mavi kafa kuyruk yavru almak için neyapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
:slm: selamın aleyküm...

herkese merhaba benim 2 haftadır araştırıpta cevabını bulamadığım bir konuyu sizlere sormak istedim bilen varsa ve yazarsa minnettar olurum. ben mavi kafa kuyruk beslemek istiyorum ama eğer kuşları mavi ve beyazdan geliyorsa mavi kafa kuyrukların yavrularından beyaz veya kapalı mavi çıkma olasılığıda varmış. :hayir:

mavi kafa kuyruk yavru alabilmek için hangi kuşları almalıyım? mavi kafa kuyruk al onlar daima kafa kuyruk mavi verirler diyen varmı? yoksa mavi ve beyaz al kafa kuyruk mavi verirler diyen mi var? :hmm:

ne yapmalıyım bilemedim size sordum cevap yazanlara çok teşekkür ederim.

iyi akşamlar saygılarımla...

mavi baş besleyen bir damızlıkçıdan eğer satıyosa bir çift mavi baş yada çapar beyaz alacaksın ki garantili yavrular alabilesin

düz mavi pal mavi kafa kuyruklardan gelme olacak
düz beyaz oda mavi kafa kuruklardan gelme olacak
bu şekilde mavi kafa kuyruk alırsın
iki mavi kafa kurukta olur daha iyi olur bunlarda mavi düz ve düz beyaz yavruda atarlara ara ara

Atakan ya kıra kıra gideceksin sonuca ulaşacaksın veya bir çift mavi kafa kuyruk edineceksin, çıkan yavruları eleye eleye tam kanı oturtacaksın. Yani senin yazdığın mantıkla, mavi kuşla beyazı eşe vurunca yavrular mavi kafa kuyruk çıkmazlar.
Hatta şöyle örnek vereyim, 2 tane karakuyruk kelebeği (saya) eşe vurursun, 1.2. ağız yavrular karakuyruk çıkar 3. veya 4. ağız yavrular sütbeyaz çıkarlar. bu 2 sütbeyazın yavruları da 2-3 ağız beyaz çıkar arada karakuyruk yavru atar..

Özetle, 1 takım mavi kafa kuyruk çiftin olsa, bu kuşlar hep mavi kafa kuyruk atacaklar diye bir şey yok, 2-3 ağızda bir düz mavi veya pal veya sütbeyaz yavru atabilirler.

Mesela bende mavi muradiyeler var (paçasız selanik, dönek) 2-3 ağız yavruları aynı anne baba gibi çıkıyor, 4. ağız yavru siyah galaça çıkıyor, 7 veya 8. ağız yavrular da kırmızı çıkıyor. (kuş içinde ne yaşıyorsa artık, arada böyle renk karmaşası oluyor) :)))

sağolun cevaplarınız için ancak bu konuyu açtıktan sonra arkadaşlar ağbiler falan toplandık 10 15 kişi konuştuk herkes sorularını bildiklerini yöneltti ustalar ve bilenler cevapladı çok güzel bir ortam oldu mesut ağbimin dediklerinin aynısını ustalarım söyledi hepsi aynı görüşte 1 çift kafa kuyruk mavi alırsın yavruları arada mavi pal yani düz mavi veya süt beyaz olur dediler onları istersen damızlığa çeker ister satarsın dediler o sırada kasabamızda kuşları ile bilinen bir ağbimiz benimde yakından tanıdığım güvendiğim bir ağbim geldi mekana konu ne gençler falan diye bi bağırdı güldük falan gel dedi sana 10 tane satayım dedi çift olarak 10 tane aldım ondan kümes önüne birde salma yaptım 3 metreye 2 metre taban yüksekli 1.5 metre kuşlarıda para oldukça ödücem aksilik olur işin olur paran olmazsa 1er ağız yavrulardan verirsin o zaman dedi 1 gecede istediğim gibi kuşları düzdüm yakında fotoğrafları da atçam kümes salma ve kuşların.

herkese iyi akşamlar sağolun saygılarımla...

Geri