masa kuşumu yoksa seferli taklacımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

masa kuşumu yoksa sefer kuşumu?

• masa kuşu,odada,elde oynayan taklacıdan hoşlanıyorum ve besliyorum.

Oy: 17 16.3%
  • bacacı olmalı bacadan vurup öyle sefere çıkmalı,onlardan hoşlanıp besliyorum.

Oy: 59 56.7%
  • gökte yüksekte oynamalı,onlardan hoşlanıp besliyorum.

Oy: 28 26.9%

• Kullanılan toplam oy
    104

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
bazı taklacı yetiştiricileri masa kuşlarını, elde yani çok alçakta oyun yapan kuşlada aşrı haz alıyor ve onları besliyorlar kuşları o şekilde oynatmak için uğraşıyorlar bazıları ise aksine o kuşlardan hiç hoşlanmazlar havada,bacada sefer yapmasını isterler.siz ne düşünüyorsunuz?

Re: masa kuşumu(odada oynayan,elde oynayan) yoksa seferli taklac

Sevgili ömer,taklacı sevdası bildiğin gibi diğer ırklara nazarn daha farklı bir zevk,farklı derken karşısındaki izleyicisine bir çok farklı stiller sunmakta.Eski bir taklacı besleyen olarak,her zamn tercihimdeki taklacılar,seferli oynayanlar olmuştur.Açıkçası masa kuşlarını ne besledim nede merak sardım.Göreceli bir kavram,hani derler ya zevkler ve renler tartışılmaz aynen bunun gibi :heyo:

evet ama bir çift olsa da masa kuşu fena olmaz hani bende wardı yerde yururken atıyodu talat kardeşim hediye etmişti onu yerde izlemeside güzel aslında.

abi bende kuş damcı kuştur.damcıda elden atmalı değil yerden ben dürtünce kalkmalı.her sefere gelişte aynı yerden alçalıp taklayı vurup sesli ve uzun gitmeli birde yere alçak kalmalı.yerden toz kaldırırcasına, yere çarpar gibi konacak derken taklalarla insanı yerinden kaldırmalı...yani abi damcı kuş beslerim...

bana göre ben fazla taklacıdan anlamam ama bacaya gelip çekip gideni makbuldür. aslında birazda renkler ve zevkler meselesi sanırım.

benim masa kuşu geçen öldü.. gerçi bekliyordum takladan delirmesini.. öyle böyle bir kuş değil yerinden kalkıp 5-6 takla atıp yeri göğü inleten cinstendi. fakat kendini besleyemez duruma geldi bizde ilgilenemedik öldü.. neyse yinede 4-5 güzel var elimde bunları damda uçuruyorum.. 4 tane ayrı var onları uçurmam imkansız gibi hırsızlara devetiye çıkarmak istemiyorum (hoş uçurmayınca zevki olmuyor ama)

kuşcu26 benim söyleyeceklerime tercüman oldu.ve ayrıca yukarıdaki ankete katılmıyorum çunkü ben bir çok kuşcu gibi yerde kuş besliyorum.benim kuş dama veya çatıya oyun yapar yada konarsa bu onun sonu olur.

sayın üstad tam olarak anlayamadım siz ankette nereyi işaretlediniz?
masa kuşumu besliyosunuz,göktemi oynasın diyosunuz yoksa kümesinizin üstüne mi oyun yapsın istiyorsunuz?

ustad71' Alıntı:
kuşcu26 benim söyleyeceklerime tercüman oldu.ve ayrıca yukarıdaki ankete katılmıyorum çunkü ben bir çok kuşcu gibi yerde kuş besliyorum.benim kuş dama veya çatıya oyun yapar yada konarsa bu onun sonu olur.

ustad71 profilinizi düzeltirmisiniz lütfen.

Ad Soyad;
Doğum Tarihi;
Meslek;
Memleket;
Telefon;
Yetiştirdiğiniz Irk;

Gibi bölümleri doldururmusunuz.
Teşekkürler.

yani benim anlatmak istediğim,ankette,bacadanmı gelmeli, göktemi oynamalı yada masadamı oynamalı gibi secenekler var.bende diyorumki,ben ve benim gibi birçok insan bahçede yerde kuş besliyor.gökte oynayanı birçok kuşcu sevmez,bacaya oynayanı yerde besleyen sevmez ne yapcaz.

yani siz yere mi,kümesin üstünemi oynamasını istiyorsunuz yine tam anlayamadım.bacacı derken aynı şey diye düşündüm ben.

ustad71 sanırım kuşlarını uçurmuyor ömer o yüzden ankete gerek duymamış. bence saygılar.

uçurmuyorsa masa kuşunu işaretlerdi.
elde oynayan.

ben uçamıyor demedim ömer. sadece uçurmuyor snırım kuşlar uçar herhalde

oyun kusu'nun, kumesine yakın mesafe de oynaması, dalısında ilk geldigi an alcaklıgı; 1.70 cm i gecmemeli ve taban taklsı denilen, dalısta bir taklayı atip sonunda o taklayı baglaması iyi bir oyun kusunda aranan ozelliklerdir.

masa kusu da elde takla atar, bunun sebebi kusun oyunlu olması degildir her zaman.
kus bir ara sökülmüs, daha sonra yatirilmis, takla kabiliyeti vardir. takla atabilir, her takla atan kus oyun kus degildir.
bundan 20 sene once topkapı da ogrendim kusculugu ben, o zamanlar guzel oynayan mavi ve araplar vardi... simdi oyun kuslarını da bozdular..

sorunun cevabi budur; kus havada ucmalıdır, sahsi fikrim yerde ucmayan kus besleyecegime tavuk beslerim.

