Tanış & Kaynaş Merhabalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Omer1277
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Omer1277

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ömer acar
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar,

Bursa'da yaşıyorum 31 yaşındayım. Bu yaştan sonra çok severek pazardan aldım kuşlarımı. Görünüşleri gerek tepe gerek paça çok hoşuma gitti.
Pazardan alınmalar cinsi bozulmuş olur diyorlar, forumu biraz okudum. Sizce bozulmuş mu? Ben görünüşlerine vurulup aldım. Mardin diye söyledi aldığım kişi sizce nedir cinsi.?

Görünüşte daha küçükler ve ürkekler, 4 gün oldu birlikteliğimiz. Yemleri suları temizlikleri tam. Güzel de yerleri var. 3x2.5 mt geniş bir odaları var. Daha uçurmadım oda içinde uçuyorlar. Takla görmedim hiç. Sanırım çok gençler daha.
Yorumlarınızı merak ediyorum. Sizce nasıllar, değerleri nedir?

e846e853478c94a2c7b2094b9588fb92.jpg

IMG_1574.webp

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Önemli olan sizin hoşunuza gitmesidir. Kuşlar mardin değiller, bunlar sütbeyaz güvercinler. Taklacı olurlarsa şansınıza diyelim. Ancak baştada söylediğim gibi önemli olan sizin hoşunuza gitmesi gerisi bir şekilde hallolur.

Hadi ya. Pazarda kapıdan girişte sağ tarafta yemcilerin (caminin ilerisindeki dükkanın sahipleri)önünde duran satıcı. Zaten şüpheli hareketleri vardı, ifşa etmek için yazdım, oraya gidip te o adamdan bişey almayın sakın. kartal gibi arabası var, yanında 2 genç çocuk vardı.

Haa, kuşlarıma gelince, çok seviyorum,severek aldım bıdkları:)
Taklacı olan kuş değil, satan adammış:)) beni taklaya getirdi

Ama ileride cins yetiştirme şeklinde devam edebilirim, ozaman tanıdıklarımdan alırım iyi cins.

İlginize teşekkür ederim bir tek siz yazdınız.
İyi forumlar dilerim.

Merhaba.Önemli olan sizin hoşunuza gitmesidir. Bunları alıştırıp uçurun biraz tecrübe sahibi olursunuz daha sonra alacağınız kuşları uçurarak alırsınız.(Yani kuşu alacağınız kişi ile kümesine gider kuşu uçurur beğenirseniz alırsınız.)

Merhaba,
Evet haklısınız.
Şimdilik benim onlara onların bana bir alışma süreci olacak. Daha sonrasında dediğiniz gibi görerek almak lazım, duyarak olmuyormuş öğrendim:)
İlginize teşekkür ederim. Kısmet.

IMG_8307.webp
Bende bugün bunlardan aldım :) öntepe taklacı daha yavrular cik cik diye ötüyorlar. Yalnız bana da taklacı oyunlu dendi. Anne babaları en az 1-2 saat uçuyormuş. Bir arkadaş vesilesiyle tanıdık birinden aldık ama üste ki yazıları okuyunca bende mi taklaya geldim diye düşünmeye başladım :)))

Taklacı olabilirler şans bu işler göreceğiz inş. uçtukça :)

Maşallah çok güzeller.benimkilerin kardeşi bunlar:)

Ben gösterdim Mardin dedi 25 yıldır güvercin besleyen bakan komşu abim. Ama soyu kırılmış, saf ırk değilmiş.

Takla kısmını bende göreceğim bakalım adammı, kuşlar mı taklacı:))

Ama cidden çok tatlılar

Maşallah çok güzeller.benimkilerin kardeşi bunlar:)

Ben gösterdim Mardin dedi 25 yıldır güvercin besleyen bakan komşu abim. Ama soyu kırılmış, saf ırk değilmiş.

Takla kısmını bende göreceğim bakalım adammı, kuşlar mı taklacı:))

Ama cidden çok tatlılar

İyi akşamlar Ömer bey bende sizin gibi yeni başladım:) sizinkilerde çok tatlılar maşallah sağlıklı görünüyorlar. Yalnız benim size nazaran şöyle bir avantajım oldu kuşları tanıdık birinden aldım.damda izledim. kuşları benim görmem için uçurdu 4-5 dk turlayıp dama kondular. Daha yavru çabuk yoruluyorlar ilerde açılırlar dedi sahibi. Bir de hoşuma giden taraf adam kümesin kapısını açar açmaz kümeste ki kuşlar dama ayak basmadan havalandılar.bence bu özellik bile adamda ki kuşların iyi olduğunu gösterir. Ben yeni başladım belkide Yanılıyor olabilirim üstadlarımız daha iyi bilir ama bende böyle bir düşünceye neden oldu.
Bu arada sana tavsiyem bu siteyi bol bol incele araştır oku. İnan çok faydasını göreceksin. kuşlardan hiç anlamıyorken şimdi baya bir birikim sahibi oldum

