MALATYA TAKLACILARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyali44040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
www.malatyaguvercini.azbuz.com
Ad Soyad
abdullah koç
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü090.webp
    Görüntü090.webp
    271.2 KB · Görüntüleme: 1,352
  • Görüntü094.webp
    Görüntü094.webp
    329.7 KB · Görüntüleme: 1,301
  • Görüntü062.webp
    Görüntü062.webp
    250.2 KB · Görüntüleme: 1,399
apo süpersin abi ya. tam sayısını biliyomusun.

ii güsel de bu kadar kuşa nasıl bakıyosun
allah sayısını artırsın dicem ama zaten artırmış artıracağı kadar
masallah :D

sağol gokanım.Valla tam sayısını bilmiyorum ama burda ortalama 150 civarı kus var.bu sadece bir kumeste olan bırde diğer kumeslerde var.Arttıracağı kadar arttırmıs dıyor arkadas ama daha fazlası var insallah daha fazlada artırırım.bakmakta benım sıkıntım yoktur.her türlü bakımlarını yapabılıyoruz sukur.

abi bunlar harika da orda nekadar çok baş var sabaha kadar anca sayarımda sanki o kümes o kadar kuşa küçük değilmi ama allah gönlüne göre arttırsın bol yavrular bide uçurmuyormusun bu kuşları bende bu gün bi ankut tuttum zil kırmızı eke (anaç) bi kuş heralde cücük alınmış çünkü paçaları iyi kırpılmıştı kaybeden varsa eğer kuşu indirdim 3 gün kadar durdu ipini çekmiş kaçtı ama 3 gündür buralarda geziyo haberin olsun çok iyi ve pahalı bi kuştu.

cem kardesım kumes kucuk değıl yeterınce buyuk toplu halde cekebılmek ıcın bır yere topladım sadece gorunen kumesın yarısı bıle değil.

kardeşim allah bol bol yavru aldırsın.apo kardeş ama bunları sadece malatyada mı göreceğiz biraz ucuz satında başka yerlerdede görelim. pahalı olduğundan malatya dışına çıkamamış kuşlar bu yüzden görünen kuşlar kümesin yarısı kadar 1 senedir bir malatya erkeği bulamadım yada alamadım biraz ucuz satın kardeşim ne var sanki bizimde kümesde olsa resimlerini gördükçe insan sevindiğinden çok üzülüyor neden neden pahalı yaww en ucuz çifti nasıl 150 vede yol parası ile 25 =175 sanki kurbanlık koyun alıyoruz insana bukadar eziyet yapılmazki

malatyalıcem44' Alıntı:
abi bunlar harika da orda nekadar çok baş var sabaha kadar anca sayarımda sanki o kümes o kadar kuşa küçük değilmi ama allah gönlüne göre arttırsın bol yavrular bide uçurmuyormusun bu kuşları bende bu gün bi ankut tuttum zil kırmızı eke (anaç) bi kuş heralde cücük alınmış çünkü paçaları iyi kırpılmıştı kaybeden varsa eğer kuşu indirdim 3 gün kadar durdu ipini çekmiş kaçtı ama 3 gündür buralarda geziyo haberin olsun çok iyi ve pahalı bi kuştu.
malatyalı cem cim insan önce sözünün eri olur sen ilk önce bana 40 ytl ye malatya erkeği yollayacaktın bügün yarın dedin aradan 4 ay geçti ve msn açmıyorsun sanki sana bir şey diyen oldu.senin işin gücün milletin kuşuna pırıltı verip indirmek uzun lafın kısası sağ gösterip sol vuruyorsun insanları kandırma olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol.inan çok ayıp ediyorsun

İbrahim Merhaba;
Bir malatyalı olarak ilk önce senin malatya aşkını ayakta alkışlıyorum. Şimdi sana birkaç tavsiye de bulunacağım. Şu sözden yola çıkalım. Her taş yerinde ağırdır. sen ankarada malatya kuşlarını çok ucuza almış olabilirsin bu çok normal. aslında bu kuşlar malatya da da ucuz sen merak etme. şimdi bak hangi kuş olursa olsun internette satıma çıktığında fiyatı hemen 2 kat artar. bu bir. ikincisi az olursa fiyatı 2 kat daha artar. 3.sü isteyen senin gibi yana yana arıyorsa bu fiyat 2 kat daha artar. sana tavsiyem ankara-malatya arası ne kadar sürer bilmiyorum ama git malatya da kuş pazarına çiftini taş patlasın 30-40 liraya alırsın. yani eğer internetten almak istiyorsanda o fiyata katlanacaksın. ya da bir tanıdık bulup o sana alsın...

Saygılar....

kardesım malatyaya gelsın bas ustune madem o kadar ucuz alıp gıder arkadasın yana yana araması değil fıyatı artıran.malatya' ankara arası vereceğı yapacağı masraf vursun benım ona verdığım fıyatı azaltırmı artırırmı aynı zamanda malatyadada kuslar o kadar ayak altı değil hıc kusura bakma.siz nerdesın bılmıyorum herhalde mersın desınız mersın ankaradan daha yakın madem oyle bır ıyılık yapacaksınız valla cıkıp sız gelınde arkadasa bır takım yollayın.ankaradan geleceğine siz mersinden gelıp alın yollayın o dediğiniz fiyatlara.3 lira lık kus var 5 liralık kus var.3 liraya alırsın 3 gun sonra hiç birseyini goremesın.5 liraya alırsın ıyısını alırsın.şebap dedikleri güvercin ırkı 20-30 ada buluyorsun 200-300 ede 5000-6000 ytl yede aynı ırk kusu alıyorlar.tek cıns sanıyorsunuz sanıyorum.alır kendının elındekı gıbı kırılmıs ırkı yarın tekrar basına bela olur.aramaya tekrar koyulur ıyı bır malatya kusu veya baska bır nesıl bu devamlı boyledır.bizim burda bir söz var ucuz etın tırıdı olmaz dıye.buda aynıdır bence.bu benım dusuncem tabı.eğer iyisini besleyeceksen hakkını vermen gerekır.Hakkını vermessen kesınlıkle bır sure sonra yolda bırakır.

malatya kuşlarını çok ama çooooooooooooooook seviyorum.her şey kendi dalında güzeldir.nihayet sonunda benimde kümesimde orjinal bir çift malatya taklacım oldu.inşallah çeşetli nedenlerden ölmezlerde yavru alabilirim.ama inanın erkeği en az 1.5 senedir alamamış yada temin edememiştim.arama çabalarımı büyük bir titizlik ile takip eden bir arkadaş dost dişiye erkek sorunumu giderdi.Allah ondan razı olsun.kesinlikle bedava değil yada hediye kimse yalnış anlamasın.takas olayı.amaç takas değil adet yerini bulsun deyimi .inşallah arkadaşlık ve dostluğumuz devam eder.bol bol yavrular almanız dileği ile, saygılarımla ibrahim.

max abi sen gene iyi bulmuşun bende 1çift beyaz 300 liraydı tanıdıktı olduğum için 200 verdi bana

Geri