MARMARİS'TEN KUZEYLİ 'NİN DEMKEŞ VE ANKUTLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuzeyli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

kuzeyli

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet esmek
Meslek
turizm işletmeci
İlgi Alanı
[No message]

Ekli dosyalar

• RUKİYE.jpg
    RUKİYE.jpg
    4.3 KB · Görüntüleme: 3,001
  • ABİYE 1.jpg
    ABİYE 1.jpg
    2.5 KB · Görüntüleme: 2,937
  • kral 1.jpg
    kral 1.jpg
    4.6 KB · Görüntüleme: 2,925
[No message]

Ekli dosyalar

• SÜSLÜ 1.jpg
    SÜSLÜ 1.jpg
    2.7 KB · Görüntüleme: 2,947
  • MELOŞ 1.jpg
    MELOŞ 1.jpg
    3.3 KB · Görüntüleme: 2,970
  • YEMEK ZAMANI.jpg
    YEMEK ZAMANI.jpg
    4.4 KB · Görüntüleme: 2,873
[No message]

Ekli dosyalar

• TÜNEK.jpg
    TÜNEK.jpg
    3.5 KB · Görüntüleme: 2,844
  • BEYAZ.jpg
    BEYAZ.jpg
    2.9 KB · Görüntüleme: 2,953
  • YEMEK 1.jpg
    YEMEK 1.jpg
    3.9 KB · Görüntüleme: 2,851
[No message]

Ekli dosyalar

• SİMBA.jpg
    SİMBA.jpg
    2.6 KB · Görüntüleme: 2,913
  • EKER (KEDİSAVAR).jpg
    EKER (KEDİSAVAR).jpg
    3.1 KB · Görüntüleme: 2,938
Sevgili abimiz,paylaşım için teşekkür ederim.Duruşları gibi sağlıklarıda maşallah çok iyiyye benziyor.Bir zamanlar bende demkeş beslemişim,Ancak kümesimin yerinin müsait olmaması yüzünden kedilerle baya bir uğraştım,minik dostumuz kedilere aman vermiyor gibi duruyor.Allah bol nesiller elde etmeni nasip etsin abi.

nasıl yani abi kedilere aman vermiyor anlamadım

Lord kardeşim demkeşler ötüşleri için beslenirler,bunun yanında süs güvercinleridirler.Bu üzden dolayı uçma kabiliyetleri fazla olmadığından özellikle kümesi yerde olan yetiştiriciler için,kediler tehlike oluşturmaktalar.

:slm: gökhancığım teşekkür ederim iyi dileklerin için evet demkeş ankut vs. süs kuşları kedilere ve uçar avcılara karşı çok savunmasızlar .ancak yaz sezonunda yoğun çalışıyorum (turizm sektöründeyim)onun için uçucu performans kuşlarını besleyemiyorum malum günlük uçurmak lazım,şimdilik bunlarla zaman geçiyorum.
sana ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak isterim bendeki ankut ve demkeşler çok yumurta yapıyor ve 1 hafta sonra sıkılıp kalkıyorlar bu yaradılışlarında var. bu kuşların yumurtalarına iyi bakabilen başka iki çift kuş beslemek istiyorum yumurtaları değiştirmek için ne cins kuşlar iyi bakar yumurtaya ve yavruya bu konuda cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

lord: canım bu kuşlar süs kuşları uçmakta bile zorlanıyorlar takla atamazlar bu kuşlara benzeyen biraz daha küçük ve uçma ve takla özelliği olan malatya kuşları var forumda onların resimleri ve özellikleri yazıyor okumanı tavsiye ederim. :kitap:

tamdır abi de bilmiyoruz yani birde bu uçan kuşlar cinslerine göre söyler misin?

kuzeyli' Alıntı:
: bu kuşların yumurtalarına iyi bakabilen başka iki çift kuş beslemek istiyorum yumurtaları değiştirmek için ne cins kuşlar iyi bakar yumurtaya ve yavruya bu konuda cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Değerli kuzueyli abi,isminizi bağışlayın bilmediğim için nickinizle hitap ediyorum,Ben genellikle yavru baktırmak için,paçalı göğsü güllü fındık gagalar var bilirsiniz onları tercih etmekteyim.Bu güne değin gerçek anlamda çok randuman aldım onlardan.Mardin yumurtasından tutun,altına oynar yumurtaları koydum ve hemen hemen firesiz bir şekilde yavrular aldım.Yaşadığım tecrübelere dayanarak size bu paçalı,güllü göğüslü fındık lardan tavsiye ediyorum.Güvercin pazarlarında bolca bulunmakta bu kuşlar.Bizim bursada bengo denilmekte onlara.

