MARTILAR ÇILDIRMIŞ OLMALI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EmrEmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

EmrEmr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Seven
Meslek
Sigorta
İlgi Alanı
Kediler
MARTILAR GÜVERCİNLERİ RAHAT BIRAKMIYOR SABAH KOVALADILAR KUŞLARIMI GÖZDEN KAYBOLDULAR 3 KUŞ 8 GİBİ

10:30 GİBİDE ANCA GERİ GELDİLER ZATEN SADECE BENİM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE 20 DAKKA ÇATININ ÜSTÜNDE DÖNDÜLER

İNATLA PEŞLERİNİ BIRAKMIYOR 1 TANESİ HALA GERİ GELMEDİ ONU YENİ UÇURMAYA BASLAMISTIM DAHA İKİNCİ KEZ

SALMIŞTIM SANIRIM O DÖNMEZ

BENİM KUŞLARADA DADANMIŞTI BİR BABA MARTIKİ MARTI DENMEZ KATİL RESMEN ÇÜNKÜ NE ZAMAN GÖRSEM AGZINDAN KAN DAMLIYORDU AMA BENDE ONUN MÜSAİT BİR YERİNDEN DAMLATTIM O KANI İŞİN ESPİRİSİ TABİ...BAKTIM OLACAK GİBİ DEGİL ARTIK BEN VARKENDE SALDIRIYOR HİÇ ÇEKİNMİYOR BENDE...ECZANEDEN MUSİL İLACI VE TAVUKÇUDAN parça uçuz tavuk eti aldım.. 4 TANE 5 TANE TAVUK ETİNİN İÇİNE TIKTIM MUSİL İLACLARINI ATTIM DAMA BİZİMKİ DAMLADI TABİ HEMEN NEFES BİLE ALMADAN YUTTU İLAÇLI TAVUGU 1 AY KAYBOLDU ARTIK SIÇA SIÇA DOLAŞTI ORDA BURDA..GELDİKİ BİR DERİ BİR KEMİK KALMIŞ O BABA MARTIDAN..AMA ÖLMENİŞ AMA SAKINLEŞMİŞ O AZGINLIGI GİTMİŞ YANİ DOSTLAR TAVSİYE EDERİM AMA SADECE DADANAN MARTI OLURSA BUNU YAPIN ...

İzmir de oturanlar çankayadaki eski tekel binasını bilir(şu an inşaat halinde polis merkezi olacak) onun çatısı eskiden güvercin doluydu. işyerimde hemen yanında bu binanın bi gün binanın terasına çıktım sigara içmeye martı güvercinlere saldırdı ve yakaladı birini hatta bende o ara hemen telefonla videoya çekmiştim o anı ama sonra sildim nedense. o an çok şaşırmıştım martı güvercine saldırınca ilk defa gördüm. martı larda tehlikeymiş onu anladım :D

Yemişmiydi abi güvercini?
Bilirim dediğin yeri. Evelden yabaniler çoktu orada.
Şuan inşaat halinde karakol olacak diyorlar dediğin gibi.
Ama şaşırdım martının güvercine dalmasına. Bide yediyse yok artık yani .

SNRAVCI' Alıntı:
Yemişmiydi abi güvercini?
Bilirim dediğin yeri. Evelden yabaniler çoktu orada.
Şuan inşaat halinde karakol olacak diyorlar dediğin gibi.
Ama şaşırdım martının güvercine dalmasına. Bide yediyse yok artık yani .

Kuşa gagasıyla bir kaç darbe vurdu hayvan cebelleşti kaçayım diye ama kurtaramadı kendini. herhalde öldürdü 2 dk içinde sonra kalktı oradan bir kaç martıda peşine takıldı ayağından kapmak için sonra gözden kayboldu yemiştir tenha bir yerde heralde

Şaşırtıcı vala. Karga olsa eyvallah.
Arkadaşımın başına gelmişti. Hep kümesi açık bırakırdı.
Bir gün karga dalıyor kümese, bütün yavru yumurta hepsini yiyor.
Darmadağın yapıyor kümesi. Bunu duydum da martıların kuşlara saldırısını,
ondan ziyade yemesini ilk defa duyuyorum .

