MARDİNLER YÜKSEK VE UZUN SÜRE UÇAR MI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan che
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

che

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asdasd afdf
Meslek
fsdfsdf
İlgi Alanı
MARDİN KUŞLARI TRAKYA KUSLARI VE BURSALAR GİBİ SİNEK OLURLAR MI HAVADA

Evet olurlar...

lourlar tabi iyi eğitimli iyi kuşlar

Taklacı kuşlarda uçuş bakımından ikiye ayrılırlar. Bir kısım dam üstü diye geçer ve alçak seviyede uçarlar bir kısmı da yüksek seviyede uçarlar ve isimleride havacı diye geçer. Mardinlerde buna dahildir.. :buyrun:

merhaba ;
benim yavrularda 4-5 aylıkken hep yüksek uçuyorlardı sineğe cıkıyorlardı ama daha sonra yani şimdi dama çekmeye başladılar,yükselmiyolar artık evin üstünde,etrafında dolaşıp dama çekmeye başladılar.
saygılarımla...

arkadaşım bu mardinlere merak ver ama eğitim vermezsen yaboz gibi süzülür

Hoca' Alıntı:
Taklacı kuşlarda uçuş bakımından ikiye ayrılırlar. Bir kısım dam üstü diye geçer ve alçak seviyede uçarlar bir kısmı da yüksek seviyede uçarlar ve isimleride havacı diye geçer. Mardinlerde buna dahildir.. :buyrun:
ewt mesela yüksekten uçanlara bizim burda bazıları hava kuşu der.....

Bursalı Kral Kuşçu...

Selamlar...

Kuşun hangi yükseklikte uçtuğu da bir karakteristik özelliktir. Bazı taklacılar bulutların arasında uçarlar bazıları çok alçaktan. Bu özelliğin makbuliyeti de yöreden yöreye değişir. Ayrıca taklacı kuşun uçuş süresi de tıpkı uçuş yüksekliği gibidir. Sadece belli bir sürenin altında uçmaması istenir. Eskiden sabahtan akşama kadar uçan taklacılardan bahsedilirken hava karardığında inebilmeleri için ateş yakıldığı söylenir.

evet arkadaslr benimkınlerde sineğe çıkıyo ama keretalar 1,5 saatsonra sefere geliyo deli oluyom bır türlü bu süreyi kısltamadım pırıltı veriyom yinede fayda yok

emre_' Alıntı:
evet arkadaslr benimkınlerde sineğe çıkıyo ama keretalar 1,5 saatsonra sefere geliyo deli oluyom bır türlü bu süreyi kısltamadım pırıltı veriyom yinede fayda yok

Selamlar Emre kuşları tek mi ucuorsun.....?

arkadaşım benim maviler eşli yıldız yapıyolar kuş göstermezsem 1 sat uçarlar ama beslenmesi kümesin yeri kuşun rahatlığıyla alakalı.

emre_' Alıntı:
peki kuşların hiç yavruya bakdımı?

Benim bildiğim mardin Kuşu Çok yüksek uçmaz orta seviyede uçar sonra Kümesin olduğu yere doğru sıkınıp fişek alır ve oynar Çok yüksek uçan mardin görmedim daha Önce.

BReZza' Alıntı:
Benim bildiğim mardin Kuşu Çok yüksek uçmaz orta seviyede uçar sonra Kümesin olduğu yere doğru sıkınıp fişek alır ve oynar Çok yüksek uçan mardin görmedim daha Önce.
bulutta kaybolan cok biliyorum ben demek ki hiç denk gelmemiş.

Benim Beslediğim mardinler hepsi saatlik açık kuşlardı öle nokta olacak kadar yükselen hiç görmedim Çünkü fişek almak için dama gelip evin üzerinde oynuyorlardı saatlerce. Ama takla atma özelliğini kaybetmiş olan sade uçan mardin gördüm tabiki bulutta ama bana zevk veren mardinlerin hiç biri o kadar yükselmezdi.