Sn şebap Mersin,
Haklısınız benim sizin gibi bir şansım olmadı. Kuşları aldıktan sonra konuştum çevremle, bilmiyormuşum komşum sevdiğim bir abim 25 yıllık güvercinciymiş.
Şimdi tavuklarım da var, onlar ve güvercinlerim için güzel bir kümes kafes yapacağım kısmetse.
Tanıdığım kişi kendi saf ırk yumurtalarından verecek, benimkiler yumurtlayınca altına koyucam:) böylece daha saf ırk taklacı vs ozaman başlarız artık.
Forumu takip edeceğim artık, güzel bilgiler, iyi ve yardımcı insanların olması bu platformu daha kaliteli yapıyor. Bende burdan faydalanmak ve ileride olursa buraya faydalı olmak isterim.

Sn şebap Mersin,
Haklısınız benim sizin gibi bir şansım olmadı. Kuşları aldıktan sonra konuştum çevremle, bilmiyormuşum komşum sevdiğim bir abim 25 yıllık güvercinciymiş.
Şimdi tavuklarım da var, onlar ve güvercinlerim için güzel bir kümes kafes yapacağım kısmetse.
Tanıdığım kişi kendi saf ırk yumurtalarından verecek, benimkiler yumurtlayınca altına koyucam:) böylece daha saf ırk taklacı vs ozaman başlarız artık.
Forumu takip edeceğim artık, güzel bilgiler, iyi ve yardımcı insanların olması bu platformu daha kaliteli yapıyor. Bende burdan faydalanmak ve ileride olursa buraya faydalı olmak isterim.

Yumurta olayı güzelmiş sizin için çok iyi bir şans. Şimdiden iyi şanslar diliyorum

Selam
Sn şebap Mersin,

Selamlar Ömer bey ne yaptınız kuşları merak ettim. Ben ikisinin bantlarını ptesi açtım dün ve bugün kendileri kalktı uçtular bir tur atıp başka balkona kondular sonra geldiler. Bu arada ben balkonda besliyorum 13 katlı apartmanın 10. Katı. Bugün yine kendileri durup dururken uçmak istediler yarım yamalak turlar atıp farklı balkonlara kondular bi kaç saat sonra geldiler. Karıştırıyorlar balkonları buna bir çözüm bulmalıyım.

Selam

Selamlar Ömer bey ne yaptınız kuşları merak ettim. Ben ikisinin bantlarını ptesi açtım dün ve bugün kendileri kalktı uçtular bir tur atıp başka balkona kondular sonra geldiler. Bu arada ben balkonda besliyorum 13 katlı apartmanın 10. Katı. Bugün yine kendileri durup dururken uçmak istediler yarım yamalak turlar atıp farklı balkonlara kondular bi kaç saat sonra geldiler. Karıştırıyorlar balkonları buna bir çözüm bulmalıyım.

Bu konuda şunu önerebilirim. Sizin balkonu diğerlerinden ayıran bir nesne koyabilirsiniz. Çocukluğumda mahallemizde bir kuşçu vardı evinin çatısında bir sopanın ucunda kırmızı renkli bez gibi birşey bağlı dururdu. Bunun sebebini sorduğumda benim kuşlarım nereye giderse gitsin yükseldiği zaman bu kırmızı işareti gördüğünde ineceği yeri iyi bilir derdi. Bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Selamlar;
Kuşlardan yumurta aldım:) 2 tane hemde
Şimdi kendi hallerindeler bıraktım, suyu yemi taşı vs herşeylerine bakıyorum ama yanlarına sokulmuyorum artık.
Ne şanslıymışım hemen alıştılar ortama demekki:)

Bu konuda şunu önerebilirim. Sizin balkonu diğerlerinden ayıran bir nesne koyabilirsiniz. Çocukluğumda mahallemizde bir kuşçu vardı evinin çatısında bir sopanın ucunda kırmızı renkli bez gibi birşey bağlı dururdu. Bunun sebebini sorduğumda benim kuşlarım nereye giderse gitsin yükseldiği zaman bu kırmızı işareti gördüğünde ineceği yeri iyi bilir derdi. Bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Selamlar hasip bütün balkonlar benzer olduğu için kendi balkonu mu kuşlar gelmeden önce farklı kılan düzenlemeler yapmıştım. Balkon demirine asılı saksılar ve dışarıya çıkıntı yaptım. Çıkıntı 80 cm en 65 cm dışarı doğru. Şimdi resim çektim yüklemeye çalışacam. Balkonumun önü baya açık. Bu arada kuşlar geleli 8-9 gün oldu:) daha yeni bide 3-4 aylıklar.

