Mardinlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurcambaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

onurcambaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Sizinle babamla birlikte beslediğimiz güvercinleri paylaşmak istedim.
Bir kaç güvercin yakaladığım güvercinlerdir. Aslında yakalamaya uğraşmıyorum. Yakaladıklarımın naıl yakaladığımı resimlerin altlarına yazacağım sahibi çıkınca eli yüzü düzgünse geri veriyorum yakaladığım kuşları ama bizim buralarda çok fazla gereksiz insan var nerde yakalama güvercin duyarsa zıplıyo hemen benim güvercinim diye.
Neyse birde sorum olacak benim etrafımda iki tane bina var birinin zararı yok ama diğeri tam karşımda ve biraz yüksek taklacı ırkı beslediğim içinde oraya konan güvercinlerin çoğu bir kaç gün orada kalıyor ve güçzüz düşünce inebiliyor. Binanın resmini paylaşacağım şimdi. Belki unuturlar diye 1 haftadır kuşları salmıyorum. Birazdan oraya konunca gelemeyen güvercinlerin kuyruklarını çekeceğim sitedeki araştırmama göre kuyruk çekmek kuşun inişini kolaylaştırıyormuş.Sizin önerileriniz varsa duymak isterim Birde bende bi küçük birde büyük kafes var yan yana bu kafeslerin etrafı tamamen kaplı bi nevi avluya açılıyor kafesler orayıda paylaşacağım. Bu avludan etraf çok rahat göründüğü için yeni güvercinlerin kanatlarını bantlamaya yada çekmeye gerek kalmıyor.Neyse resimlere geçelim

Ekli dosyalar

• IMG_0524.webp
    IMG_0524.webp
    320.6 KB · Görüntüleme: 1,810
  • IMG_0527.webp
    IMG_0527.webp
    284.3 KB · Görüntüleme: 1,812
  • IMG_0528.webp
    IMG_0528.webp
    461.8 KB · Görüntüleme: 1,735
  • IMG_0529.webp
    IMG_0529.webp
    378.8 KB · Görüntüleme: 1,833
  • IMG_0530.webp
    IMG_0530.webp
    284.1 KB · Görüntüleme: 1,829
bunlarda kalanlar

Ekli dosyalar

• IMG_0532.webp
    IMG_0532.webp
    308.1 KB · Görüntüleme: 1,791
  • IMG_0533.webp
    IMG_0533.webp
    560.2 KB · Görüntüleme: 1,816
  • IMG_0536.webp
    IMG_0536.webp
    212.3 KB · Görüntüleme: 1,762
  • IMG_0525.webp
    IMG_0525.webp
    510.1 KB · Görüntüleme: 1,854
Maşaallah güle güle besle güzel kuşlar. Portakalı göremedim.

Çok özür dilerim koymamışım koyuyorum hemen

Ekli dosyalar

• IMG_0531.webp
    IMG_0531.webp
    416.8 KB · Görüntüleme: 1,745
yanlış bilgilendirmek istemem dişi gibi duruyor ama belki erkekte olabilir. Siz özelden fiyat yazarsanız daha rahat olur bende babama aktarırım kabul ederse kargoyla göndeririz.

hakan abi seni kırmak istemem ama babam pek olumlu yaklaşmıyor yakalama bi güvecinin satılma taraftarı değil. Sonuçta birileri ona para ödemiş olabilir. O paradan hayır gelmeyeceğini düşünüyor.

onurcambaz' Alıntı:
hakan abi seni kırmak istemem ama babam pek olumlu yaklaşmıyor yakalama bi güvecinin satılma taraftarı değil. Sonuçta birileri ona para ödemiş olabilir. O paradan hayır gelmeyeceğini düşünüyor.

Kardeşim bende o konuda çok hassasım fakat fotonun altındaki yazıyı malesef okumamışım. Zaten sarıyı sonradan ekledin benim isteğim üzerine, gözümden kaçmış. Sahibi çıkmazsa tekrar konuşuruz, bir süre rafta dursun. Kusura bakma.

Hiç önemli değil :)

Bu arada ilk defa az önce uçmaya başladı sarı yanındada bir türlü uçmayan baskayıda uçurdu 10-15 dk uçtular.

HURDACILAR' Alıntı:
onur konan güvercinlere ne çare uyguluyorsun.

konmayan havada uzun süre kalan güvercinlerle uçurulması makbuldür.

Ben bir hafta kadar salmıyorum güvercinleri bu arada iyi ve yüksek uçan güvercinle eşliyorum daha sonra saldığımda beraber uçuruyorum onları 1 hafta kapalı kaldığı için hemen uçmaya çalışıyorlar örneğin baskam bu şekilde uçmaya başladı ama özellikle eşlemedim baskada sarı da yeni olduğu için birbirlerinin yanından ayrılmıyorlardı.<Ve aç bi şekilde uçuruyorum bu şekilde direk bana geliyorlar. bu arada mavilerden biri yine çatıda kaldı gelemiyor takla atmaktan.

Yeni ayna kuyruk çakmaklım gagasının üstünde küçük bi tepe var babam bıyık deniyor ona dedi. Siz ne diyorsunuz? Ve bu avantajmı dezavantajmı?

Ekli dosyalar

• IMG_0540.webp
    IMG_0540.webp
    287.4 KB · Görüntüleme: 1,181
  • IMG_0542.webp
    IMG_0542.webp
    670.7 KB · Görüntüleme: 1,165
Güle güle besleyin Onur güzel kuşlar. Karışık cins kuşlar besleyebilirsiniz. Hatta özellikle tavsive ederim Uçurma ve uçuşları açsından avantajları olacaktır ama birbiriyle eşleyipte melez kuşlar almayın.Sağlıcakla Kendine ve kuşlarınıza iyi bakın.

Yok hayır kuşları melezleştirmiyorum. ben bakmıyorken babam bi hata yapmış o kadar tekrarlanmayacak. Baskada şuanlık duruyor birine hediye edeceğim. Ben güvercinin bıyığını merak ediyorum. Sizce avantajmı?

onurcambaz' Alıntı:
Yok hayır kuşları melezleştirmiyorum. ben bakmıyorken babam bi hata yapmış o kadar tekrarlanmayacak. Baskada şuanlık duruyor birine hediye edeceğim. Ben güvercinin bıyığını merak ediyorum. Sizce avantajmı?
Yani Bıyıklı kuşun güzel bir kuşa benziyor. Bıyığın avantaj olup olmayacağı belli olmaz ama genelde iyi kuşlar çıkar.Senin için önemli olan O kuşa vuracağın eş ve alacağın yavruların iyi olması çünkü kendi his ve gözlemleriniz doğrultusunda kazanacağınız deneyimler sizi kuşçulukta terfiye yükseltecek Kendi zevkinize gör kendi ırkınız olacak kuşları yetiştireceksiniz.ÖRNEK mesela : Onurun Beyazları, yada CAMBAZIN Çakmaklıları gibi :) :) ..... SEVGİLER SAYGILAR ABİCİM

Teşekkür ederim şimdiden başladı zaten mavilerin namı :D

Geri