mardin çakmak yardım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu tayfun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tayfun
Meslek
hamamcı
İlgi Alanı
bizim çatıda bir mardin çakmaklı vardı 1, 2 gündür çatıda yatıyor muş çatıya çıkıp yakaladım ve balkona küçük bir kümes yapıp içine koydum ona eş alıcam onu nasıl alıştırabilirim, yem olarak ne verim , uçup hemenh kümese gelirmi yoksa çatılardamı durur takla atıyor . ... yardım bekliyprumm

Önce kuşa cici bi eş al, eşe kapat gerdeğe girip eş olduklarından emin ol sonra kanadı bantlı şekilde 3-5 gün eşiyle birlikte gezdir etrafı görsün(gezdir derken bakkalı manavı çarşıyı değil) mesela balkon duvar üstüne çıksın etrafını görsün.. sonra kanadını çöz ufak ufak uçurmaya çalış.. kaçabilir de kaçmayabilir de damda yatabilir de yarmayabilir de uçur bizi bilgilendirir sin. kolay gele..

abi bn eş almadan kuşu kaçrdım ve kuşu sonradan yenibir kms yapıp bahçeye koydum . ve ona eş alıcam srularım şnlar; eş alnca yumrta olmadan salimmi . ve yumurtalarını bırakırlarmı .
cevaplrınızı beklerim sygılar...

bence kuş yumurta etsin sonra cıkar gezdir ama bayazaman gecebilir kolay gelsin

kuşçu tayfun' Alıntı:
abi bn eş almadan kuşu kaçrdım ve kuşu sonradan yenibir kms yapıp bahçeye koydum . ve ona eş alıcam srularım şnlar; eş alnca yumrta olmadan salimmi . ve yumurtalarını bırakırlarmı .
cevaplrınızı beklerim sygılar...
hem kusu kacırdım dıyosun hem yumurta dıyosun anlamadım ben valla :)

Geri