Mekan için karasız kaldım yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Semih0116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Semih0116

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Semihalakuş
Meslek
garson
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar Abiler, kardeşler,akranlar Apartmanın bahçesinde güvercin beslemek istiyorum gereken izinler aile ve apartman sakinlerinden alındı.2 çift taklacı alıcam yanlız bahçede zeytin ağıçları var kümesi yapacagım yerde agaçlar sık zorlanırlarmı birde kafama takılan bi soru bir kuş kaç dk uçar iş saatleri öncesi uçururum diye plan yapıyorum işe öglen 3 te gidiyorum 1 saat uçurup geri yerlerine girerlermi şimdiden teşekürler

Öncelikle merhaba. Kuşun kaç saat uçacağı kuşa bağlı. Özelliklede taklacı ırkında bunu kestirmek biraz güç. Ama eğer düz uçan süs kuşu felan beslicekseniz bilgi verebilirim. Düz uçan kuşlar ağaçları severler. En azından hünkarilerimin ağaçlarla arası gayet iyiydi. Yorulunca ağaçta dinlenir yem atıncada gelirlerdi. Ama taklacı ırkı için ne olur bilemicem. Konuyla ilgili olarak tek bildigim kuşun uçma süresinin kuşa bağlı oldugu. Ve siz uçurup antrenman yaptırdıkcada uçma süresi artar. Ama kuşları aç uçurursanız indirmeniz daha kolay olucaktır. Parıltı verip yem atarsınız inerler. Birde benim tavsiyem her yem verdiginizde bi ıslık çalın. daha sonra siz ıslık çalınca hayvan yem var sanıp iniyor. Burda bi abimiz öyle yapıyor. Tam ıslıkda denemez. Maçlarda kullanılan ufak bişey. Üfleyince ses çıkartıyor. Adını hatırlıyamadım. Onu kullanıyor

kuşlarını kapatmak için başını beklemek istemiyorsan karınları aç uçurmalısın
saygılar

iyi bir taklacı kuş apartmanın bahçesine inemez, hele ki ağaçlık alansa hiç inemez, aşağıya inemeyince konar apartmanın bir balkonuna veya çatısına 1-2 gün bekleyip iyice halsiz düşüp aşağıya iner. he aldığın taklacılar fıy fıy uçup tur başına 1 takla atansa o zaman iner, senin bahçede besleyeceğin kuş ırkları yukarıya oyun yapan değil, aşağıya oyun yapan veya düz uçan olmalı, Örn : selanik, kelebek veya düz uçan örn: bango, baska, posta vb.

Apartman bahçesi , apartman araları ve ağaçlık alanlar iyi bir oyun kuşu için en sevilmeyen yerlerden birisidir.Şahsen oyun kuşunu çatımda beslememe rağmen , gidip karşı veya bir başka dama düştüğü de oluyor hatta yeni oyuna giren veya sıka giren kuşların yakın mesafeden bile gelemediklerine şahit oluyorum.Oradaki uçuşlarına gelince , uçuş her kuşu göre değişir daha doğrusu yavruluktan verilen eğitime göre değişir.En iyisi Mesut Beyin dediği gibi yukarı doğru değil aşağıda doğru oyun yapan kuş beslerek keyfinizi almanızdır.

Kuşunuza göre ev alamazsınız ama evinize göre kuş alabilirsiniz (:

cevaplar için teşekkür ederim bango lar kafama yatıyor güzel kuşlarda ama biraz araştırmam lazım bangoları

Geri