Mardinde ana telek kırılmaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Make
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Make

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay Çeber
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Öncelikle merhaba,
Edirnekapı' dan aldığım erkek mavi mardinin ilk başlarda çok güzel uçuyordu.
Daha sonra yavaş yavaş açılınca uçma performansı yüksekldi.
Fakat 1 haftadır ana teleklerinde kırılmalar başladı.Kendimi kırıyor bilmiyorum ama telekler resmen 2 ye kırılıyor.
Buda doğal olarak uçuşunda sorun çıkartıyor.Kırılan bir tanesini çektim yerine çıkıyor fakat bu seferde diğerleri kırılmaya başladı.Sorun nedir ? Nasıl çözebilirim ?

Hürmetler,

Selamlar
Ben bu kuşu çok merak ettim eğer bir resmini ekleyebilirseniz görmek isterim.

Selamlar kuşunuzun telekleri zayıf olabilir , bazen tüy döneminde hağlıklı beslenemeyen kuşların telekleri çabuk kırılır bu çoğu zaman yavrularda raslanılan bir durumdur.
Kuşun soyundan kaynaklanan telek kusuruda olabilir .
Bana göre sizin kuşunuzun telek sorunu aslında mevsimle alakalı çok büyük ihtimalle tüy değiştiren kuşların zayıf telekleri de kırılır bu aylarda .. selamlar .ŞEREF

Arkadaşım öncelikle teleklern kırılmasının bir kaç nedeni söylemek isterim bunlardan birincisi vitamin mineral yetersizliğidir bundan kaynaklı bir zayıflık meydana gelebilir lakin bunun yanında beslenme/besleme problemi olarak proein aminoasit yetersizliklerindende kırılmalar hasıl olabilirsede bunlar yanında paraziter bir durumdan dolayıda kırılmalar görülebilmektedir önerim öncelikle paraziter kontrolün yapılması ikinci olarak vitamin nmineral yetersizliginin giderilmesidir piyasada milyonlarca preparat var en güzeli yakınlarda bir veteriner hekime başvurmandır vesselam

eqer kusun saqlam oyun kusuysa cok catcatlıysa teleklerde patlama yasanacaktır

Geri