca yuksek fiatlara. Kusculuga geri baslamak istiyorum yani beslemeye baslamak istiyorum ankaranın oldugum semtın hatrı sayılır bir abimin kumesindeyim her gun öglen ve aksam hafta sonları her fırsatta ( altındağ-atıfbey ) onun kuslarının yanında bende 1-2 cift kus beslemek istedim ama bir turlu malatya kusu bulamadım. bu abim aslında kendi kuslarının arasınada kumesinede ne kus nede baska adam sokmaz ankaranın bir cok yerinde tanındıgına sahit oldum cunku baba- dayıları kendisi kendi oglu da devam ediyor. kusları cunku hepsi bir soy aynı damar aynı kandan geliyor (kızılları da oldukca meshur oldugunu baska abilerdende duyuyorum.) boz - boz kirli hala arayıs içindeyim. malatyaya da gelme ihtimalim de yok uzun bir sure . burada bağlantınız olan birileri varmı . benim kus temin edebilecegim. malatya paçalısı alabilecegim seyredebilecegim. dernek olarak arkasında olabileceginiz .bu iş artık bi prestij gibi birsey oldu vede hırs yaptım bana kanat sesi ve taklası olan 2 cift kus almak istedim cokmu sey istedim.
oyle cok iyi kuslar olsunda istemedim 30 dakka 1 saat ucsun yeter artar bile ama cifti 250 diyorlar yapmayın arkadaslar insanlar o il dısında diye o kadar yuksek fiatlara satmaya kalmayın o yuzden o kuslardan dısarıda bulmak o yuzden zor.belki iyi bir sey olabilir tur oldugu bölge dısına cıkmıyor olabilir ama o bölgenin kusu diyerekten baska ırk kuslar satılıyor insanlar ve yok bunlar sus kusu yok vitrinde is yapar yok 30 dakka havada kalmaz filan bu tur seyleri hep duyuyorum ve uzuluyorum. her neyse cok icerledim sanırım bu konuyu ve yeri burasımıydı bilmiyorum.

Ayrıca sizden bir ricam olacak malatya kuslarının ozelliklerini vede resimlerinden olusan bir baslık acarsanız cok memnun olurum ki nedeni benim gibi bol pacalı her kusu malatya pacalısı diyerek almaya kalkmasın yad satmaya calısmasınlar belkide cok basıt seyler ogrenmeye calıstıgım sizin gibi ustalarımıza kolay ama benim için oldukca acıklayıcı bilgiler olacaktır.pacası boyle olmalıdır malatya kusu bu sekilde bu kadar ucar saklası seferi tabanı böyledir gibi. takkası bu sekilde geriye dogru sıvri takkalar görüyorum burada ankarada benim bildigim orantılı kafa yapısı ile aynı genişlikte diye hatırlıyorum.renkleri bu renklerdir mahalli adı budur filan gibi belkide basit terimler ama ögrenmenin yaşı yoktur diyorum

eklemiş oldugum resimdeki kuslar malatya kusumudur görüntü olarak o özellikdemidir.? ve tesekkur ediyorum okudugunuz için

konuyu kırlettim ise kusura bakmayın.

saygılar.

Ekli dosyalar

• 165395_123316891068234_100001697713207_134647_1838223_n.webp
    165395_123316891068234_100001697713207_134647_1838223_n.webp
    58.8 KB · Görüntüleme: 2,469
  • 2011-12-20 20-58-25.webp
    2011-12-20 20-58-25.webp
    7.7 KB · Görüntüleme: 2,671
  • 2011-12-20 20-58-2.webp
    2011-12-20 20-58-2.webp
    7.2 KB · Görüntüleme: 2,560