mercanın cinsiyetive sağlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan birolbir10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

birolbir10

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
birol tahiroğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
bugün bir yavru mubiş aldım arkadaşlar bu mubişin cinsiyeti nedir? sağlığı sizce iyimi? ve de bunun tırnakları kesilecekmi ? beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar...

Ekli dosyalar

• Görüntü1818.webp
    Görüntü1818.webp
    61.9 KB · Görüntüleme: 1,391
  • Görüntü1820.webp
    Görüntü1820.webp
    43.9 KB · Görüntüleme: 1,298
  • Görüntü1821.webp
    Görüntü1821.webp
    64.4 KB · Görüntüleme: 1,416
ben anlamam ama az bekle cevap gelir genelde şuan kuşçular ya çatıda yada başka bir yerde kuş izliyordurlar.

TAM EMİN DEĞİLİM AMA CİNSİYETİ DİŞİ GALİBA.. BURUNLARI MAVİ OLANLAR ERKEK BEYAZ OLANLAR DİŞİ DİE BİLİYORUM...

aynen beyaz dişi mavierkek olarak biliyorum bende

Dişiye benziyor.
Ama sanırım daha yavru bu o yüzden gagasının üstündei renk deişebilir...

Eskiden bende muhabbet kuşu beslerdim... Burunu beyaz yada kahverengi ise dişi, mavi ise erkektir.. Gördüğüm kadarıyla bununki beyaz yani dişi... SAğlığına gelince: kafeste konması için ince çubuklar takmalısınız.. Aksi halde yerde dura dura hasta olabilir: resimden çok anlaşılmaz gözlem yapmak gerekir ama şimdilik maaşallah sağlıklı görünüyor...

..........SİNAN ÖZTEKİN.............

değerli abilerime katılıyorum. kuşunuzun gagası beyaz %90 oranında dişi.ama daha yavru ilerde belli olmaz kuş bu sonuçta.kuşunuz konuşkan kuşa benziyor gözleri küçük.biraz üstüne düşerseniz konuşur.daha yavru.

TIRNAKLARA GELİNCE : belli bi süre aralığında kesiliyor ama siz kesmeyin sakın.ben de 3 kanarya 2 muhabbet var 4 ay da bir tırnak bakımına götürüyorum.çevrenizde muhabbet kuşu ağırlıklı besleyen abiler varsa onlara kestir.

saygılar...

Erkek yavruların gagaları mor renk olur burun deliklerinin etrafından belli olur yavruyken hafif mavilik görülür dişiler ise yavruyken beyaz burunludur ergenlikte kahveye döner.

Kuş yaklaşık 2 aylık ve büyük bir ihtimalle erkek. Yavru olduğundan burun maviliği çok silik olur. Yaşına yaklaştıkça koyulaşır. Erkek olması yanaktaki mavi tüy ve siyah noktaların git gide belirginleşmesiyle de belli olur. Tırnaklarını hemen kesme kuş 5-6 aylık felan olsun kendini toparlasın. Sitres yaptırma şimdiden öldürürsün. Tırnağı ışığın altında bakarak kırmızı damarlı kısmın 2-3 milim önünden kesersin. Tam kırmızılığın ucundan kesersen gözle çok net göremeyeceğin kılcal damarlar yüzünden kanama olur.

peki arkadaşlar uçamaması kaçmaya çalışıp duvarlara çarpması normalmidir ne yapmalıyım?

ugurk81' Alıntı:
Kuş yaklaşık 2 aylık ve büyük bir ihtimalle erkek. Yavru olduğundan burun maviliği çok silik olur. Yaşına yaklaştıkça koyulaşır. Erkek olması yanaktaki mavi tüy ve siyah noktaların git gide belirginleşmesiyle de belli olur. Tırnaklarını hemen kesme kuş 5-6 aylık felan olsun kendini toparlasın. Sitres yaptırma şimdiden öldürürsün. Tırnağı ışığın altında bakarak kırmızı damarlı kısmın 2-3 milim önünden kesersin. Tam kırmızılığın ucundan kesersen gözle çok net göremeyeceğin kılcal damarlar yüzünden kanama olur.

abicim tırnağı kendi kesmesin bilir kişilerin gözetiminde kesilsin.ben nasıl kesildiğini nerden ne şekil de kesildiğini bildiğim halde kendim kesmiyorum...

saygılar abim...

bu ara da mavi ve siyah tüyün dikkatinizi çekmesi süper oldu.ben kaçırdım (: ama tüylenmiş kuş siyah ve mavi tüyün çıkması gerekmiyo mu artık.

birolbir10' Alıntı:
peki arkadaşlar uçamaması kaçmaya çalışıp duvarlara çarpması normalmidir ne yapmalıyım?

duvarlara vuruyo derken saldğınız da mı vuruyo uçarken.

uçmamasına gelince zaten kafes hayatına mahkum edildikleri için uçmuyolar fazla.ordan oraya konarlar.salık haldeyken de duvarlaraçarpması normal dah ufak ne de olsa kontrolsüz uçar:)

saygılar...

