MAMAK/ANKARA LI KELEBEKÇİLERLE TANIŞMAK İSTİYORUM.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metkor1961
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

metkor1961

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ZEKERİYA karadeniz
Meslek
memur emeklisi
İlgi Alanı
Kuşlar
EMEKLİYİM YENİ KÜMES KURDUM. KUŞLAR İÇİN YENİ DUBLEKS EV KİRALADIM. MAMAK MUTLU MAHALLESİNDE TEPELİ KELEBEK CİNSİ KUŞ BESLİYORUM.OYNAK KELEBEK BESLİYENLERLE TANIŞMAK İSTİYORUM.HERKESE BOL YAVRULU GÜNLER DİLERİM.

selamlar.umudunuzu kırmak istemem de ankara da kelebek veya başka ırk besleyen binde bir çıkar.varsa yoksa taklacı .kelebek görseler kut derler.anlamazlar.maalesef böyle.bu hepimizin hatası aslında.tek ırka kapılıp kalmamak lazım.diğer ırklarla da tanışmak beslemek lazım.fakat zevk meselesi.saygılar.

Merhaba,

biraz araştırdım yenimahalle güvercin evinde arkadaşımızın istediği hayvanlardan var galiba.

Kemal beyinde bahsettiği gibi Ankarada bu bahsettiğiniz hayvanlar fazla rağbet görmüyorlar nedenide ankara sadece taklacı performans kuşunu bilir. bu bahsettiğiniz hayvanları besleyenler mutlaka vardır. benimde dikkatimi şöyle çekti geçen gün yenimahalle kuş evine gitmiştik orda bu hayvanları besleyen arkadaşa uçurda bakalım diyorlardı bizde baktık ama bi şey anlamadık. yüksekten dönüyomuydu çok farklı haraketler yaparak geliyor alttan kuş gösterdiği zaman değişik haraketleri vardı. isterseniz gidin bir görün belkide benim anlattığım hayvanlar başka bir ırk ta olabilir. bu konuyu araştırıp burdan size bilgi vermeye çalışacağım.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

selamlar.sitemizin güvercin satanlar bölümünde de beyefendinin dediği kuşlardan vardır.dilerim aradığı kalitede kuşlar bulur.bir de kafama takıldı kelebek ırkı kuşlar acaba terasda beslemeye uygun mu.terasa rahat iniş yapabilirler mi.terasın epey bir geniş olması gerek.öyle tahmin ediyorum.kelebek ırkını pek bilmem.

abi biraz uzak ama ben nevsehirdeim 2 kümes dolusu kuşum var kelebek dolapçı heryere iner yeterki alıştır catı arasında kiremit deliğinden girip çlkanlarını bile biliyotum..ayrıca aşagı yukarı 20 yıldır bu kuşları beslerim bu ırka gönül veren başka ırkı pek beslemez..kusun buluttan yere kadar matkap gibi sara sara inmesi beni bitiriyo.1-2 tane yere çarpan oldu ..üzücü ama ne bilim bu da ayrı bi şey neyse umarım bulursun besleyen birilerini...

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

biraz araştırdım yenimahalle güvercin evinde arkadaşımızın istediği hayvanlardan var galiba.

Kemal beyinde bahsettiği gibi Ankarada bu bahsettiğiniz hayvanlar fazla rağbet görmüyorlar nedenide ankara sadece taklacı performans kuşunu bilir. bu bahsettiğiniz hayvanları besleyenler mutlaka vardır. benimde dikkatimi şöyle çekti geçen gün yenimahalle kuş evine gitmiştik orda bu hayvanları besleyen arkadaşa uçurda bakalım diyorlardı bizde baktık ama bi şey anlamadık. yüksekten dönüyomuydu çok farklı haraketler yaparak geliyor alttan kuş gösterdiği zaman değişik haraketleri vardı. isterseniz gidin bir görün belkide benim anlattığım hayvanlar başka bir ırk ta olabilir. bu konuyu araştırıp burdan size bilgi vermeye çalışacağım.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

SELAMLAR RAMAZAN ABİ SENİN BAHSETTIGIN IRK DÖNEK VEYA DOLAPCI DEDIGIMIZ IRK KUSLARI YAPAR
KUSLAR SINEKTE UCAR ALTTAN HAFIF KUS GOSTERDIGIMIZ ZAMAN DONE DONE ASAGI KADAR DUSERLER BUNLAR DONEK IRKI GUVERCINLERDIN KELEBEK DEDIGIMIZ KUSLARDA HAVA DA DAIRELER CIZER ILERIYE DOGRU BURGULU SEKILDE SARA SARA GIDERLER VE BUGUN GIBI HAREKETLERI VARDIR