SNRAVCI' Alıntı:

Videoyu silmeseydim görürdün ama niye bilmiyorum sildim. Bir daha da öyle bir olaya denk gelirmiyorum bilmiyorum çünkü o binanın içine yuva yapıyordu hep yabani güvercinler şimdi inşaat dolayısıyla kalmadı tabiki. Ama bir gerçek varki martılarda saldırıyor güvercinlere.Evcillere saldırmışlarmıdır hiç bilmiyorum ama yabani güvercini yakalayıp götürdüğüne bizzat şahit oldum.

legend1607' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:

Videoyu silmeseydim görürdün ama niye bilmiyorum sildim. Bir daha da öyle bir olaya denk gelirmiyorum bilmiyorum çünkü o binanın içine yuva yapıyordu hep yabani güvercinler şimdi inşaat dolayısıyla kalmadı tabiki. Ama bir gerçek varki martılarda saldırıyor güvercinlere.Evcillere saldırmışlarmıdır hiç bilmiyorum ama yabani güvercini yakalayıp götürdüğüne bizzat şahit oldum.

Doğrudur abi. Sözüne itibar ediyorum.
Video ile Kanıta gerek yok (:
Demek yiyorlarmış öğrendik.
Dediğim gibi kargalara şahit olduk.
Martılarda güvercinler için tehlike arz ediyormuş.

Martı kargadan daha tehlikelidir.Martı kuşun peşine takıldımı uzun süre bırakmaz vede kuşun kaçmasına sebep olur başıma çok sık gelen bir olay öyle atmaca gibi ıslık çalınca felanda bırakmıyor

Birde özellikle kalabalık bile olsa havadaki en son uçmaya başlayan yavruyu şıp diye seçiyorlar içlerinden onun peşine düşüyorlar. Yakalayamasalar bile yavrunun kaybolmasına sebep oluyorlar çoğu zaman.

benim uçan kuşuma saldırdı kursagı delindi kuşun

Biz insan kaldigimiz sürece martilar ayaklarini dahi yaliyamazlar.
O martinin saldirma sebebini benim kuslar yavrularada yapiyor kac kez yara bere icinde birkatilar.
Simdi sen marti yer dersen bende benim güvercinlerimde et yer diyecegim.
Bende bir kapsonlu var serefsiz her yavruya saldiriyor boyuda uzun kimseye dokundurtmuyor.

Biz insanlar etcil vede otcul olarak yaratildik,insan yiyen'de(yamyam) var et yemeyende(vejeteryan)''da var.

Saldirma ic güdüsü mutlaka olmali yoksa ac kalirlar martilarda kargalar gibi bela kuslardir bir cogumuz sevmez varliklarini.

Benim burda komsum dedi burdaki yirticilar güvercinlere saldirmaz kuslara saldirmaz demisti adam 39 senedir ayni yerde otutuyor.
Gecen hafta birden kuslarin bulundugu dama üstünde bir sey belirdi tam anlamadim ama hizli bir kustu nasil bir saldiriya girdi kuslar havalandilar.
Kuslarin arasinda sanki bir ufo var sandim cok hizli hareket ediyordu ama kuslar taklaya girince saldiran kus salaklasti.
Ben orda takla atmanin ne oldugunu neden yaptigini cok iyi anladim.
Arti 39 senedir ayni yerde oturan bir kisinin görmedigi bir tecrubeyi yasadim.
Bir kac gün önce kanadin üstünde boynuna kadar kan olan kusumu far etdim elime aldim hic bir sey yok.
ama belli bir saldiri yapmis yada yanindaki diger kusun kani sicramis cünkü kusun kanayan yeri yok yani sadece kan var sisme yada ucamama yemlenme gibi bir derdi yok

Burda demek istedigim kimin ne zaman nerde ne yapacagi hic belli olmaz.
Nasil köpegini güvenle kuslarin yanina biraka bilirsen bir okadarda birakmiya bilirsin.
Sen onlarin güvenligini sagliyacaksin ucmamasi gereken kuslari ucurmuyacaksin.
Ucmalarinda basinda olursan sorun olmaz.
Ben sabah acarim kumesin kapisini aksam kapatirim.
Kuslarin yatdigi yerde bir kac tane kalir digerleri hep disarda,benim kuslar eksilmis azalmis yok su kacmis diye bir derdim yok.
once saglik güvenlik ve mantik gersi sonra gelir

Geri