Sabırlı ol hemen salma kuşu... Kuş kendini toparlasın canlansın. Önceleri sürekli ilgi göster ve neşeli ötüşler gösterdiğinde kafes tellerinden marul yapraklarıya besle, zamanla kanatları güçlendikçe kapısını açıp bir parmağını göğsüne doğru uzatır aynı zamanda da elinden marul verirsin böyle böyle alışır. Ailenle birlik etmişcesine önce bir kelime öğretmeye çalışın(adı mesela). Sonra başka başka kelimeleri öğrendikçe yeni kelimelere geçin. Umarım sabırlı olur ziyan etmezsin kuşu...

dwrm' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:

abicim tırnağı kendi kesmesin bilir kişilerin gözetiminde kesilsin.ben nasıl kesildiğini nerden ne şekil de kesildiğini bildiğim halde kendim kesmiyorum...

saygılar abim...

bu ara da mavi ve siyah tüyün dikkatinizi çekmesi süper oldu.ben kaçırdım (: ama tüylenmiş kuş siyah ve mavi tüyün çıkması gerekmiyo mu artık.

Merhabalar Devrim,
Çıkmış zaten ama gitgide büyür ve rengi koyulaşır. Kafa üstündeki siyah çizgilerde git gide kaybolur. Tırnakları da keme işini abartma bence 5-6 aylık evinin her köşesine aşina olmuş-evi sahiplenmiş- bir kuşun tırnağını sahibi kesmeli... Çünkü sen farketmesende o artık seni tanır ve ailesinden sayar. Senin kesmen onun sitresini azaltır. Keserken ona herzaman söylediğin şeyleri söyle. Ben konuşarak keserdim hiç çırpınmazdı. Kestikten sonra da omzuma koyar banyodan öyle hiçbir şey olmamış gibi dönerdik :)))

uğur abicim ben yine de çekiniyorum aslında haklısınız kendimiz kesmemiz gerekir.ama belki de çok sevdiğim için kendim kıyamıyorum.bi hata yapıp ayağının kanaması beni çok üzer.

saygılar...

dwrm' Alıntı:
uğur abicim ben yine de çekiniyorum aslında haklısınız kendimiz kesmemiz gerekir.ama belki de çok sevdiğim için kendim kıyamıyorum.bi hata yapıp ayağının kanaması beni çok üzer.

saygılar...

Anladım canım sende haklısın.

Birol bak Sinan'ın uyarısını okuduktan sonra dikkatimi çekti(saolsun). Kuşunun tünekleri yoksa, salıncağı yoksa, geniş bir alanı yoksa, gaga taşı yoksa, ballı yemi yoksa, karışık taze yemi yoksa, temiz suyu yoksa ve aynası yoksa emin ol mutsuz ve konuşma konusunda isteksiz bir kuşun olur. Eğer kuş besleyeceksen sorumluluk almasını da bilmelisin. Kümesin altı telli olup yerle bağlantısı kesilmiş, pisliklerin içersinden düşen yemleri yememesi lazım. Bunlara özen göster olurmu kardeşim. Bu dediklerim kuşunun ömrünü uzatır ve sende onun mutluluğundan mutlu olursun. Konuşmaya başladıktan sonra ailenin bir ferdi oluyor ve eğer ölürse de aile de inanılmaz bir üzüntü kaynağı...

uğur abime katılıyorum.Birol kuşu almışsın iyi güzel ama yemi yok suyu yok tünekleri yok aynası yok..

en kısa sürede alman gerekir.eğer kuşunu seviyosan...

quş irkek..

hepsini aldım abi fakat fotoğrafta görmediniz heralde herşeyi tam tüneği suluğu yemliği yemi suyu altlığını da hergün değiştiriyorum gündüz hava sıcaksa güneş almıyacak yerde balkona çıkarıyorum... saygılar...

ama burun gagasının ucu siyahlaştı hastamı acaba bir de çok nefes alıp veriyor... yeni aldım heyecanlı olduğundan olabilir mi?

birolbir10' Alıntı:
ama burun gagasının ucu siyahlaştı hastamı acaba bir de çok nefes alıp veriyor... yeni aldım heyecanlı olduğundan olabilir mi?

Merhaba Birol, kafes ekipmanları ve beslenme durumunu dediğim gibi sağlıyorsan o zaman sorun yok. Kuşun son halinin bir resmini koyarmısın? (gagası özellikle belirli olsun) Dünkü çarpmaların etkisinden mi diye bir bakalım. Balkonda da yarım saati geçmemek kaydıyla güneşte de kalsın, kemikleri güçlenir. Çok sık kuşu sıkıştırıp burnunun dibinden ayrılmıyorsan hızlı nefes alır ve sitres yapar. Sana tavsiyem; Kuş neşeli ötüşler sergileyene kadar çok sık yaklaşma kafese...

buyrun ekledim...