(ama ucurmayanlara da saygı duyuyorum, yanlıs anlasılmasın)

:ckmk: ilahi arkadaşlar bu kanıya nasıl vardınız anlamadım ama saygı duyarım.bakın ben yerde kuş besliyorum yani ana karada.topragın üstünde.uçurmadığım kuşlar var evet.ama bunlar damızlıklar,ser olan kuşlarım,haa birde ''tavuk ve ördeklerim'' :hhh:

ustad71' Alıntı:
:ckmk: ilahi arkadaşlar bu kanıya nasıl vardınız anlamadım ama saygı duyarım.bakın ben yerde kuş besliyorum yani ana karada.topragın üstünde.uçurmadığım kuşlar var evet.ama bunlar damızlıklar,ser olan kuşlarım,haa birde ''tavuk ve ördeklerim'' :hhh:

Üstad71 Profilizden Kişisel Bilgilerinizi Doldururmusunuz Lütfen.

Ad Soyad;
Memleket;
Beslediğiniz Irk;
Telefon;

Gibi Bilgileri Doldurmak için ucp.php?i=profile&mode=profile_info linkte tıklayın.

bence hareketlerini havada yapmalılar

lord' Alıntı:
bence hareketlerini havada yapmalılar

Lord Kardeşim Profilizden Kişisel Bilgilerinizi Doldururmusunuz Lütfen.

Ad Soyad;
Memleket;
Beslediğiniz Irk;
Telefon;

Bilgilerini Doldurmak için ucp.php?i=profile&mode=profile_info linke tıklayın.

arkdaslar masa kusu denınce bazıları yalnıs anlyor bana gore masa kusu denınce ucurulmayan sadece goruntusu ıcın beslenen kus gelıyor. yalnısım varsa duzeltın.

yanı masa kusu sadece masa ustunde durur goruntusuyle show yapar :)

oyun kusuda cok yukseklerde oynayan vardır bırde yuvasına yakın oynayan vardır bu kusun yuva catıdaysa catıya oyun yapar yerdeyse yere oyun yapar...

arkadaşlar taklacı güvercin dama gelip taban taklasını yaptıktan sonra en az 20 metre cıkıp 8 takladan aşağı oynamadıkca o kuş kaliteli kuştur benim kendi damarım 15 senelik kuşlarım 30 metreyle 12 taklalı oynuyorlar eğer bundan iyi olan varsa tanışmak isterim

bende yerde beslitodum ama 2 hafta önce caldırdım kuşları şimdi eskiden verdigim ark daşlarımdan yumurta yavru alıp kırmalarla üretmeye başladım tekrardan cogaltmaya başlıyom kuşun zevkine oyunu gelip tabantaklalı gidişine bahceden izliycenki zevk versin benim görüşümce en güzeli bahce sen cayını icerken ucurdun kuş 3 /4 seferde bir gelip yokluycakki ictin sigarayla cayın zevki cıksın tabi terasta güzel oluyo ama yeri hic bişey tutmaz derim saygılarımla (:

futbolcufs9' Alıntı:
arkadaşlar taklacı güvercin dama gelip taban taklasını yaptıktan sonra en az 20 metre cıkıp 8 takladan aşağı oynamadıkca o kuş kaliteli kuştur benim kendi damarım 15 senelik kuşlarım 30 metreyle 12 taklalı oynuyorlar eğer bundan iyi olan varsa tanışmak isterim

Selamlar...

Taklacı güvercin tanımınıza katılıyor olmakla beraber, 30 metreyle 12 taklalı oynayan kuşların videosunu izlemek isterim.

benimkiler elden atmalı

benim erkek malatya

bir yerde bendede masa kuşu var arap olsun malatya olsun onlar odada takla atıyor ama havadakibir mardini bir malatyaya tercih ederim açıkçası

Dönek beslemeden önce en çok sevdiğim güvercin arap ayna kuyruktu.(taklacı) Bir erkeğim vardı ön tepe ayna kuyruk.Elde oynardı hiç unutamam onu.. Bir arkadaşıma verdim ama malesef benim baktığım gibi bakamamış.Çok üzülmüştüm ama iş işten geçti.O yüzden değer bilen arkadaşlarımıza hediye yada emanet etmeli kuşlarımızı..

Re: masa kuşumu(odada oynayan,elde oynayan) yoksa seferli ta

merhaba,
aynen ustad71 gibi düşünüyorum.Bende bahçede besliyorum ve yüksekte oynayan kuş hoşuma gitmez.Yere ne kadar yakın geldiği önemlidir.

Geri