merhaba arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre_61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre_61

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Emre KAVAKLI
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar belirtmek istedigim konuyu nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum ve affınıza sıgınıyorum. bende gök mavi taklacı güvercinim var. elimden bıraktıgım zaman yere inene kadar 4-5 takla atıyor ve çok nadir uçuyor.uçmaya kalktıgı zamanda takla atarak yükseliyor.sonra uçma zamanında çok nadir takla atıyor ama iş evin çatısına inmeye geldiginde 5 metreden başlıyor takla atmaya öyle iniyor ve çatıdan yerdeki kümesine inene kadarda 5-6 takla atıyor.

Şimdi asıl sorum benim bu taklacı güvercinim neden uçarken çok takla atmıyor.( ve şunuda belirteyim güvercinim kendi kafesi 1.85 yüksekliğinde kafesinden yeme inerken bile 2 takla atıyor)

herkese sevgiler saygılar
emre , trabzon , 21

kusun serte girmiş arkadasım kusun kuyruklarını cek ve bol bol kovala ucsun kendını acsın hangı kus olursa olsun normal bısekılde ucuyosa 1 hafta yatsın ucmasın o kusta bı anormallık gozlenır bol takla atar kumesıne ınemez sadece duser tekrar dedıgım gıbı kusu perıyodık bı sekılde ucur kus acar kendını

Merhabalar,

Bence Oyun kuslarını ıyıce bır anlamalısınız, bazı kuslar catı oyunludur bazıları hava oyunlu. Anladıgım kadarıyla sızın kusunuz catı oyunlu, yanı normalde havada yuksek ucarken oynamıyor ama catıya gelırken oyn yapıyor.

Serte giren kuş hiç uçmaz anladıgım kadaryla sızın kusunuz serte girmemiş. DEvamlı ucurursanız daha cok ucacaktır.

eyvallah sağolun ama uçurdugum zaman nerdeyse 2 gün inemiyor kafesine

valla kardes sen yıne sukret kı 2 gun sonra yıne sana gerı gelıo genelde bole serte dusen kusları kaybeden cok kuscu arkadaslarımız var ona sen perıyodık ucus antremanı yaptırman lazım kendını acsın ucuma versın kendını ıyıce

valla ben bu zamana kadar daha elimden hiç kuş kaçırmadım inş kaçırmam çünkü geçtigimiz aylarda güvercinim 3 gün kayıp oldu, kedinin yediğini sandım ve kedi ' yi allah'ın rahmetine kavuşturdum .(tabi bu çok çirkin birşey ama insanın gözü kararınca ne yapacagı belli olmuyor)sonra güvercinim tekrar bana geldi kedi ' ye yazık oldu. sabah uçurmak istedim güvercini havaya attım hiç uçmadı takla atarak evin üstüne indi.benim bu güvercinle baya bir ugraşmam gerekiyor demek...

selam herkeze arkadasım kusun sürekli dısarda kalmasından felan bahsetmişsin kuş aç yorgun vede halsiz anladıgım kadarıyla tüyünede bak tam tüyünü düzmemişte olabilir o kuşa guzel bi bakım cek 1 hafta önce buna benzer bi kuş kaybettim cok ugrastım sıktakladan da cıktı bulutta da uctu ama yok acmadı ve gitti :) seninki inş. acar güle güle ucurursun...

Anladığım kadarı ile siz yeni bir kardeşimizsiniz, oyun kuşunu çok fazla ca tanımıyotrsunuz .
Bizim oyunkuşundan istediğimiz zaten havada giderken takala atması değil,
Oyun kuşun dam istenen heryöreye göre değişen tabirlerle dam üstü , sefer , başa gelme vs tabirlerle anlatılmaya çalışılan; yani kümesinde belli bir yere düz uçumla gelip belli bir mesafe yere alçalıp daha sonra taklalar atarak yukarı doğru çekilmesi ve bu kompozisyonu belirli aralıklarda tekrarlaması olarak kısa ca özetleye bileceğimiz .
Yani kuşunuz aranılan özeliği yapıyor anladığım kadarı ile .
Böyle ise fenasayılmayacak bir kuşunuz var belkide, anlatmal istediğimi zaman içinde tecrübe sahibi olunca daha net anlayacak sınız ,varsa yakın larınızda oyunkuşu yetiştiricisi insanlar kuş izleme imkanı bulabilirseniz daha iyi olur . başarılar . bol şansalar.selamlar.ŞEREF

eyvallah arkadaşım bilgiler ve ilginiz için teşşekkürler
benim kuşum tüyden çıkmış 1-2 yaşında kuş
size şöyle diyim kuş uçtuktan sonra yane dam üstü oynamıyor yane kafesinin oralara gelip havaya dogru düz çıkıp takla atmıyor.
yerde biryere giderken (örnegin yeme çağırdıgımda uzakta ise ) gelirken takla atarak geliyor
ama benimde istedigim dam üstü oynaması
ve şunuda belirtmek istiyorum ben ilk defa güvercin beslemiyorum.ben küçük yaşta başladım bakmaya ama fırsat olmadı ve bıraktım
şimdilerde ise yane 1 yıl oldu güvercin bakmaya. yane taklacılar nedir ne değildir ben bunları küçük yaşta ögrendim ..
herkese SAYGILAR EmrE

Geri