Merhaba şu sorumu yanıtlıcaklar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 952

hakan36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kümesim boyu 1,00 metre eni 90cm uzunlukta 80 cm kaç kuş sığar ve arkadaşlar çatım kapalı olduğu için üsten açmalı yer var ama kümesimi kapattımmı karanlık oluyo sabah olsa bile karanlık oluyo kümesim içi birşey olurmu ve yeni başlıcam düz kuş istiyom paçalı ama hhangilerini tavsiye edersiniz 2 çift alcam

kuşların sürekli karanlıkta kalması psikolojilerini bozar ve hasta olurlar. Üstten açılan kısma kümes tellerinden döşeyip gündüzleri açık bırakırsan ve içeriye güneş ışığının girmesini mümkün kılarsan çok güzel olur. Şayet bunu yapma imkanın yoksa, 75-100 w arası tasarruflu ampullerden yakarak bu sorunu bir nebze çözersin ama güvercinlerin bir şekilde güneş ışığını almaları şart.

Dediğin ölçülere 2 çift kuş rahatlıkla sığar, en fazla da 4 çift kuş alır. (Bunların yumurtlamalarını ve yavru çıkarmalarını hesaba katmak gerekli)

paçalı ve düz kuş istiyorsan (sıfır oyunlusu zor) Kelebek, paçalı selanik (dönek), Paçalı fındık gaga Bango besleyebilirsin.

hakan36' Alıntı:
Kümesim boyu 1,00 metre eni 90cm uzunlukta 80 cm kaç kuş sığar ve arkadaşlar çatım kapalı olduğu için üsten açmalı yer var ama kümesimi kapattımmı karanlık oluyo sabah olsa bile karanlık oluyo kümesim içi birşey olurmu ve yeni başlıcam düz kuş istiyom paçalı ama hhangilerini tavsiye edersiniz 2 çift alcam

HAKAN BEY BENDE KUŞLARIMI ÜSTÜ KAPALI TERASTA BESLİYORUM, İNANIN ÇOK ZORLANIYORUM.ÇATIYA ÇIKTILARMI, ARKA TARAFA DÖNDÜLERMİ KUŞLARI GÖREMİYORSUNUZ. EĞER EV SİZE AİT VE MADDİ DURUMUNUZ BİRAZ İYİ İSE BENİM SİZE NACİZANE TAVSİYEM VAR. İLK ÖNCE ÇATININ SİZE AİT OLAN KISMINI AÇIN. ZEMİNİ AŞAĞIYA SU SIZDIRMAZLIK İŞLEMİNİ YAPTIRDIKTAN SONRA ÇOK GÜZEL BİR KÜMES YAPARSINIZ. HEM KUŞLARIN NEREDE OLDUĞUNU, TAKLA İSE TAKLASINI, DÖNEK İSE NASIL DÖNDÜĞÜNÜ RAHATLIKLA SEYREDEBİLİRSİNİZ.BEN ANLATTIĞIM ŞEKİLDE YAPILMIŞ BİR KÜMESİ MANİSA MERKEZDE BİR ARKADAŞIMDA GÖRDÜM. KÜMESE 2 TAKIM KOYDUĞUNUZDA ONLAR 2 TAKIMLA KALMIYORLAR. 1 TAKIM KUŞ YILDA 6-8 ÇİFTE YAKIN YAVRU BAKIYOR.

FeLix_' Alıntı:
kuşların sürekli karanlıkta kalması psikolojilerini bozar ve hasta olurlar. Üstten açılan kısma kümes tellerinden döşeyip gündüzleri açık bırakırsan ve içeriye güneş ışığının girmesini mümkün kılarsan çok güzel olur. Şayet bunu yapma imkanın yoksa, 75-100 w arası tasarruflu ampullerden yakarak bu sorunu bir nebze çözersin ama güvercinlerin bir şekilde güneş ışığını almaları şart.

Dediğin ölçülere 2 çift kuş rahatlıkla sığar, en fazla da 4 çift kuş alır. (Bunların yumurtlamalarını ve yavru çıkarmalarını hesaba katmak gerekli)

paçalı ve düz kuş istiyorsan (sıfır oyunlusu zor) Kelebek, paçalı selanik (dönek), Paçalı fındık gaga Bango besleyebilirsin.

Saolasın kardeş kümes kapısını siyh delikli kasalarla kapatsam olurmu bi zararı varmı hava için hırsızlık olayı yok zatn

kümesin kapısının olduğu yer sürekli rüzgar almıyorsa tabiki olur, kışın çok soğuklarda kalın şeffaf bir naylon ile kapatırsın, soğuk girmez, ışık girmeye devam eder.

hakan36' Alıntı:

ilk kümesimin boyu okadardı ama yandan uzunluk 1.50 cıvarıydı yukseklik 90 cam derinlik 80 cm ve 30 kus sıgdırıyordum ben ama sen sıgdırmaya calısma D:

FeLix_' Alıntı:
kümesin kapısının olduğu yer sürekli rüzgar almıyorsa tabiki olur, kışın çok soğuklarda kalın şeffaf bir naylon ile kapatırsın, soğuk girmez, ışık girmeye devam eder.

Okadar Çok hava girmiyo çatım kapalı olduğu için Bide kümesimi kağattığımda karanlık oluyo sabah olsa bile Bişey olurmu

Geri