Mantar Hastalığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre_61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

emre_61

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Emre KAVAKLI
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar benim 2 ane dönek yavruda agzının içinde bogaz kısmına yakın yerde fındık büyüklüğünde sarımsı şeyler oluyor hergün temizliyorum akşam kafese bırakıyorum sabah kafesi açtıgımda yeniden oluşuyor.Annesine ve babasına baktım öyle birşey yok onlarda. şuan o hastalıklı 2 tane döneği ayrı yerde besliyorum.bu hastalığı geçirmem için ne yapabilirim...

sevgılı kuscu dostum temızlemeyle bısey yapamazsın dahada buyuyerek cıkar bu ılacı ezcaneden al 2-3 gunde bısey kalmaz flgy [fılegı] dıye okunur suruptur 5 tl dır gecmıs olsun hayırlı gunler

emre_61' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar benim 2 ane dönek yavruda agzının içinde bogaz kısmına yakın yerde fındık büyüklüğünde sarımsı şeyler oluyor hergün temizliyorum akşam kafese bırakıyorum sabah kafesi açtıgımda yeniden oluşuyor.Annesine ve babasına baktım öyle birşey yok onlarda. şuan o hastalıklı 2 tane döneği ayrı yerde besliyorum.bu hastalığı geçirmem için ne yapabilirim...

Anlattıklarınız (trikonomasis) çiçek hastalığına benziyor, tedavisi gambamix veya roniplus tablet.

gökay' Alıntı:
emre_61' Alıntı:

Anlattıklarınız (trikonomasis) çiçek hastalığına benziyor, tedavisi gambamix veya roniplus tablet.[/quote

bu hastalık hayvanın agız içindemi oluyo yoksa gaga dışındamı?

Bi veterinere götürmeni tavsiye ederim çünkü bildiğim kadarıyla ki yanlış bilmiyorsam eğer bulaşıcı bi hastalık..

SİNAN ÖZTEKİN

BOĞAZ İÇİNDE OLUŞAN BINGILDAK SERTLEŞMELER ,KURSAK ÖNÜ ŞİŞLİKLERDE; CIPRO (siproflaksasin) ANTİBİYOTİK TABLET ( 10 gün 1/2 tablet ağızdan ) YUTTURULDUĞU TAKTİRDE KURUYUP , YOK OLMAKTADIR. BU ARADA KUŞUN YEM YEME GÜÇLÜĞÜ OLACAKTIR. TANELİ YEM , YERİNE UNLU GIDALAR, KEK, GALETA UNU..VE POMPA İLE MAMA TAKVİYELERİ GEREKEBİLECEKTİR. AĞIZ İÇİ PAMUCUKLAR GÖRDÜĞÜMÜZ TAKTİRDE; flagyl(oral süspansiyon şurup) 7 gün verebiliriz.Ya da dimetridozol , ronidozol, metronidazol türevleri ile netice alabiliriz. DİĞER BİR AĞIZ İÇİ PROBLEMİ DE; gaga içi yapış- yapış olur.gaga hafif aralık durur.burun delikleri ıslak nezle görünümü vardır. solunum zorluğu gözlenir.kuyruk nefes alıp- verirken belden inip kalkar.Bu ise;BULAŞICI NEZLE'dir. tetrasiklin' li antibiyotik 14 gün kulanarak ( litreye 1 kapsül) her gün taze.Akabinde ve detayında,kefir ( ev yoğurdu suyu) 2 gün verilmelidir. sevgi ve saygılarımla [email protected]/BURSA :tamam:

Geri