malatya paçalar hakkında YARDIM !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keyffss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

keyffss

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eyüptibet
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
cümleten selam ola kolay gele arkadaşlar bir kardeşim bana bi çift malatya taklacısı hediye etti.kuşların en bariz özellikleri ve güzellikleri olan paçalarını yeri çok temiz olmadığı için kesmiş.bunun neticesinde kuşların duruşu ve görüntüsü hiç hoş değil.Bi kaç paçasını çekeyim dedim ama çok fazla kan çıkınca zaten henüz yuvayada alışkın değiller diyerek (hayvanlar iyice küsmesin)bıraktım acaba bu kuşların gerçek şekil ve duruşlarını yeniden kazanmam için uygulayabileceğim daha mantıklı bi yöntem bilen yada uygulayan varmı;siz değerli dostlar arasında...
şimdiden herkese teşekkür ederim sağolun varolun.

Malatya güvercinin kesilen paçası kendiliğinden tekrar uzar ve yenileri çıkar bu yeni çıkanlara filiz denir tabikide filizi çektiğiniz için kuşun paçası kanamaya başlamışdır zaten malatya güvercinin paçasını çok dip den kesmemeniz eğer bir resim koyarsanız daha iyi yardımcı olabilirm eğer bi kaç paçasını çekmişsen hiç karışma ve elini sürme derim

keyffss' Alıntı:
cümleten selam ola kolay gele arkadaşlar bir kardeşim bana bi çift malatya taklacısı hediye etti.kuşların en bariz özellikleri ve güzellikleri olan paçalarını yeri çok temiz olmadığı için kesmiş.bunun neticesinde kuşların duruşu ve görüntüsü hiç hoş değil.Bi kaç paçasını çekeyim dedim ama çok fazla kan çıkınca zaten henüz yuvayada alışkın değiller diyerek (hayvanlar iyice küsmesin)bıraktım acaba bu kuşların gerçek şekil ve duruşlarını yeniden kazanmam için uygulayabileceğim daha mantıklı bi yöntem bilen yada uygulayan varmı;siz değerli dostlar arasında...
şimdiden herkese teşekkür ederim sağolun varolun.

Selam eyüp kardes ben pacali kusdan anlamam, ama tüyülerini yolmamaya tafsiyi ediyorum. Tügülege girdikleri zaman kendilinen düzelir. Aksi halde kusun pacalari düzgün cikmaya billir hele fillizlere hic dokunma.

saygilarimla ve basarilar Ismail

Sevgili kardesım yavru zamanı olduğundan pacaları kesılır Bol pacalı kuslarımızın çileşme yumrtaya ve yavruda kolaylık olsun dıye hayvanlara.Tüy zamanını beklemem diyorsanız paçalrını çekmeniz gerekir.Ama bunu tavsiye etmiyorum.Sebebi ise çekilen paca bazan korelebılıyor yani yerine çıkmama ihtimali oluyor.Çekeceğin pacalarada dikkat etmen gerekiyor filiz olan yani hala çıkmakta olan tüylerse çekme onlar kanar vede onların körelme ihtimali daha yüksek.Elinizde ki kuslardan yavru alacaksanız boşuna ayağındaki pacaları çekmeyin.

Ekli dosyalar

• 111page.webp
    111page.webp
    158.6 KB · Görüntüleme: 1,716
  • cats.webp
    cats.webp
    139.1 KB · Görüntüleme: 1,880
  • 3page.webp
    3page.webp
    199.1 KB · Görüntüleme: 1,586
mrblar ılk once kuslarınız gayet sık benced pacaları bukadar sorun yapma bndd mardın pacalıları war ve bn kendım devamlı duzenlı bır sekılde kısaltıyorum kesınlıkle pacalarını ÇEKMEMENİ soyleyebılırım eger bıraz sabredebılırsen tug zamanı hepsı dokulup zaten yenılerı gelecektır.. :)

Geri