MAYA YAPIMI
Maya yapiminda, biskuvi veya cocuk mamasini, 1 yumurta sarisi, 1 damla bal, 1 cay kasigi suttozunu, ilik sutle karistirip sivi haline getirerek, 1er ogunluk hazirlamak sartiyla, mayada olan ve anne babasinin bakmadigi kusa, gunde enaz 2 en fazla 5 kere verebilirsiniz.
Bu karisima, yavrularin 7 ila 8 gunun sonunda, 2 gune bir, 1 kapsul balik yagi,(balik yagini 3 kapsulden sonra vermeyiniz, balik yagi yerine, ayni sekilde, fistik hapida verebilirsiniz) 4 gune bir,1 damla sirke, cok az nerdeyse yok denecek kadar tuz, seker ve yemek karbonatini karistirip, yavrular 15 gunluk olana dek verebilirsiniz.
Bundan sonra kati yeme gecmeniz, yavrunun sindirim sistemini gelistirmek icin gereklidir, kati yem olarak ilk onceleri sadece bugday, tohumlar ve arada (kati yeme gecilen gunun 2. gunu 3 gune 1) kucucuk koseli tas tanelerinden 6 tane (grit, kiremit, tugla veya mermer kirigi olabilir) , sonralari kirik misirda ekleyip, yemlemeden sonra bol su vererek, gunde 2 veya 3 kere tekrarlayiniz.
15. ila 20. gunden itibaren, tek ogune gecerek yavrunun ac kalmasini saglayiniz, onunde surekli yem bulundurarak, kendi yemlenmesine olanak verilmeli ve suyu ogrenene dek, yemlemeden sonra, yemi ve suyu kendiniz takviye etmeniz gerekmektedir.
Kucuk kalan yavrulara, takviye olarak vermek istiyorsaniz, bu mayayi arti balikyagi veya fistik hapini yukardaki uygulamaya gore, anne baba yavruya kustuktan sonra uygulayiniz.
Bu karisimi nekadar iyi yapsanizda mutlaka eksikligi oluyor, mesala benim gozlemledigim, yavrularin tuylenmesi gecikiyor ve tuyler cansiz oluyor, kus tuy doktukten sonra ancak normala donuyor.
--------------------------------------------------------------------------------
İmzası
Saygılarımla,
Ali Gülçer.
Ustalarımın, bana vermis olduğu, benim için cok önem taşıyan, unutamadığım, Nasihattır;
İYİ KUŞ PARAYLA DEĞİL, DOSTLA OLUR, PARAYI DÜŞÜNENDE, DOSTUNDAN OLUR.
DÜNYA GÜZELLİKLERİ, BİZE GELECEK NESİLİN EMANETİDİR, EMANETLER SATILMAZ, SAHİBİNE VERİLİR.