mardin kuşunun uçuş alanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 926

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar Benim kafama takılan soru şu
Bir Çift Sütbeyaz mardin i 5 km uzaklığa götürüp salsam eve kümese gelirlermi gönme olasılıkları veya yolu bulamama olasılıkları nedir ( 2-3 gündebir salarım kuşlarımı alışkınlar yuvalarına ) Merak ettim Düşünceleriniz nedir :utangac:
TEŞEKKÜRLER

5KM , yükselerek , açılarak uçan güvercinler için bir uzaklık değildir.

Fakat yükselip , açılarak uçma alışkanlıkları yoksa sadece damdan dama kendi çatısı etrafında dolanıyorlarsa gelmeleri çok zor.

Yorum için Teşekkürler Kerim Türk
genel de fazla yükselmiyorlar ama arada bazen epeyi yükseğe çıkıyorlar çatının etrafında uçuyorlar tahmini 500-600 metre uzaklığa gidiyorlar dolaşıp damın üstüne geliyorlar.
Bu uçuşa göre Çok zor o zaman :(

s.a serdar arkadaşım.. madem öyle bir düşüncen var sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.... 5 km degilde ilk önce yuvasını yada çatıyı görebilecegi bir yerden 600,, 700 metreden daha sonraki gün 1 km uzaklıktan at daha sonraki gün 1,5 km daha sonra 2 ve böyle mesafeyi yavaş yavaş büyüterek 1bir iki hafta sonnra degil 5 km 10 km dende atsan kuşun yuvasını bulacagını düşünüyorum başarılar...

yanlız atarken eşini damda bırak ki kuş geldiginde eşini görsün saygılar

öncelikle selamlar kuşlarınız yüksek uçuyorlarsa (sinek tabir edilen)5 km uzak mesafe değil.Benim verdiğim bir kuşum yaklaşık net bilmiyorum ama 10 ile 15 km arasından bana geri geldi.Bu birazda kuşların sizde bulunduğu zaman,uçuş ve bence kanı ile ilgili bir durum.Yalnız mesafe uçuşu istiyorsanız postalar daha iyi bu konuda :) sağlıklı hastalıksız bol yavrulu bir sezon dileğiyle.saygılarımla Hakan.....

Geri