buluttan bir dalar seyredenin önce aklını sonra parsını alır:=)

valla öle bi dalar ki buluttan sanarsın şahin kafayı birdiktimi aklını alır insanın seyredeninde parasını

arkadaşlar bendeki mardinler hava güzelse şayet yıldızda 3 saate yakın uçuyorlar dama geldiklerindede fişeğe(tırmanma)kalkıyorlar.bu uçanların arasından bir çoğu sefer yapıyor ve izlerken zevk veriyor.ben ''şu iyi'' yada ''bu iyi''demiyorum fakat...........syr-i seferse eğer amaç yüksek uçan mardinin oyununu izlemek için 3 saat beklemek zorunda kalmaktan dolayı ben mardinin alçaktan uçup sefer yapanının makbul olduğunu düşünüyorum ve diyorum ki benim kuşlarda bunları yapıyor fakat alçaldıkları zaman.hatta hatta tabana tırnak teması yapıp fişeğe defalarca cıkanları var bu 'gökçü' (van tabiri ile) kuşlarım arasında.

slm genelde çatıya düşmeyen kuşlar yani çatı oyunu yapmaya başlamayan kuşlar yüksek uçarlar hele bide yanında 2-3 tane kuş varsa uzun süreli yüksek uçarlar ama tek uçupta çatıya oynayan oyunlu kuşlar genelde alçak uçarlar bn böle gördüm böle bilirim

loutremonty' Alıntı:
arkadaşlar bendeki mardinler hava güzelse şayet yıldızda 3 saate yakın uçuyorlar dama geldiklerindede fişeğe(tırmanma)kalkıyorlar.bu uçanların arasından bir çoğu sefer yapıyor ve izlerken zevk veriyor.ben ''şu iyi'' yada ''bu iyi''demiyorum fakat...........syr-i seferse eğer amaç yüksek uçan mardinin oyununu izlemek için 3 saat beklemek zorunda kalmaktan dolayı ben mardinin alçaktan uçup sefer yapanının makbul olduğunu düşünüyorum ve diyorum ki benim kuşlarda bunları yapıyor fakat alçaldıkları zaman.hatta hatta tabana tırnak teması yapıp fişeğe defalarca cıkanları var bu 'gökçü' (van tabiri ile) kuşlarım arasında.
slm arkadaşım bnde senin gibi seferli kuşları severim izlemesi büyük zevk veriyo videosunu koyda izleyelim madem güsel kuşlarında var paylaşırsan iyi olur

şu havalar bir düzelse videoya alıp render lamak basit. bu havada kuş uçurmam geçmişte çok canım yandı ..geçen sene biri tippler olmak üzere 13 budapeşte birden kaybettim ve bir yıllık emeklerim boşa gitti.

Benden size Tavsiye arkadaşlar isterseniz denersiniz Yavru taklacılarınızı ilk uçuşlarında Yüksek uçan kuşlarınızla uçurun kuşu bulut yapın kuş iyice kendini açsın Kuş Bu Şekilde açmaya Başlasın ve Taklaya girdikten sonra Kuşu indirip Kanadını Çekin yada 1 ay uçurmayın merak etmeyin oyunu bozulur falan diye de düşünmeyin Kuş kendini bi toparlasın 1 ay Sonra Kuşu güzel oyunlu mardinlerinizle Uçurun ve izleyin bakın neler olacak.

Mardinin yüksek uçanı makbul değildir ben bunu bilirim bunu söylerim.

beyzade' Alıntı:
arkadaşım benim maviler eşli yıldız yapıyolar kuş göstermezsem 1 sat uçarlar ama beslenmesi kümesin yeri kuşun rahatlığıyla alakalı.

arkadaşım benje senin sorunun kuşları çift uçurman mesela yarın sabah yada ögleden sora uçur ama erkeklerle erkekleri dişilerle dişileri uçur nasıl iniolar görürsün ben hep ögle yapıorum...

SELAMUN ALEYKUM ARKADAŞLAR BENDE BİR İKİ CÜMLE BİŞEY YAZMAK İSTIYORUM BU SAYFADAKI BUTUN ARKADAŞLARIN İLETILERINI OKUDUM ŞUNU ANLADIM Kİ BAZILARI MARDİN KUŞUNU TAM OLARAK BİLMIYOR HER TAKLA ATAN KUŞA MARDİN DIYOR MARDİN KUŞU İKİ GURUBA AYRILIR BİRİSİ MARDİN YER KUŞUDUR UÇURULMAZ ŞALVAR PAÇADIR GÜLLÜDÜR COK İRİ KUŞLARDIR MASA KUŞU OLARAK YETİŞTİRİLİR,UÇURANLARDA OLUR AMA KİMSE SÜSLERİNE KIYAMADIGI İÇİN UÇURMAK İSTEMEZ, UÇURANLARA RASLADIM İNANLMAZ DERECEDE PERDAH YAPIYORLAR BOLPAÇA HEMDE İRİ OLDUKLARI İÇİN PERDAH YAPARKEN COÇ MÜKEMMEL GÖZÜKÜYORLAR .....MARDİNLERIN İKİNCI CİNSİ İSE HERKESİN BILDIGI MARDİN HAVA KUŞUDUR BUNLAR DAMÜSTÜ SEFERLİ OYUN KUŞLARIDIR,FAZLA YUKSELMEZLER BEN SENELERDIR SAKLIYOROM ORJINAL BIR MARDININ BULUTTA KAYBOLDUGUNU GORMEDIM.. 10,15 DK DE BİR SEFERE GELDIKLERI İÇİN OKADAR YÜKSELMELERI MÜMKÜN DEĞİLDİR YÜKSELENLER İSE HAVADA CEVİRİR ONA HAVADA PATLAMA DENİR KONYA KUŞLARI ÖRNEĞİN HAVADA OYNAR ANLIYCAGINIZ ORJINAL BIR MARDİN KUŞU ÖYLE SEFERSIZ SAATLERCE BULUTTA KAYBOLUP UÇAN KUŞLAR BENCE MARDİN DEĞİLDIR KESINLIKLE SOYUNDA BİR BOZUKLUK VARDIR...TŞK

selam değerli dostlarım ..bu konu üzerine aslında daha öncede yazdık ama buradada yazmamızda sanırım bir sakınca olmayacak..
bakın değerli arkadaşlarım bir mardin kuşu (yani bizim seferi için beslediğimiz kuşlarımızın yavrusu) uçmaya başlar başlamaz takla ile başlamaz olaya..bu kuş önce uçmayı öğrenir..biz bu yavrumuzu yüksek ve uzun uçan eke paçasız kuşlarla salarız ki öncelikle yavrumuzun nefesi olsun isteriz..yavru mardin önce sinek diye tabir ettiğimiz mesafelerde uçar ve taklasını burada döner..biz buna'' al-ver''e girdi deriz..uçum sırasın da bu takla atma olayı gün geçtikçe uçurduk ça aşağıya iner yani daha alçakta bunu yapmaya başlar..ne zaman ki kuşumuz inme zorluğu çekmeye başlar işte ondan sonra yanına hiç kuş salmadan tek başına uçururuz..
unutmayın dostlarım mardin kuşu eğer seferli ise ve bunun için besleniyor ise mutlaka tek uçurulur..
kuş yanın da uçan kuş olursa kendini uçuma verir ve yükseğe çeker yüksekte uçar buda kuşumuzun düzenini bozar..
mardin kuşu alçak yada orata seviye uçucusudur..yani kuşumuzun evin etrafında uçanıda iyi değildir kuşun açık ,muhitinin dışında uzak gezeni uçanı makbuldür..yüksek uçan kuş iyi değildir...
mardin kuşu ilk salındığın da kanadını ısıtmak için gezer bunun bir saat ten fazlasıda iyi değil deriz..ilk oyuna gelmesi için bir saat süre yeterlidir( her şeyi var ama bir saatten çok sürüyorsa oyuna gelmesi ne yapalım onada bakılır)
kuşunuzu(kendini yapan kuşlar için bu lafım) saldıktan 10 dakka kadar sonra kümesin kapısı açık tutulur ve dışarıya 5-6 kuş salınır bu kuşlar havaya kalkmayacak kuşlar olmalıdır..kuşa pırıltı vermek iyi değildir..
yüksek uçan kuşlar yada yüksekte oyununa bakılan kuşlar ayrıdır (malatya taklacıları mesela)bunlar yüksek oyun yaparlar..
unutmayın ki dostlarım seferli oyun kuşu tek uçar ve yüksek uçanı olmaz..bunlar benim kanaatim ve bilgim tabii ki beni bağlar..saygılarımla..

