MARDİN TAKLACILARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyalıcem44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
malatyataklacisi.tr.gg
Ad Soyad
Cem Kavukcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
bu kuşlar benimdir mardin taklacıları

Ekli dosyalar

• ABCD0001.JPG
    ABCD0001.JPG
    20.7 KB · Görüntüleme: 2,721
  • ABCD0002.JPG
    ABCD0002.JPG
    20.7 KB · Görüntüleme: 2,755
  • Resim(8).jpg
    Resim(8).jpg
    4.3 KB · Görüntüleme: 2,722
En alttaki mavi çok güzel maşallah.Bizim buralarda artık bu tip mardinler azalmaya başladı.ortaya çıkan yeni mardin ırkları bu tarzdaki eski mardinlerin azalmasına sebep oldu.Dilerimki bu tarzdaki mardinlerimiz eskiden gördüğü rağbeti yeniden görürler.

abi malatyada mardin taklacısı besleyen herkesde bu kuşlardan var hatta en çok tercih edilen kuşlar dan mardin taklacılarından malatyada her mardin besleyenin kümesinin yarısı bu kuşlardan malatyada bu kuşa adıyamanlı diyorlar hatta oynamasınıda çok severler hatta iyisin sadece onun oyununu izlemek için çoğu kez tek atarlar bende zaten bu kuşu yeni aldım yanında birde çakmaklı vardı ama onu kaybettim.

malatyalıcem44' Alıntı:
abi malatyada mardin taklacısı besleyen herkesde bu kuşlardan var hatta en çok tercih edilen kuşlar dan
Cem kardeşim,onları besleyenlere zaten ben ağzının tadını biliyorlar derim.Gerçektende mardin kuşu besleyipte onların ince ayrıntılarını bilenler bu kuşları beslerler.Bugün türlü türlü taklacılar ortaya çıktı.Kostüm olarak harika gözüküyorlar.Ancak iş oyuna, yani performansa geldiğinde değişiyor.Belirttiğim bu kuşlara örnek vermek istemiyorum.ancak şunuda belirteyim ki hiç bir ırkıda kötülemeye çalışmıyorum,yanlış anlamaya sebebiyet vermesin. Zaten bu kuşların marmara bölgesinde beslenmesinin azalmasında,görünüşlerinin, yeni ırklara nazaran az gösterişli olmasından kaynaklanıyor.Ancak ne olursa olsun bu kuşları beslemeye değer derim.Heleki birde ayna kuyruksa deymeyin keyfime ...

evet ya gökhan bu eskilerin favori kuşlarından.ama öyle olmaması gerekiyor.eskilerde kalmaması gerekiyor.biz bunlara gök derdik.bunlar çoğu kuşun atası olduğuda söylenir.

haklısınınz arkadaşlar ömer senden aldığım gök dişi vardı ayağı topaldı. hatırlıyon dimi. ne iyi oynuyodu kuş.

gerçekten de bu kuş malatya da ençok tercih edilen mardin kuşu bendede çok vardı hala 2 tane var gerçek ten iyisi iyi oynuyor güzel kuşlar yorumlarınız için tşkkrlr.

hatırladım feyzi.gerçekten güzel kuşdu o.

öyle taklacı kalmadı ömer muğlada.

Feyzi Allah Kısmet Ederse Bizde Taklacıya Dönecez Gibi Birşey Hadi Hayırlısı Ne Yaparız Bilmem Valla.

evet hüseyinde doğru yolu buldu sonunda.tabi hüseyin tamamen dönmesende bir kümeste taklacı yakışır sana

en alttaki satılık mı? satılıksa ne kadar acaba?

lord kardeşim bu bölümlerde satılık kuş muhabbeti yapılmaz.satılık kuşlar almak isteyenler bölümünde varsa vardır.buralardaki kuşlar sadece görsel amaçlıdır.

en alttaki süper bayıldım vallah

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
evet hüseyinde doğru yolu buldu sonunda.tabi hüseyin tamamen dönmesende bir kümeste taklacı yakışır sana
Bencede ömer,hüseyin güzel bir yola başvurmakta,ne diyelim Hüseyin hayırlısı olsun kardeşim,yakışır sana taklacı
img-clapping.gif

bir şey sorcam bu en alttaki kuştan bulamıyorum tam olarak adını bilen var mı acaba ben taklacı diyorum ama değişik adı varsa bilen söyleyebilir mi acaba

lord kardeşim genelde onlara gök mardin diyorlar.Ancak yörelere göre farklı isimlendirmelerde yapılmakta.Ancak en genel olarak gök ismi kullanılmakta.

sağol gökhan abi seni sevdim teşekkür ederim

beyler dikkat ettiyseniz en üsttekide gök mardin ve perçemli.

onu ben tam olarak göremiyorum resim bulanık biraz

hemşerim mardinlerin güzelmiş iyi yavrulu sezon geçirirsin inşallah

emeğine sağlık çok güzel kuşların var bol yavrular alman dileğimle

Cem Kavukcu

Geri