gökhan abi haklısın kuş pazarlarında var

GÖKHAN KARDEŞİM İSMİM AHMET ESMEK BEN MARMARİS HİSARÖNÜ KÖYÜNDE OTURUYORUM BİZİM BURALARDA KUŞ PAZARI YOK MUĞLADA VARMI BİLMİYORUM SİTEDE BASOGLANH LİNKİNDE BİR ARKADAŞ VAR O MUĞLAYI BİLİR HERHALDE ONA SORACAĞIM AMA KENDİSİNE NASIL İLETİ YOLLAYACAĞIMI BİLMİYORUM UMARIM GÖRÜR VE CEVAPLAR
BU BAHSETTİĞİN BONGO (GÖĞSÜ GÜLLÜ ) DEDİĞİN KUŞU ARAYACAĞIM İNŞALLAH BULURUM ÇÜNKÜ ŞU AN 5 ÇİFT YUMURTA VAR VE YENİ YUMURTLADILAR İNŞALLAH YETİŞTİRİRİM .
AYRICA BİR ÇİFT BUHARA ARIYORUM ÇEVRENDE BESLEYEN VARSA İRTİBATA GEÇMEK İSTERİM .
TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLERİMLE SELAMLAR.

(RESİM KUSCULAR.ORG SİTESİNDEN ALINTIDIR )
RESİMDEKİ RENK ÖNEMLİ DEĞİL YETERKİ GÖRÜNTÜSÜ GÜZEL OLSUN.

Ekli dosyalar

• BUHARA.jpg
    BUHARA.jpg
    18.2 KB · Görüntüleme: 1,147
abi kuşların çok güzel allah bol yvru aldırsın.

kuzeyli' Alıntı:
GÖKHAN KARDEŞİM İSMİM AHMET ESMEK BEN MARMARİS HİSARÖNÜ KÖYÜNDE OTURUYORUM BİZİM BURALARDA KUŞ PAZARI YOK MUĞLADA VARMI BİLMİYORUM SİTEDE BASOGLANH LİNKİNDE BİR ARKADAŞ VAR O MUĞLAYI BİLİR HERHALDE ONA SORACAĞIM AMA KENDİSİNE NASIL İLETİ YOLLAYACAĞIMI BİLMİYORUM UMARIM GÖRÜR VE CEVAPLAR
BU BAHSETTİĞİN BONGO (GÖĞSÜ GÜLLÜ ) DEDİĞİN KUŞU ARAYACAĞIM İNŞALLAH BULURUM ÇÜNKÜ ŞU AN 5 ÇİFT YUMURTA VAR VE YENİ YUMURTLADILAR İNŞALLAH YETİŞTİRİRİM .
AYRICA BİR ÇİFT BUHARA ARIYORUM ÇEVRENDE BESLEYEN VARSA İRTİBATA GEÇMEK İSTERİM .
TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLERİMLE SELAMLAR.

(RESİM KUSCULAR.ORG SİTESİNDEN ALINTIDIR )
RESİMDEKİ RENK ÖNEMLİ DEĞİL YETERKİ GÖRÜNTÜSÜ GÜZEL OLSUN.

Merhaba ahmet abi. Mesajını daha yeni gördüm. Evet Muğlalıyım Muğlada her zaman yardımcı olmak isterim. Bango demişsiniz ama Muğlada pek rastlanan bir cins değiller zaten orjinalleride el yakıyor diyebilirim.Ama fındık (Muğlada gökhan arkadaşımızın beslediklerine derler.) Bulabiliriz. viewtopic.php?f=57&t=645 linkteki kuşları vermeyi düşünüyor Feyzi arkadaşımız valla kuşlar benim çok hoşuma gittiler. Hızlı uçan ve iyi yavru bakan sadık kuşlar. Eğer düşünürseniz feyzikaya nickindeki arkadaşımızla iletişime geçeilirsiniz. Muğlayada her zaman bekleriz. Elimizden geldiğince ağırlamaya çalışırız sizleri. Muğlada kuş pazarı değilde ufak çapta mezat olmakta. Şimdi yaz sezonu giriyoro zaman daha büyük olur mezat şimdi gelmek isterseniz Telefonum: 0543 886 2629 Hüseyin BAŞOĞLAN .. İletişime geçerseniz elimizden geldiğince ağırlamaya çalışırız sizi.