SAYGILARIMLA

OGUZ

__BaDBoY__' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla,

Ramazan ABA

SELAMLAR RAMAZAN ABİ SENİN BAHSETTIGIN IRK DÖNEK VEYA DOLAPCI DEDIGIMIZ IRK KUSLARI YAPAR
KUSLAR SINEKTE UCAR ALTTAN HAFIF KUS GOSTERDIGIMIZ ZAMAN DONE DONE ASAGI KADAR DUSERLER BUNLAR DONEK IRKI GUVERCINLERDIN KELEBEK DEDIGIMIZ KUSLARDA HAVA DA DAIRELER CIZER ILERIYE DOGRU BURGULU SEKILDE SARA SARA GIDERLER VE BUGUN GIBI HAREKETLERI VARDIR

SAYGILARIMLA

OGUZ
Merhaba oğuz yukardada yazdığım gibi ben bu kuşlar hakkında hiçbir bilgim yok gördüğümü yazdım. biliyorsun biz bu hayvanlardan hiç anlamayız . orda görünce çok değişik geldi oyüzden yazdım senin dediğinde olabilir. görüşürüz,

Saygılarımla,

Ramazan ABA

BIZDE BU IRKI BESLEMIYORUZ AMA ISTANBUL METROPOL OLDUGUDUNDAN DOLAYI HER IRKIN BIR MERAKLISI VAR ABI (: BIZDE GIDIP GORDUGUMUZ KADARIYLA GOZLEMLERIMIZI AKTARMAK ISTEDIM ABI (: GORUSURUZ (:

SENIN BOZDUMANLILARDAN UCURMAKTA NASIP OLUR BI GUN INS...
SAYGILAR ABI...

ankarada taklacı beslenır abı helekı terasda on numara ucar sen gel taklacı besle ıstedıgın taklacıyıda ankaranın her yerınde bulursun :)

ARAMIZA HOS GELDİN KARDESİM HER SEYİN İSTEDİGİN GİBİ OLMASI DİLEGİ İLE

SAYGILAR

Saygıdeğer arkadaşlar Ben doğma büyüme Manisa merkezdenim. İnanın bundan 30-35 yıl önce Bizim Memlekette taklacı besliyeni görmedim de duymadım da. Bizlerde takla atan, göt oturan kuş oldumu arkadaşlarımız dalga geçerlerdi. :ckmk: Bizlerde o tip kuşları derhal elden çıkartırdık. Şimdilerde duyduğuma göre Manisa da taklacı besleniyormuş.Fakat sizin taklacı kuşlarınıza inanın ve kusurumu da bağışlayın hiç ısınamadım.Bana çok tuhaf geliyorlar.İşte her bölgenin sevdiği kuşlar gerçekten çok farklı. ben saya dan, sosyete adı kelebek ten yana şansımı kullanacağım. şu an damızlıklarım ha bire yumurtluyor.İnşallah bu sezon yavrularımı uçurtma imkanım olur. Bir çiftte yarış postam var.manisa dan gelme. Ankara semalarında 1 çift uçan mavi posta görürseniz lütfen yaban güvercini diye vurmayın. :ckmk: Sizlerden de bir istirhamım var. Bildiğiniz kişilerde damarı sağlam güzel 1 takım saya bulursanız kümesinize alın uçurun derim. bu kuşların uçumu ve oynamaları göz doldurur. Herkese Bol yavrulu hırsızsız sağlıklı günler dilerim.Allah a emanet olun.

MAMAK LI ANKARA LI ARKADAŞLAR BU GÜN CUMA NAMAZI VAKTİNE YAKIN KUŞLARIMI KÜMESE KOYARKEN 3 TANE SAYA-KELEBEK CİNSİ KUŞUM KAÇMIŞTIR. 2 TANESİ TEPESİZ KARA KAFA KARA KUYRUK VÜCUDUNUN ÜSTLERİNDE ÇOK AZ SİYAHLIKLAR VARDIR. BUNLAR EŞTİ.DİŞİSİ YUMURTALAMA AŞAMASINDA İDİ. 1 TANESİ İSE TEPELİ KARA KAFA KARA KUYRUK FAKAT VÜCUDUNDAKİ SİYAHLIKLAR ÇOKTUR. GÖGSÜNDE BEYAZLIKLAR VARDIR. TEPELİ KARABOZALIM ERKEKTİR. TEPELİ KARAKAFA KARAKUYRUK ERKEK KUŞUMU YAKALAYAN OLURSA SATMAK İSTERSE SATIN ALABİLİRİM.

Geri