Mavibaş Kelebekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gencoahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gencoahmet

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Kayabaş
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Kuşlar
Mavibaş Kelebek cinsi kuşlarımın resmi ektedir

Ekli dosyalar

• DSCN0001.webp
    DSCN0001.webp
    1 MB · Görüntüleme: 2,114
  • DSCN0002.webp
    DSCN0002.webp
    2.9 MB · Görüntüleme: 2,156
  • GENCO9.webp
    GENCO9.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 2,075
Paylaşım için çok teşekkürler. Maşallah hepsi ayrı ayrı güzel ahmet abi =)

maşallah allah nazardan saklasın

mavisazlı beyaz ve kafa kuyruk yavruları

genç kardeşim bozalı diye söylediğin şeyin ne olduğunu bilmiyorum herhalde sizin bulunduğunuz yörenin bir tabiri veya tanımı olabilir bizim buralarda bu tabir kullanılmıyor.

Ahmet abi sormak istediğim bir şey var kuşlarınızın yavrularından uçurduklarınız oldumu yada başka yerde uçuran?Kuşlarınız kostümüne göre mi eşliyorsunuz yoksa uçurduğunuz oyunlarını gördüğünüz yavruların durumuna göre mi eşleştirme yapıyorsunuz..?Çiftleştirmelerde yakın akraba eşleştirmelerine dikkat edermisiniz ?Yaş itibariyle hatırı sayılır bilgi ve tecrübe sahibi olduğunuzu düşündüğüm için bu soruları sordum ...Sizin bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmek isteyen benim gibi bir çok arkadaşımız vardır..saygılar..

Canım kardeşim Kemal kuşlarımın çoğunu uçurmuyorum .Kapalı salma dediğimiz 80-100 M2 alanda yavruluklarını geliştirip benim kendi kriterlerime göre göre beğenmediklerimi dışarı veriyorum onlardan uçuranlar oluyor tabiki
Asla soy yaklaştırmam kardeş kardeşe hiç vurmam sonra akraba evliliklerindeki hatalar ortaya çıkıyor( sakatlıklar ve
körlük vs) . Çok sıkışır isem baba-torun çaprazlaması yaparım.Saygılarımla

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim Kemal kuşlarımın çoğunu uçurmuyorum .Kapalı salma dediğimiz 80-100 M2 alanda yavruluklarını geliştirip benim kendi kriterlerime göre göre beğenmediklerimi dışarı veriyorum onlardan uçuranlar oluyor tabiki
Asla soy yaklaştırmam kardeş kardeşe hiç vurmam sonra akraba evliliklerindeki hatalar ortaya çıkıyor( sakatlıklar ve
körlük vs) . Çok sıkışır isem baba-torun çaprazlaması yaparım.Saygılarımla
teşekkür ederim Ahmet abi..

Arkadaşlar mavibaş kelebek(saya) kuşlarımın fotoğraflarının devamı.

Selamlar,

Ekli dosyalar

• GENCO16.webp
    GENCO16.webp
    2.9 MB · Görüntüleme: 1,049
  • GENCO18.webp
    GENCO18.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 1,061
  • GENCO27.webp
    GENCO27.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 1,104
Teşekkür ederim Allah sizin gibi genç kardeşlerimize de nasip eder inşallah.
Saygılarımla

ahmet abi güzel kuşlar sağlıkla besleyin..yanliz bir şey dikkatimi çekti..kuslar kostüm olarak çok sahane kuşlar değil..mesela son eklemiş olduğunuz fotolarda ikinci resimdeki kafa kuyruk.. paçaları tozluklu deriz biz genellikle (yarım paçada denir)bu kusta büyük bi kusur kafa kesmesi ne kadar güzel olursa olsun..kafa kuyrukların kafa girintisi dedigimiz(kafa kesmesinin bittiği yerden yukarıya dogru olan beyaz çizgi)durumda mevcud bi çoğunda.. ..birde araya kostüm olarak güzel kafa kuyruk kanlarindan soksaniz çok daha güzel nitelikli yavrular alırsiniz bence..yeriniz çok güzel..güvercin üretmeye çok müsait..yuvaliklar..folluklar..siz büyüklerimizin.. güvercinlere güzel rahat edecegi bu şekilde ortamlar sağlayıp , onlara hak ettigi değeri verdiginizi gösterir..ve bu durum biz gençlere örnek olucaktir..foto paylaşımlarıniz için teşekkürler..saygılarla..ahmet abi..

Eğer satmayı düşünürseniz sizden kuş almak isterim Ben İstanbul dayım telefonum 0530 606 58 92

Geri