Mavi Muradiye (Selanik - Dönek)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeLix_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

FeLix_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mesut DİNÇER
Meslek
Medikal Kimya
İlgi Alanı
Köpekler
Kümesin yeni soytarılarından :)

maşallah Mesut. güle güle uçur ve güle güle döndür.

ADI ÜSTÜNDE '' MURADİYE SELANİĞİ '' BURSAMIZIN KUŞU ..GÜLE GÜLE BESLE.. MAŞALLAH..

dönmeyen kuşa yem yok, komşunun balkonundaki maydonozları yesinler :)))

merhaba mesut bey kus guzele benziyor ama kumes de kusta biraz bakimsiz ve pis gorunuyor saglikli bakilan kus bazen beklenenin fazlasini da veriyor bu benim gorusum selamlar...

Mesut abi kuş güzel maşallah da döneklerin diğer ırklarla aynı kümeste bakılmasını pek sağlıklı bulmuyorum paylaşım için teşekkürler... :slm:

Atakan hoca, bu benim kümes değil yahu, bir arkadaşa 1 takım hediye etmişdim, ilk ağız yavrulardan birisi ölmüş tüye girmeden, bu yavru tek büyümüş, benim erkek muradiye de atmacaya kaptırınca kendini, açık kadroyu kapatmak için bu erkeği geri aldım :) orada çektiğim bir fotoğraf.

Sencer, diğer ırk dediğin kuş paçasız Tippler (budapeşte yüksek uçucusu), yavruların 2. antreman safhasında sineğe çıkmaları için muradiyeler bunlarla uçurulur. En azından bizim burada böyle :) (ama muradiyelerle kırılmazlar kesinlikle)

Tipp dediğiniz kuşları duymuştum abi yavru uçurmak içinmiş sanırım fakat tanıyamadım fotoğrafta o zaman iyi :D

DÖNEKCI35' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:
ADI ÜSTÜNDE '' MURADİYE SELANİĞİ '' BURSAMIZIN KUŞU ..GÜLE GÜLE BESLE.. MAŞALLAH..
:ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:
MURADİYE SELANİĞİ Nİ ÖYLE BİLİRİZ DOĞRUSUNU SEN DAHA İYİ BİLİRSİN..

RENKLİ DÖNEKLER BİZDEN DEĞİL..SENİ GÜLDÜRMEK GÜZEL Dİ..

BURSA DA SEMT İSMİDİR MURADİYE.. :evet: :slm:

DÖNEKCI35' Alıntı:

Türker Abi bu kuşlara Muradiye sadece Bursa da denir. yerel verilmiş bir addır yani. buralarda paçasızlarına Muradiye, paçalılarına Macır Selaniği diyorlar. benim bildiğim aslen Yunanistan, Bulgaristan taraflarının kuşları. oradan gelen göçmenlerle buralara gelmiş bu kuşlar. Türkiye de yetiştirildikleri yerlerde zaten göçmenlerin çok yaşadığı yerler.

HAY ALLAH BEN DE NEREDEYSE BURSAYA MAAL EDECEKTİM SELANİĞİ DESENE..BRANŞIM OLMADIĞI İÇİN MAZUR GÖRÜN '' ÖZÜR DİLİYORUM. ''.

HAY ALLAH BEN DE NEREDEYSE BURSAYA MAAL EDECEKTİM SELANİĞİ DESENE..BRANŞIM OLMADIĞI İÇİN MAZUR GÖRÜN '' ÖZÜR DİLİYORUM. ''.

Estağfurullah ( kendi adıma ). burada bence bütün suç Mesut ta :heyo: .

EVET EVET MESUT SUÇLU :haha: ..ASALIM..MESUT'U ... :haha: :slm: GÜLE GÜLE BESLE OYNARCI MESUT.. :evet: BIRAK 20-50 TL LİK KUŞLARI DOĞRU YOLA GEL .. :haha: MAŞALLAH..PEK DE AKILLI KUŞA BENZİYOR.. :heyo:

DÖNEKCI35' Alıntı:

Estafurullah abi senide güldürmek güzel bir şey :p Benim gülmemim Sebebi muradiye bir semt selanik te bir şehir o yüzden güldüm muradiye selaniği denmesi hoşuma gitti açıkcası 2 hafta önce Bursadaydım kalabalık grup halindeydik yoksa gelip meşhur Bursa oynarlarını izlicektim. :slm:

EVET EVET MESUT SUÇLU :haha: ..ASALIM..MESUT'U ... :haha: :slm: GÜLE GÜLE BESLE OYNARCI MESUT.. :evet: BIRAK 20-50 TL LİK KUŞLARI DOĞRU YOLA GEL .. :haha: MAŞALLAH..PEK DE AKILLI KUŞA BENZİYOR.. :heyo:
Turker abi tesuf ederim :) bi muradiyeci olarak :) masallah bu arada guzelmis galaçali..

Geri