Ekli dosyalar

• IMG_8414.webp
    IMG_8414.webp
    335.4 KB · Görüntüleme: 560
  • IMG_8413.webp
    IMG_8413.webp
    382.3 KB · Görüntüleme: 523
Selamlar hasip bütün balkonlar benzer olduğu için kendi balkonu mu kuşlar gelmeden önce farklı kılan düzenlemeler yapmıştım. Balkon demirine asılı saksılar ve dışarıya çıkıntı yaptım. Çıkıntı 80 cm en 65 cm dışarı doğru. Şimdi resim çektim yüklemeye çalışacam. Balkonumun önü baya açık. Bu arada kuşlar geleli 8-9 gün oldu:) daha yeni bide 3-4 aylıklar.

Kuşların tanıması için biraz zaman gerekiyor o zaman hocam :)

Kuşlar yerlerine alışmışlar düzenli uçum ve disiplin istiyorlar.
Sadece akşam yemleyin gün içerisinde sabah ve akşam uçmaları için zorlayın.
Yerlerine inmeleri için kuşlar havalandıktan sonra hedefe uçmayan kuşlardan koyun şayet 2 tane ise kuşlar ki öyle galiba birini uçurun diğerini gösterin yerine inmeyi öğrensinler önce sonra uçumu arttırmak için antrenmanları ağırlaştırırsınız

Yerlerine inmeleri için kuşlar havalandıktan sonra hedefe uçmayan kuşlardan koyun şayet 2 tane ise kuşlar ki öyle galiba birini uçurun diğerini gösterin yerine inmeyi öğrensinler önce sonra uçumu arttırmak için antrenmanları ağırlaştırırsınız
Teşekkür ederim Khalid bey önerilerinizi mutlaka dikkate alacam. Yeni başladım biraz geç olsa da :) siteden de baya bilgiler edindim çok yararlı bir site. Resimlerden de göründüğü gibi balkonun önü yan tarafları tamamen açık zamanla kuşlar iyi uçar diye tahmin ediyorum. Balkonu belirleyici farklılıklar da yaptım. Hasip bey için çekmiştim resmî o yüzden geceye denk geldi. Eğer gerekliyse gündüz halini de çekip yükleyebilirim daha iyi öneriler almak için

IMG_8633.webp
Ve sonunda başardım 1 haftalık yem eğitiminden sonra bugün kuşlar kendiliğinden havalandı yaklaşık 20 dk hiçbir yere konmadan turlayıp taklalar atıp benim balkona indiler. Çok heyecanlı ve zevkli bişeydi ilk defa böyle bir duyguyu yaşadım :)) bu Arada ilginç bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Ctesi ilk kuşumu yakaladım o zevki de yaşadım çok heyecanlıydı Ayağında numara falan olsaydı sahibini arayacaktım bişey yoktu gelen giden de olmadı. Sanırım 3 aylık falan taklacı resmî yüklüyorum. Hiç kanadını bantlamadım kaçmadı. İşin tuhaf kısmı benim kuşları o havalandırdı o dolaştırdı. Benimkilerin başka yere konma sorunu vardı. Ama bu kuş onları yönlendirip dolaştırdı kuş 3 gün oldu bende. Ve taklalar attı. Benimkiler yalnızca bel kırdı. Sanırım Allah tarafından gönderildi:))) video yükleme işini yapamadığım için yükleyemedim yoksa video da eklerdim.
Şimdi siz üstadlardan bu durumdan sonra ne yapmam lazım. Benim aklımdan gecen dişinin kanadını bantlayıp erkekle yeni yakaladığım kuşu beraber sabah akşam uçurup biraz turladıktan sonra dişiyle pırıltı verip hedefe indirmek. 1 hafta bu eğitimi yaptıktan sonra dişiyi de aralarına katıp üçünü uçurmak.yada ayırmadan hep üçünü mü uçurayım. Bana bu aşamadan sonra ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. İzlemem gereken yol nedir şimdi
IMG_8633.webp

Geri