Ekli dosyalar

• Görüntü1824.webp
    Görüntü1824.webp
    34.4 KB · Görüntüleme: 1,383
  • Görüntü1827.webp
    Görüntü1827.webp
    44.1 KB · Görüntüleme: 1,396
  • Görüntü1830.webp
    Görüntü1830.webp
    44.1 KB · Görüntüleme: 1,412
Birol kurumuş kan lekesi gibi geldi bana ya da gagaya kan oturmuş(içten) ama resim yanıltıcı olabilir. Sana dediklerimi lütfen uygula... Kuş canlanıp iyice eve alışmadan kuşu salma lütfen. Salınca da, saldığın odada büyük aynalar felan varsa ona çarpması da büyük bir ihtimaldir. Dünkü çektiğin resimlerle şimdiki çektiğin resimler arasında ki en büyük fark; Kuş gözlerini kısmış ve çok soluk bakışları var(sitresli kuş böyle olur). Eğer kuş beslerken onun ihtiyaçlarını tam sağlamazsan ve sabırlı olmazsan en sağlıklı kuşu bile işte bir günde bu hale sokarsın. Gaga taşı ve muhabbetler için ince kumlar satılıyor onlara has küçük kasesi de var. Yemden bile önemlidir kuş için(sindirimi ve gaga temizliği için).
Kuşun kıçında kakası yapışmış sarkıyorsa bir pamuğa 2-3 damla yag damlatıp kıçındaki pisliği temizlemen gerekir. Kümesin altındaki yeni yapılmış dışkılar yeşile yakın bir renkte ve çok dağınık sıvı bir haldeyse hemen bir kuşçudan isal ilacı almalısın. Kullanım klavuzunu(prospektüsü) kuşçuya sor. Son kullanma tarihine bak, skt geçmiş bir ilaç verebilirler(yaşından dolayı).

siyah leke yavru olduğunu gösteriyor kuş erkek yerli ırkla iri muhabbet kırması güzel sağlıkla besle.

kanazon' Alıntı:
siyah leke yavru olduğunu gösteriyor kuş erkek yerli ırkla iri muhabbet kırması güzel sağlıkla besle.

Allah Allah gagasının ucu normal rengindeyken siyahlaşıyor ve yavruluğundan oluyor bu durum öyle mi? Yerli ve jumbo kırması olduğunu nasıl anladınız açıklar mısınız? Bizlerde sayenizde bilgilenmiş oluruz.

Kuşun son resimlerin halsiz duruyor.İlk aldıgında malesef yer değişimindenmidir bilmem ölebiliyorlar..Uğur abinin dediği gibi kafesten çıkarma kuşu bi süre..Bide birinden duymuştum suyuna limon suyu damlatıyolarmış halsizleştiği zaman..

ugurk81' Alıntı:
Birol kurumuş kan lekesi gibi geldi bana ya da gagaya kan oturmuş(içten) ama resim yanıltıcı olabilir. Sana dediklerimi lütfen uygula... Kuş canlanıp iyice eve alışmadan kuşu salma lütfen. Salınca da, saldığın odada büyük aynalar felan varsa ona çarpması da büyük bir ihtimaldir. Dünkü çektiğin resimlerle şimdiki çektiğin resimler arasında ki en büyük fark; Kuş gözlerini kısmış ve çok soluk bakışları var(sitresli kuş böyle olur). Eğer kuş beslerken onun ihtiyaçlarını tam sağlamazsan ve sabırlı olmazsan en sağlıklı kuşu bile işte bir günde bu hale sokarsın. Gaga taşı ve muhabbetler için ince kumlar satılıyor onlara has küçük kasesi de var. Yemden bile önemlidir kuş için(sindirimi ve gaga temizliği için).
Kuşun kıçında kakası yapışmış sarkıyorsa bir pamuğa 2-3 damla yag damlatıp kıçındaki pisliği temizlemen gerekir. Kümesin altındaki yeni yapılmış dışkılar yeşile yakın bir renkte ve çok dağınık sıvı bir haldeyse hemen bir kuşçudan isal ilacı almalısın. Kullanım klavuzunu(prospektüsü) kuşçuya sor. Son kullanma tarihine bak, skt geçmiş bir ilaç verebilirler(yaşından dolayı).

uğur abimin dediklerini aynen uygula.bir de kuşa vitamin al suya damlat.enerji gelsin hayvana.

ugurk81' Alıntı:
kanazon' Alıntı:

Allah Allah gagasının ucu normal rengindeyken siyahlaşıyor ve yavruluğundan oluyor bu durum öyle mi? Yerli ve jumbo kırması olduğunu nasıl anladınız açıklar mısınız? Bizlerde sayenizde bilgilenmiş oluruz.

Genelde yavruların gaga uçları siyah olur bazılarında sonra oluşuyor bir süre sonra siyah leke kaybolcak.Kuş jumbo kırmasının kırması normal yerli ırkın yetişkinlerinle aynı ölçüde yavru olduğundan dahada büyücek...

Son resimlerde keyifsiz gibi ceyran alan yerdemi duruyo yoksa yeminimi değiştirdiniz ??

hayır aslında fotoğraf çektiğimde uyuyordu ara sıra uyanıyordu dalgındı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri