mardinlerde tüy zamanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gecko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gecko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan adak
Meslek
kasiyer
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar oyunlu kuşlarımın iki tanesi tüye girdi bu aralar ve çok halsizlerr bende 1 haftadır uçurmuyorum çünkü uçtukları zamn bu halleriyle performns beklemek hayal olurr.acaba tüy zamnı ne zamn biter yani kaç gün sürüyo bu durum....

bide şöle bişi varmış tüyden sonra kuş daha iyi oyun gösteriyomuş ne kadar dogru acaba

performans açısından bir şey diyemem ama tüye girme çıkmayı bir çok faktör etkiliyor sanırım nem-sıcaklık vs. vs. ama genelde tüy dönemi 1-3 ay arasında sürer.Kuşlar da tüye genelde yazın girer amma başında amma sonunda kuştan kuşa farkeder benim kümesimde şu an tüyünü tamamlamış olan kuşta var tüye hiç girmemiş olan kuşta.

abi sanki hayvan süzülmüş ya zımba gibş olan kuş kemikleri geliyo elime mısırr karışımlı yemmi versem acabaa

sonra hastalanmasın yaa zayıflıktan

Kuşu biraz zorlamışsanız zayıf düşmüş olabilir stresten bile olabilir çoğu şey kuşun zayıflamasına neden olabilir.Belki de farklı hastalıkları vardır.Uzman kişilere kuşunuzu gösterip tavsiye almalısınız bence.

bence de kuşlarınıza özel bi karışım hazırlamalısınız hem tüğ değişimini hızlandıracak hemde zayıflamasınılamasın önleyecek mesela bi vitamin takviyesi yapabilirsiniz...

ELEMİM

selam dostlar ben tüy zamanı bol bol banyo etirmeli bence kuşlara

Selamlar.semiz otu kuşları çabuk tüye sokar ve çabuk çıkarır üstte abininde dedği gibi banyoda faydalı kendisinin atamadığı yerlerede banyosundan sonra siz yardım edinayrıca kavun çekirdeğinide tavsiye ediyolar.bize nasıl yzaın yağlı yiyecekler dokunuyosa.kuşlarada dokunur yazın pek vermeyin.saygılar.

Geri