Mavi mi istanbullu mu? Ustalar, elcevap lütfen.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maviboncuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

maviboncuk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Özkan Fişek
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Kediler
Bu kuşları bir dostum Antalyadan getirdi.30 yıllık ırk olduğunu söyledi.İstanbullu ya da muhammedi denilen bir ırk olduğunu, ebeveynlerinin 3-4 saaat uçtuğunu söyledi.Hakiikaten 6 aylık yavrular iki haftada 45 dakika uçuma ulaştılar ve yere inerken bir-iki takla atmaya başladılar.Ancak, istanbullu ya da muhammedi ırkını araştırdım; bir kaç fotoğraf buldum ve baş kısımları bunlardan biraz farklıydı.Onların da ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.İnternet ortamında bilgi kirliliği tartışılmaz.Bu ırka aşina ustalar varsa, lütfen görüşlerini belirtirlerse çok minnettar kalırım.Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• S6004962.webp
    S6004962.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2,470
  • S6004963.webp
    S6004963.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 2,447
  • S6004964.webp
    S6004964.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2,454
valla bana göre açık mavi başkalarına göre kızıl diyenlerde var gök mavi diyenler de tartışılır

kızıl nasıl oluyor abi?bir açıklama istiyorum.rica benden

Samsun'da sabuniye kızıl denir.Deniz Bey muhtemelen onu kastetmiştir.

evet .sabuni de diyenler oldu.amma ustalık burada devreye giriyor işte.bundan sonrasını ustalara bırakalım.kanadından teleğe, başından kuyruğuna iş değişiyor.biraz daha zahmet lütfen.

Sivas'ta açık göğ ve kızıl birbirinden farklı renklerdir. Bu kuşlar bizim yöreye göre açık göğdür.

Bana Sorarsan istanbullu degil bu kuş taklaci mavi benim görüşüm

ABİCİM SAYGILAR BENDE ACIK GÖK DIYE BİLYORUM BU BENZER BI KUSTA BENDE VARR BIRAZ FARKLII HAFIF BOZA CALIYO RENGII KIRMA SANIRIMMM AMA ACIK GOK DIYO ABILIERIMIZZ BENDEKIDEE YENI YENII FİŞELLİYOO HEMEN HEMEN BUNLARLA AYNI KUŞŞ BELKIDE AYNI SOYDUU SAYGILAR

Olabilir kardeş.Soyun kökeni ankaraymış zaten.Erzurumdan ankaraya gelen bir soymuş.

Bu kuş kesinlikle İstanbullu değil. Yörelere göre isimleri değişir. Taklacı cinsi kuştur. Kimi yerde mavi denir kimi yerde gök kimi yerde de göğ. İstanbullu cinsi aşağıdaki resimdeki kuşlardır.

Ekli dosyalar

• istanbullu.webp
    istanbullu.webp
    16.2 KB · Görüntüleme: 2,475
  • istanbullu1.webp
    istanbullu1.webp
    11.1 KB · Görüntüleme: 2,390
kesinlikle istanbullu değiL.kağıt mavidir güzel kuşlara benziyor :tamam:

kağıt mavi denir istanbulda, farklı yörelerde kır gibi farklı ismlendirme yapılıyor. istanbulluya renk itibariyle benzemesi dışında ne uçuşu, ne performansı itibariyle bir benzerliği vardır. kuşlarınızda güzel oyunlu kuşa benziyor, hayırlı olsun.

selamunaleyküm arkadaşım kuşlarının cinsi taklacı olup oyun kuşlarıdıR renk isimlerine gelirsek içanadoluda GÖK GÖV GÖĞ GİBİ İSİMLERLE ANILIR ESKİŞEHİRDE AÇIK KIR KALEMLİ AÇIK KIR DERİZ KUŞLARINIZ GÜZEL yanlız benim gördüğüm kuşların tırnakları şeş beş gözleride sarıkırdan geldiğini gösteriyor yanlış anlamayın bu benim görüşüm en güzeli sizlerin olsun ALLAHA EMANET OLUN ESES CENGİZ

istanbullu değil bikere büyük ihtimalle silik mavi güle güle besle

çok güzel açık gök bunlar ve oyunları güzelse değme keyfine.süper.

s.a altta ki resimdekiler damascus yani istanbullu .paçasız olmaları ve göz şekilleri ile kendilerini belli ediyorlar zaten üsttekiler halis muhlis mardin açık gökleril

bu kuş istanbulu ve oyun kusu kırması takla atar yogunlugu belli olmaz birde atar daha fazlada atabilir bizim burada beslemezler. gög ayrı bir ırktır acık ve koyu renkte ola bilir saygılarımla. ...........B.İ.L.E.N.........

mavi kesinlikle

esasen benim branşım dışı kuşlar ama geçmiş yıllardabazen bendede oldu bildigim kadarı ile taklacı açık gök deriz ama özellikleri vardır gaga tırnak siyah belleri temiz olmalı lakin güzel kuşlar bunların oynayanları mükemmelleride vardır inşallah aradıgınız gibidir pek bu kuşlar hakkında derin bilgiye sahip degilim güzel kuşlar
MAŞALLAH GÜLE GÜLE BESLEYİNİZ SAYGILAR

apaçık mavi

selamlar.kuşlar güzel belli ediyor kendini az çok.açık gök kağıt gibi kuşlar .beslemeye değer.

abi bu kuş istanbullu değil sabuniyle mavi mardinin kırmassı , taklacı bence..saygılar

okadar degerlı oldugunu soledıgın kusu kulluklemı beslıyorsun :S

kuscu_marik' Alıntı:
esasen benim branşım dışı kuşlar ama geçmiş yıllardabazen bendede oldu bildigim kadarı ile taklacı açık gök deriz ama özellikleri vardır gaga tırnak siyah belleri temiz olmalı lakin güzel kuşlar bunların oynayanları mükemmelleride vardır inşallah aradıgınız gibidir pek bu kuşlar hakkında derin bilgiye sahip degilim güzel kuşlar
MAŞALLAH GÜLE GÜLE BESLEYİNİZ SAYGILAR

BİRDE BU KUSLARIN GÖGÜSLERİ MOS MOR RENK DE PATLICAN MORU RENGİNDE OLANLARIDA VAR

OYUNLARI ÇOK GÜZEL OLANLARIDA OLDUKCA FAZLA TUTULAN RENK VE KUSLARDIR

bu kuşlar orjinal mardin göküdür bildiğim kadarıyla mardinli bi abimizde aaynılarını gördüm

ben yillardir sebab kusu besliyorum...bu ise cok buyuk paralar harcadim cok gezdim cok kus gordum...bu kusu kuscu adam bir goruste mavi demesi lazim.kesinlikle mavidir bu kus

bu kuslar acık mavı taklacı cıns kuslardandır ıstanbullu dedıgımız kuslar yukarıda resm oldugu gıbı kısa gagalı pacasız olurlar sus ve form ırkı kuslardır
saygılar oguz ustundag

İstanbulda bu kuşlara Açık Mavi yada Kagıt Mavi adıyla hitap ederler istanbullu dediginiz kuş başlıbaşına degil, resimdeki kuşlarınız taklacı kagıt mavi,

Geri