Merhabalar;
hüseyin turan kardeşim,
ARKADAŞIM NASIL KUŞÇU OLDUĞUNU,KUŞTAN NE KADAR ANLADIĞINI BİLEMEM.BEN ANKARADA BÜYÜDÜM KUŞÇULUĞU ORADAKİ İYİ USTALARDAN ÖĞRENDİM.BU SİTEDE REKLAMI YAPILAN KUŞLARIDA KUŞÇULARIDA BİLMEM TANIMAM.ANKARADA Kİ ARKADAŞLARIN ÇOĞUDA MARDİN URFA KUŞLARI HAKKINDA İYİ YORUM YAPMAZLAR.(KUŞTAN ANLAYANLAR).HİÇ BİR SİTEDE MARDİN KUŞU PERFORMANS VİDEOSU SEYRETMEDİM KUŞLARIN SIRA KUŞU OLSUĞUNU YILLARDIR BİLİRİZ AMA URFA VE MARDİN MEMLEKETTE ÖYLE BİR PAZAR YAPMIŞ Kİ BUNUNUN KAYMAĞINI YEMEK İÇİNDE BAYAĞI BİR ÇABA VAR.5-10 YIL ÖNCESİNE KADAR MARDİN VE URFADAN İSTANBULA DÜNYA KADAR KUŞ GELDİ.SONUÇÇÇÇ VAHİMMM... ŞİMDİ HERKES YİNE ANKARA KUŞUNA SALDIRIYOR
__Ankara kuşcularına bir sor acaba ankara kuşunun damarı nereden geliyor,zira bu sitedeki meşhur ankara kuşları saim ustanın urfa ve konya kuşlarından geldiği söyleniyor. (yanlış anlaşılmasın nerden geldiği değil elinizde ne vardır önemli olan budur şu anda ankara kuşları en iyidir demek farklı birşey buna saygı duyarım)
(Ben yalovada oturuyorum ve 14-15 yaşlarındayken abim bursa pazarında limon renkli ipte takla atan bir kuş gördüğünü söylemişti çok ilgimi çekti ve ertesi hafta bursaya gitmiştim çünkü o güne kadar oyun kuşu olarak hiç limon görmemiştim. sonra limonlar, portakallar, miskiler derken ipin ucu maalesef kaçtı. Mardin ismide ön planda (marka) olduğu için her kuş mardin oluyor. tabiiki bunda ıraktan kuş getirip para için pazarlayan mardinlilerin kabahatide yok diyemeyiz.. saygılar.. )
SON CÜMLENE KATILIRIM AMA KUŞUN RENGİNE GELİNCE .......1982 YILLARINDA ANKARA İNCİRLİ SEMTİNDE 4 PORTAKAL UÇTU.CEMAL ABİNİN EKELER VE YAVRULARI.KUSURA BAKMA AMA NE GÖKLER NE ARAPLAR O KUŞLARA AYAR OLABİLİRLERDİ.
1990 LI YILLARDA KALABA SEMTİNDE BAYRAM ABİNİN,BASIN EVLERDEKİ ÜNAL İLE KÜMESİNE İDDAYA GİRİP KALDIRDIĞI BOZKİRLİ AKKUYRUK 123 SEFER ATTI.
BUNLARI KUŞUN RENGİ OYNAR MANTIĞININ NE KADAR YANLIŞ OLDUĞUNU ANLATABİLMEK İÇİN YAZIYORUM.
__1975-1980 yılları arasında renkli oyun kuşunun öyle kolay bulunmadığını söylüyorum, dikkat edersen yazımda renkli kuş oynar oynamaz diye birşey yoktur.(hem oyun işide göreceli birşeydir kişiye göre değişir)
AYRICA SİZİN YALOVADAN GELİP BENDE BOZ AKKUYRUK VE SARILARI SEYREDEN VE ALIP ORADA UÇURAN ARKADAŞLARDA VAR.
GEÇEN YILDA BİR ÇOK İNSAN LİMON SARILARI VE AÇIK BOZLARI SEYRETME ZEVKİNE VARMIŞTIR.
__Kimin kimden kuş aldığını bilemem ancak yalovada bu renklerde oynayan zevk veren kuş yok, demekki uçurmamışlar
KOYU KUŞ OYNAR MANTIĞI NERDEN GELİR BİLMEM AMA ŞUNUDA SÖYLEYEYİM KUŞTA RENK ELBİ,SEDİR.YETİŞTİRİCİ 2-3 NESİL SONRA İSTEDİĞİ RENGİ GİYDİRİR KUŞA YETER Kİ OYUN DAMARINI BOZMASIN.
__Bunu başarıyorsa sorun yok, tebrik ederim... saygılar