SeLam Degerli Güvercin Besleyen Arkadaşlar

Mardin kuşu Yada Seferli Performans kuşu Sefer yapmaya başladıgında tek ucurulur.
Mardin kuşu yüksek ucar gelir seferini yapar gezmeye başlar bu arada yükselir fakat saatlerce tek başına yüksekte uçmaz uçan olmaz mı olur kuşun kanatlarında sorun wardır oyundan kaçar o yüzden yüksekte saatlerce uçabilir..
Birde beslendigi yerin önemi wardır biri yerde besler fazla yükselmez biri 6 katlı binanın üstünde besler kuş sefer yaptıgında daha yüksege gittigi için daha yüksek ucar...
herkez eşit şartlara kuş beslemedigi için bu konuda tam olarak aynı kanıya warmak ta zor olur...

Saygılar....

smail' Alıntı:
SeLam Degerli Güvercin Besleyen Arkadaşlar

Mardin kuşu Yada Seferli Performans kuşu Sefer yapmaya başladıgında tek ucurulur.
Mardin kuşu yüksek ucar gelir seferini yapar gezmeye başlar bu arada yükselir fakat saatlerce tek başına yüksekte uçmaz uçan olmaz mı olur kuşun kanatlarında sorun wardır oyundan kaçar o yüzden yüksekte saatlerce uçabilir..
Birde beslendigi yerin önemi wardır biri yerde besler fazla yükselmez biri 6 katlı binanın üstünde besler kuş sefer yaptıgında daha yüksege gittigi için daha yüksek ucar...
herkez eşit şartlara kuş beslemedigi için bu konuda tam olarak aynı kanıya warmak ta zor olur...

Saygılar....

ismail bey bana yüksek uçar ibaresini mesafe olarak anlatmanızı istiyorum..merak ettim bunu ..kuş oyundan kaçsada gezerek açık uçar yükseğe yine vurmaz kendini yüksek uçan kuşun kanadı değil kanında problem olur..beslenen yerin mesafe farkı uçuran için değişmez 6 katta besleyen zaten 6 kattan seyredecektir..

selamun aleykum hakan abi kesinlikle katılıyorum... ismail bey kanadında kuşun sorun olmasıyla fılan havada oyalanmak onlar hikaye,bu tür olayların yaşanması kuşun kalitesi orjinalliği ile ilgili durumlardır... zaten arkadaşlar başlıgı mardin kuşu diye acmışlar burda normal taklacı güvercinlerden bahsetmıyoruz mardin kuşundan bahsedıyoroz .orjinal bır mardin kuşunun uçum özellikleri internette kolaylıkla bulup araştıra bılırsınız... ARTVİNDEN MUSTAFA.

tengelli' Alıntı:
buluttan bir dalar seyredenin önce aklını sonra parsını alır:=)

quote]bulutta kaybolan cok biliyorum ben demek ki hiç denk gelmemiş.[/quote]

tengelli' Alıntı:
valla öle bi dalar ki buluttan sanarsın şahin kafayı birdiktimi aklını alır insanın seyredeninde parasını

selam ..sizi daha önce sık ve aynı mesaj yazma ile alakalı uyarı aldınız ama hala devam ediyorsunuz..lütfen yazdığınız mesaj ile alakalı değişiklik için değiştir butonundan mesajınıza gelerek değişiklik yapın ..ard arda aynı mesajı atmayınız..

Selamlar

Ali abi Ben kendi ucurdugum we arkdaşlarımda izledigim bir kaç kuştan gördüklerimi anlatıorum... 2 kuşuda ayrı şekilde gözlemledigim gibi anlatıcam
1, kuş sefere geldikten sonra yükseliyor buluta kadar çıkıor 10 - 15 dk sonra tekrar sefere gelip tekrar yükselior illaki mesafe istiorsan ona bişey diemem kuş kibrit kutusu kadar küçülüyor....
2. kuş tek başına saatlerce noktada tek başına ucuor gelior inior yawru iken dama oynamış son 3 telege gelmeden dirsek açmış suan karga gibi noktada tek başına ucuor
İki anlattıgım kuşta mardindir orj. tartışılır...

Havalar düzeldiginide bunların wideolarınıda çekicem inş. ozaman daha İii anlıcaksınız beni

Saygılar...

Geri