Marangoza Kümes Yaptırmak istiyorum ne kadar tutar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meskanko12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

meskanko12

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Anıl Caner Ertoğral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Sevgili Arkadaslarım abilerim Ben Marangoza kümes yaptırtmak istiyorum fakat ne kadar tutacak bilmiyorum kümesin boyu 185 cm civarında olucak eni 160 cm derinlik 150 cm istiyorum cok tutar mı ? Şimdiden YardımLarınız için TeşekkürLer...

kardeşim onu bi marangozla görüşsen daha sağlıklı olur senın için burdakı arkadaşlar sadece tahmin yürütebilir buda seni yanıltabilir en iyisi marangozla görüş ona göre yaptırabilirsin

o dediğin gibi bir kümes için ben kendime göre hesaplama yaptım eger profılelr tahtadan olursa 250 tl 2 cm demirden olursa 300-350 tl civarı birsey cıkıyo kümesi kaplamak içinde sadice osb kullanılıyo 7-8 parca. falan fılan yanıı e yapan kısı bırde usta parası alıcakk yanı senın anlıyacagım 350+usta parası xD (ustaya baglı yapım ııc nnekadar ücret alıcagı ) ama kafadan 500 gidebilirr elinden civi cakmak gibi işler gelıyosa kendın yapp hem kumesı tasıam derdın olmaz hemde büyük bir zevk alırsın bu işden xD istedıgın gibi yaparsın hem

Tamam abi Yardımın için çok teşekkürler ben o zaman ölçülerimi alıp boyutuna göre tahtalarımı alayım kendim yapayım en iyisi :D

meskanko12' Alıntı:
Tamam abi Yardımın için çok teşekkürler ben o zaman ölçülerimi alıp boyutuna göre tahtalarımı alayım kendim yapayım en iyisi :D

en iyisi kendi işini kendin görmek ben kendime bir kümes projesi çizdim ve yaza o kümesi yapmaya çalışıcam ve 500 tl rahat gidicek gibi gözüküyorr ama kumeste sapa saglma bişi olucakk bahceye bıle koysam hırsız zorlanır acmaya xD

Boyutuna göre proje hazırlayım 2 çivi çakarım olur biter :]

Bencede ne kadar tutacagını marangoza sorsan daha mantıklı olur.

hangi malzemeden yapacagını söylememişsin bile kardeşim üçe beşe bakmayacaksın vereceksin degil 500 1000 de vereceksin ucuz olsun ben sana o kümesi 200 tl ye de yaparım ama gerisine karışmam 1000 tl yede yaparım kefili olurum ne varki 5 plaka osb 20 tlden 100 tl 30 tlde kalas direkler için oldu bitti ama sonrası bit pire yagmuru yiyince hadi şişti yavaş yavaş dökülmeler tabii şişince içinde böcükler kol gezecek hadi hayırlısı ondan sonra at gitsin

ayyildiz34' Alıntı:
hangi malzemeden yapacagını söylememişsin bile kardeşim üçe beşe bakmayacaksın vereceksin degil 500 1000 de vereceksin ucuz olsun ben sana o kümesi 200 tl ye de yaparım ama gerisine karışmam 1000 tl yede yaparım kefili olurum ne varki 5 plaka osb 20 tlden 100 tl 30 tlde kalas direkler için oldu bitti ama sonrası bit pire yagmuru yiyince hadi şişti yavaş yavaş dökülmeler tabii şişince içinde böcükler kol gezecek hadi hayırlısı ondan sonra at gitsin

aynen kümes 1 kere yapılır sonradan uğrasılmazz yama yama üstüne girersin kümes bir yagmurda yerle bir olurr kuşlarını kaybedersınn kuşlarını çalarlarr kedi sansar falan dadanır kumesinee sonra üzülürsünn 1 kere yapıcaksın ama saglam olucakk xD

kusbaz123' Alıntı:
ayyildiz34' Alıntı:

aynen kümes 1 kere yapılır sonradan uğrasılmazz yama yama üstüne girersin kümes bir yagmurda yerle bir olurr kuşlarını kaybedersınn kuşlarını çalarlarr kedi sansar falan dadanır kumesinee sonra üzülürsünn 1 kere yapıcaksın ama saglam olucakk xD

sorun burada eski kuşculuk nerede eskiden baska beslerdik şimdinin mirosuydu bir kümes yapardık inanın 10 şiddetinde deprem olsa yıkılmazdı önce tuglayla örerdil sonra sıvama yapardık sonra beton çivisiyle teneke çakardık sonra kırmızı çamırla en az 10 cm sıvar etrafında ateş yakardık kurusun diye öyle bi kilitler yapardıkki biz bile açana kadar o tenekeler heryerimizi keserdi şimdi ucuz olsun saglam olsun mantıgı aldı başını gidiyo küesi görseniz b,,,k götürüyo kuşu görseniz bin tl yaw o kuşu alacagına adam akıllı kümes yap öncede saglıklı kuş al sonra ırk gitti aha dedigim gibi zamanında baska şimdinin mirosuydu şimdi safkanını bulmak mesele bakıyorsun kelebek gibi gaga şebab gibi paça birde takla atıyor insanın bakır köye gidip yatası geliyor

en iyi kendın yapmaktır arkadasım 450 500 lıraya yakın masrad yapıcagına en fazla 150 lıra masraf yap full tahtadan ve ıstedıgın gıbı yap tel yerıne tahta yapıcaksan 150 yı bulur Kumesıme bakabılrsın 60 lıra masraf ettım http://b1110.hizliresim.com/q/k/6dh.jpg

Abi bir de çivi yerin vida kullanmayı düşün benm bir tanıdığım çivi kullanarak kümes yaptı 3gn sonra rüzgar yıktı eşeğini sağlam kazığa bağla

Geri