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

fevzi kardeşim kuşlarım hakkındaki düşüncelerin için teşekkür ederim .seninde muğlada olduğunu algıladım hüseyin başoğlanın yazdıklarından umarım yakında görüşürüz muğlada sende yavru bakabilen kuşlar varmış bango veya kırması onlarla ilgileniyorum umarım satmamışsındır.
sevgilerimle
ahmet esmek
good.gif

Sevgili Ahmet abi,feyzi kardeşimin kuşları size bahsettiğim kuşlardan.Onların paçalılarıda bulunmakta ancak farketmez.Eğer feyzinin onları elden çıkarma gibi bir düşüncesi olursa,almanızı kesinlikle tavsiye ederim.

evet abi ellimde 1 çift bango 1 çift posta var ikiside iyi yavru bakıyolar. ben yavruların sağlıklı olması amacıyla altlarına tek yumurta koyuyorum. o zaman daha sağlıklı ve bünyesi iyi kuşlar büyütüyorum. ilgilenirsen vermeyi düşünüyorum.

MERHABA HÜSEYİN KARDEŞİM
FEVZİ KARDEŞİMDE OLAN KUŞLARI HİÇ TANIMIYORUM AMA SİZLERİN TECRÜBELERİNE İNANIYORUM VE YAKINDA MUĞLAYA GELECEĞİM TELEFONUNU ALDIM İNŞLLAH MÜSAİT OLURSANIZ HEM SENİNLE HEMDE FEVZİYLE GÖRÜŞÜRÜZ İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM .
SEVGİLERİMLE
AHMET ESMEK :tamam:

FEVZİ KARDEŞİM BENİM İÇİN PAÇALI VEYA ÇIPLAK OLMASI FARKETMEZ YETERKİ YUMURTAYA VE YAVRUYA İYİ BAKSIN YETER MUĞLAYA BU HAFTA İÇİNDE İNŞALLAH GELECEĞİM GELDİĞİMDE GÖRÜŞÜRÜZ .
SEVGİLERİMLE
AHMET ESMEK

Tabi bekleriz. her zaman olur. msn adresim [email protected] ekleyebilirsin abi. konuşuruz.

merhaba fevzi kardeşim
adsl arızalandı onun için 2 gündür net yoktu seni msn listeme ilave ettim benim msn adresim'de [email protected] ahmet esmek
sevgilerimle

Merhabalar paylaşım için teşekürler ..Hepsi birbirinden güzel manken gibi.

çok güzel demkeşleriniz var.maşallah bende bol paçalı besliyorum ama demkeş hala bulamadım.resimdekiler çok güzeller.bol yavrular.

evet gerçekten ahmet abinin kuşları çok iyi biliyorum çünkü bendede onun kuşlardan 1 tane var. bu arada max1 (ibrahim yılmaz) ahmet abi marmariste olduğu için yaz sezonu nete giremiyor. bilgilerinize. saygılarımla.

evet ya ahmet abi iyice özletti kendini.aramıza geri dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
evet ya ahmet abi iyice özletti kendini.aramıza geri dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
evet özletti kendini wallah buralarda. geçenlerde muğlaya geldi bir işi için o zaman görüştük vakti yok. ekmek parası ne yapcan ömer.

feyzikaya' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
evet özletti kendini wallah buralarda. geçenlerde muğlaya geldi bir işi için o zaman görüştük vakti yok. ekmek parası ne yapcan ömer.

gençler bende sizleri ve dostları özledim inşallah işler yavaşlamaya başladığında yeniden yazmaya başlayacağım ömer inşallah sezon sonu ankaraya geleceğim orada görüşürüz

fevzi sanada iyi haberlerim var senden aldığım postalar yavru makinası gibi maşallah ama başka kuşun yumurtasına yatmıyor yuvadan atıyor sadece kendi yumurtasına yatıyor.
selamlar sevgiler hoşçakalın dostça kalın
:oley:

max1' Alıntı:
çok güzel demkeşleriniz var.maşallah bende bol paçalı besliyorum ama demkeş hala bulamadım.resimdekiler çok güzeller.bol yavrular.

merhaba max 1 demkeş üretmek sabır ister paçalarından dolayı çok yumurta kırıyorlar üretmek çok zor oluyor yeterince üreseler herkeze dağıtmak isterim ama fevzi biliyor ne zorlukla baktığımı
sendekiler malatya kuşları galiba görüntüsü çok güzel inşallah demkeş ve ankut ta bulursun selamlar

evet ahmet abi çok zor demkeş üretmek. fakat benim anlayamadığım bu yıl 5 tane yavrum yeme düştü, sonra 2 gün içinde öldü. ben bişi anlamadım. kümesi dezenfekte falan yaptım boyadım. bugün baktım bir tane daha yavru ölmüş. bu sezon hiç yavru alamadım. acaba anne babada mı sorun var. neler yapcam bilmiyorum.? kuşlara ilaç takviyesi yapmayı sevmem ama onuda yapmaya başladım.3 tane büyük kuş kaldı. hiç bir belirti falan yok.

Geri