MARDİN BESLEMEYE BAŞLIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan badboy_rr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

badboy_rr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
revaha gümrükçü
Meslek
şöför
İlgi Alanı
ÖNCELİKLE S.A BEN BU İŞTE EPEY Bİ YENİYİM AMA ÇOK HEVESLİYİM VE ÇOK MERAKLIYIM BUYÜZDEN BURDA KONU AÇMA GEREĞİ DUYDUM HERKESTEN YENİYENİ FİKİRLER ÖRENMEK İSTİYORUM..ENİNDE SONUNDA PATRONU İKNA ETTİM VE İŞYERİNİN ÇATI KATINDA BANA Bİ KÜMESLİK YER VERDİ..MARDİN BESLEMEK İSTİYORUM...EN İNCE DETAYINA KADAR BANA YARDIMCI OLURSANINZ SEVİRİM..YARDIM İSTEDİĞİM KONULARI SIRALICAK OLURSAK......
İLK YAPMAM GEREKEN ŞEY NEY??
KÜMESİMİ NASIL YAPMALIYIM
VE KÜMESE KOYUCAĞIM İLK KUŞLARIM NASIL OLMALI YAVRUMU OLMALI...
ŞİMDİLİK BUNLARDA BANA FİKİR VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...YANİ ANLİCAMIZ ŞEY DAHA KÜMESİ BİLE YAPMADIM YARIN YAPMAYA BAŞLIOYRUM ALLAH İZİN VERİRSE VE İLK OLARA 7TANE KUŞLA BAŞLAMAK İSTİYORUM BURAYA KADAR ADIM ADIM NE YAPMAM GEREK...

BUNDAN SONRAKİ KONULARDADA TABİKİ YİNE FİKİR İSTİCEM AMA ÖLE ÇOK KARIŞIK OLUR ŞİMDİLİK BURAYA KADAR NE YAPMAM GEREK BANA O LAZIM..Bİ 10-15 GÜN SONRA TEKRAR KONU AÇIP DAHA SONRA YAPMAM GEREKENLERİ SİZLERDEN RİCA EDİCEM ŞİMDİDEN ÇOKK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN...

öncelikle kümesini yap, follukları vb. herşeyini tamamla.kuş almaya gelince yavru kuş alman daha iyi olur.çünkü sana alışmaları kolay olur.
SAYGILARIMLA

Caydirmak amaci ile demiyorum fakat karar vermeden önce iyi düsünmen gerekir. Kus beslemek cok zaman ve sabir isteyen bir hobi. Kuslarla HERGÜN ilgilenmek gerekir, yani hergün ucurmak, yemlemek ve suyunu tazelemek gerekir, bunlarin yaninda hastaliklarla mücadele, kümes temizligi, yavru sökmek, yan catiya konan kusu beklemek, ucupta bir türlü inmek bilmeyen kusu beklemek gibi bircok sabir imtahanindanda gececegini bilmeni isterim. Bence isyeri kus beslemek icin pek ideal degil diye düsünüyorum. Kus beslemek icin en ideali bahceli bir ev veya kendi evinizin catisi yada dami olabilir. Catida kus beslemenin büyük bir avantaji, senin zamanin olmasa bile acarsin kümesin kapisini onlar kendileri güneslenirler, ucarlar ve aksam tekrar kümese girerler. Isyerinde ise baslarinda beklemen gerekir. Bunlarin yanisira bazi masraflarida var, misal olarak: kümes yapisindan sonra, yeni kus satin almak, yem, ilaclar, mikroplara karsi asi, mineraller, vitaminler ve bazi tecrübe sonrasi kümese yapilan degisiklikler ve harcamalar. Yasinin 24 oldugunuda göz ardi etmemek gerekir, evliysen esine ve cocuklarina karsi, nisanliysan nisanlina karsi ilgin azalacak, bekarlar icin kusculuk bazi memleketlerde malesef evlenmeye engel olmaktadir.
Revaha kardesim bütün bu saydiklarimi göz önüne alarak, hayir ben kararliyim, hazirim ve hersey müsait diyorsan, bende dahil bütün kuscular.org sitesindeki arkadaslrimizin sana elimizden gelen yardimi yapabilecegimizi düsünüyorum. Selamlar Kenan

BEN KARARIMI VERDİM BE ABİ BESLİCEM BİZİM TÜKAN SÜPER Bİ İMKANI VAR KUŞ BESLEMEK İÇİN..YILLARDAN BERİ BESLEMEK İSTİDİYODUM AMA Bİ TÜRLÜ YER BULAMIYODUM BU İŞE GİRDİKTEN SONRADA PATRONA SÖLEDİM EN BAŞTA KABUL ETMEDİ AMA NİHAYET İKNA ETTİM BU FIRSATI HAYATTA KAÇIRMAM..DAHA ÖNCE ASKERE GİTMEDEN ÖNCE ARKADAŞLARIMIN ÇATISINDA ÇOK KUŞ UÇURURDUK İŞTE YOKTU GÜÇTE SABAHTAN AKŞAMA KADAR ORDA TAKILIRDIK AMA BEN KENDİ KÜMESİMİN OLMASINI İSTEDİM VE OLUYOO..YARDIM KONUSUNDA ONLAR BANA YARDIM EDERDE BEN ARTIK ONLARIN YANINADA GİTMİYORUM UYUŞTURUCU İÇMEMEK İÇİNN..KENDİ YOLUMU ÇİZCEM ARTIK.. SABAH 8TEN AKŞAM 7YE KADAR TÜKANDAYIM NE OLSA İNMESİNİDE BEKLERİM ORDADA SIKINTI YOKK..YARDIMIN İÇİN ÇOK SAOL..

Güvercin beslemek hobiden öte tutkudur,aramıza hoşgeldiniz. Yapacağınız kümesin büyüklüğünü besleyeceğiniz kuş sayısına göre ayarlayın. Kümese aldığı kadar limon kasası koyun çünkü kulşar bunların içine yumurtlayacaklar. Yemlik ve sulukta önemli ihtiyaçlardan. Bence kuşçuluğa başlamak için en ideal zamandasınız. Çünkü kuşların eşleşip yumurtlama zamanı. Alacağınız kuşlar tek bile olsa kısa sürede eşleşip yumurtlarlar. Bence fazla yavru almayın,çünkü kolayca hasta olurlar. Kendi kuşlarınızın yavrularını uçurun. Alacağınız kuşların kanatlarını alışana kadar bantlayın,3-4 günde hemen salmayın kaçarlar. Zamanla diğer bilgileride siteden öğrenebilirsiniz.

eyww abi ALLAH RAZI OLSUN..bu sitede hiç kimse yardımcı olmuyoo..abi ben kümesi yaptım nasıl diiimm..büyüklük ideal bana göre 2-3 metre kare içine 6 tane folluk koydum şuan 5 kuş var bu akşam bi çift daha geliyoo toplam 7 olcak inşş..abi yem olarak ne verim..hazır yeme para vermek istemiyorum çünkü dayım baharatçı bana gel istediğinb kadar buğdar mısır falan alabilirsin dedi..benm şimdi merak ettiğim konu buğday mısır bide bunların yanına neler karıştırim..vitamin olarak değil günlük yem olarak vericem tavsiyeleriniz bekliyorum şimdiden t.ederimm..

Güvercinler bitkisel beslenen hayvanlardir, basta bugday olmak üzere aklina gelen bütün tahil cesitlerini verebilirsin. Asagidaki linkte gereken bilgileri bulabilirsin. Saygilar Kenan
http://www.taklaciguvercin.com/yemcesitleri.htm

Geri