Sevgili Malatyalı Hemşerilerim,
Yıllardır malatyaya ve kernek e hasretim.Gerek zamanım gerekse işim nedeni ile malatya kuşlarını besliyemiyorum.mALATYA kuşlarını gördükçe içim sızlıyor.Şunu çok iyi bilinki dünyanın en güzel kuşu malatya kuşlarıdır.
Dünyanın dört bir tarafında internet vesilesi ile görüyorum ve izliyorum.Fakat görüyorum ve duyuyorumki bu kadar güzel kuşların kadrini ve kıymetini bilmiyorusnuz.
Nedenine gelince urfa kuşunu ,siverek kuşlarını,adıyaman kuşlarını kümeslerinize sokup, kirletiyorusnuz.Hiçbir urfalı ve siverekli,sivaslı sizin kuşlarınızı beğenmiyor.Peki siz neden diğer vilayetin kuşlarını besliyorsunuz?
Gönül isterdiki, kendi ırkınızın en güzelini besleyip,kendi aranızda en güzel kuşu üretmek ve arkadaşlarınız arasında birbirinize damızlık verip ırkınızı arılaştırınız.
Bu yazdıklarımdan dolayı bana kırılmamışsınızdır.Bir dernek altında toplanıp,daha iyi nesiller hem kuş hemde üretici arkadaşlar yetiştiriniz.
Kernekten Sebahattine,Gözeneli Zekiye,Cumaliye,Engine ve isimlerini hatırlayamadığım birçok kuşcu arkadaşlarıma en derin saygı ve sevgilerimi iletirim.
KERNEKLİ TUNCAY DEVECEL