merhaba yeni yetiştiriciliğe başladım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utku1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

utku1903

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
utku zorlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
yeni güvercin beslemeye başladım yeni bir kümes yaptım destek alarak tabi şu anda bir çift döneğim var 6 katlı bir apartman da oturyorum 4 katttayım sizce kuşları salmadan önce ne yapayım .kuşları balkonda besliorum daha hiç kümesten dışarı çıkarmadım .fotoları en kısa zamnda koyacağım

kuslarını kümesin önüne cıkartmanı tavsiye ederim fakat kusları ürkütme ürkütürsen kacarlar etrafı görsünler kümesin önünde yemle yem atarak kümese sok kendi elinle sokma kendileri girip cıksınlar 1 hafta böyle yap 1 haftanın sonunda kanatları ac ve kendi hallerine bırak kendileri kalkarlar ise dokunma ama sakın kendi elinle atma sapıtırlar bi kere kalkıp kümese giren kus bidaha kaçmaz :tamam:

sölemeyi unuttum cıkartmadan önce kanatlarının 5 6 teleğini bantla kesinlikle ayaklarına ip bağlama kusların canı yanar :)

çok sağ olasın abi balkondan aşağı atlama dururmu olurmu bide
yanıtlarsan sevinirim

dönekler genelde uysal hayvanlardır ama tabikide atlama riski vardır.Bu yüzden ilk günlerde onları sıkmadan kontrol altında tutarsan bir şey olacağını sanmıyorum.Eğitim sırığıyla istediğin gibi yönlendirebilirsin.

uğur abi balkonun korkuluklarına tel çekip öle salmayı düşünüorum olurmu

Aslında tel iyi bi çözüm hem etrafı görürler hemde atlamazlar ama benim asıl merak ettiğim orda döneği nasıl besliceksin.

nasıl abi bende sorunu anlamadım senin yani ne anlamda sordun kümesim var

Yani dönek çabuk kaybolur takip etmen lazım kuş evin arka tarafına geçtimi takip edemezsin vede oturduğun yeri düşünürsek sayamıyacağın kadar tutakçı var birde döneği balkona indirmen biraz zor olur kanaatindeyim.Bence dönek yerine bangolarla felan başlasaydın

abi sen ne besliosun kuş olarak sadece dönekmi

bende 2 tane kümes var 3de sayılablir dönek var dolapçı var saya var bir iki tanede mısırı bango karışık ama dönek çok azaldı

abi dönekleri getirem sana istersen bi gün uğrarım babam alıo çıkışta

ne zaman istersen gel dükkanı biliyosun

abi uğrayabilirsem babamla uğrayabilirim problem olurmu

ne problem olucak kardeşim aksine memnun olurum

abi ben bu kuşları hiç uçurmuyom bide sende fazla mısıri varmı değişek döneklerle

var var sıkma canını kuş çok bendekileri beğenmezsen bulmak kolay

abi beğenmek beğenmemek söz konusu deil benm için bu güzel kuşlar kaçarsa çok üzülürüm daha raht bi kuş besliyim diyorum abi ne yapıyım tanıdğımda yoq bir an önce uçurmak istiyorum

Hayatta hiç bir şey için acele etmeyeceksin.

sabredeceksin sadece bu hele birde dönekçi olmak istiyosan daha çok sabredeksin benim yaptığım gibi

evet bn taklacı yetiştiriyorum ama dönek kusunu o balkana indrmen güç olacaktır eğer tel cekmessen asağıya düşerler kanatlarıda bantlı oldugu için carpar ve ölür :(

yeni başladım yardım

Arkadaşlar ben kuş bakmaya yeni başladım ve kuşları arkdaşımdan aldım arkadaşımla evimin arasında 100 metre var kuşların biri arap biride dumanlı kuşları dışarıya yem atıyorum gelmıyolar ve 2 gün geçti ben dumanlıyı yani erkek kuşu attım dama kondu ondan sonra dişiyi attım dişi kalktı gitti erkekde peşinden arkadaşımın kumesıne gittiler benimkine alışırmı acaba lütfen yardım

Geri