Meydan larousse veya Güvercin Kütüphanesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 550

aykutk

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Aykut KARABULUT
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Diğer
Bence ;
Forum paylaşma, tartışma, kaynaşma, neden, niçinlerin sorgulandığı, sonuçlarının araştırıldı bir alan bunu şu anda biz yapıyoruz sitemizde. Güvercin Dünyasında üzerinde yıllara dayalı bilgi alışverişi yapılarak kesin tanıları konmuş ve kesinlikle değişmeyecek konuları forum ortamında "ziyaretci artışı sağlamak esasına dayalı" Meydan larousse veya Güvercin Kütüphanesi gibi bir başlık atında ve alt başlıklarla güzel bir veri tabanı yaparak üye ve ziyaretcilerimizin hizmetine sunmamızın güzel olacağı düşüncesindeyim. Ayrıca hala kesinlik kazanmış literatürde yerini almış konu ve konuları üyelerin konu başlıklarında açması ve üzerinde bir sürü yorumlar yapılarak anlamsızlaştırılacak seviyelere kadar varan yazışma kirliğini de ortadan kaldırmış olabiliriz. Bu bir ilk olacaktır.

Ne dersiniz?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut bey bunun hakkında daha açıklayıcı bilgi verirmisiniz. Ne gibi birşey olsun, forum içindekiş açılacak bir bölümdemi olsun ayrı bir sayfadamı olsun. Yazarlardan kim izin alacak?

Selamlar Hüseyin Bey,

Site içinde bir bölüm olacak, kütüphane gibi burada artık üzerinde tartışılması gereksiz ve güvercin hobisine yeni başlayan veya bu işi yapan kişilerin başına gelebilecek bir durumdaki konuları rahatlıkla bulabileceği ve oradan aldığı bilgilerle çözümlere ulşabileceği bir alan olacaktır. Örnek salmonella hastalığı artık tanısı tedavisi netlik kazandırılmış. Birçok üye veya ziyaretci bu konuyu ögrenmek için aynı başlıkla konular açıyorlar bir sürü yardım amaçlı da olsa kişiler yorumlar yapıyor ve bir bakıyorsunuz konu başka yerlere alanlara kayıyor üye ve ziyaretcinin kafası karışıyor ne yapayım diye. Bize aynı konulardan oluşan bir sürü çöplük yazışmalar kalıyor. Böyle bir bölümde başlık açmadan üye veya ziyaretci başına gelmiş selmonella konusunun tanısını tedavisini okuyarak kimseye danışmadan öğrenmiş olacaktır. Böyle konular zaten bir sürü forumlarda bizde de kamuya açı alanlarda sergilenmektedir. İzin alınacak konular içinde gereken izinler için başvurularda bulunabiliriz. İyi bir reklam ile bu kütüphane güvercin dünyasında ve sitemizde ses getireceğini düşünmekteyim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bu güzel bir oluşum olacaktır. Peki üzerinde tartışılarak netlik kazanmış bu konuların tamamının linkleri hakkında bilgi verirmisiniz buraya.

aykut bey mükemmel bir olay olacağına eminim.
ayrıva güvercin ırkları ve cinsleri içinde bu şekilde bir sözlük gibi birşey hazırlayabilirsek.
bir kuşu artık her yore aynı isimle tanırsa çok güzel olacaktır.
mükemmel bir olay olur.
ve bu hazırladığımız bilgilerin altına yorum yapmayıda yasaklayalım.
ama dediğim gibi düşünceler çok güzel.
ama kim yapıcak yada yapabilecekmiyiz.
bir iki kişinin çabası bunu yapmaya yetecekmi.
ben hazırım güvercin yetiştiriciliği ile ilgili boyle faydalı konuların hazırlanmasında elimden geleni yapmaya.
ama birde şöyle birşey var.kesinleşmiş konuda yok
herkese göre doğru farklı.
herkes başka bir doğruyu savunuyor salm
salmonella için bile başka başka şeyleri inatla savunan kişiler var.
ama bunu yaparsak biraz olsun forum kirlenmesini engelliyeceğiz.
forumda salmonella için mesela bir süreü konu var.

Selamlar,

Öncelikle projeme sıcak batığınızdan dolayı teşekkür ederim. Yazınıza hemen yorum getiremedim özür dilerim, bayram dolayısı ile yatılı ve günü birlik allah eksik etmesin dostlarımız ve arkadaşlarımız vardı onlarla ilgilendim. Ömer bey dediğiniz gibi bu kütüphane sadece hastalık veya üretim vs. gibi konular ile sınırlı kalmayacak kelebek(Saya) veya taklacı ırkı güvercinlerimizin otobiyografilerini de kapsayacak. Kelebek (Saya) ırkının inebildiğimiz veri tabanına inerek sağlam belgeleri eşliğinde güzel ve yoruma açık olmayacak şekilde bir çalışması yapılarak bu kütüphanemizde kelebek (saya) ırkı tarihçesi başlığı altında "örnek olarak verdim başlığı" yerini alacak. Bu çalışmaları çok titiz ve ince, ince araştırmalar neticesinde ve üzerinde tartışarak netlik kazandığına ikna olacak bir uzman yönetim kadromuzun oy birliği ile kütüphanemizin veri tabanına koyacağız. Şimdiden yönetim kadrosunda olsun, uzman olarak görebildiğimiz üyelerimiz olsun ana başlıkları oluşturacağımız konularda yorum öneri ve bilgilerini bir veri bankasında toplamaya başlamalıyız. Sakın bir iki ayda oluşacak bir proje olarak düşünmeyin bu konuya üç aşamalı. Bakın birinci aşama ana başlıkların belirlenmesi ve verilerinin toplanması. İkinci aşama bu verilerin üzerinde yönetimin incelemeleri analiz etmeleri, sonuclarına ulaşmaları. Üçüncü aşama bu kütüphanenin güzel bir web tasarımı "bu ekranı gören üye veya ziyaretci kendini milli küyüphaneye giriyormuş gibi hissedecek" üyelerin ve ziyaretcilerin kolayca bu alanda yönlendirilebileceği tasarımları yapmak örneğin arama butonu "search" olacaktır. Bir yılı belki daha fazla bir zaman dilimini kapsayacak bu projenin şimdiden sitemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abi,bu proje gerçekten çok iyi düşünülmüş bir proje,hayata geçrildiğinde gerçekten anılacak bir proje,site yönetimi olarak bu işi hep beraber hayat geçirmeliyiz düşüncesindeyim.

Selamlar,

Teşekkürler projeme göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı. Bu site için iyi, güzel ve kalıcı olanı yapmak adına bebek adımları benzetmesi ile ilerlesek de yılmadan, yorulmadan sonuna kadar bu proje için maddi, manevi tüm desteğimi ve boş zamanım bir çoğunda bu konuya kanalize olacağımı yönetim kadrosu katında söz veriyorum. Desteklerimizi de siz yönetim kadrosundan talep ediyorum. Sizin için küçük ama Güvercin Dünyası ve İnsanlık için büyük bir adım atmaya hazırmısınız?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Sevgili aykut abi,ilk günden beri her zaman yanımızdasınız,ve her zaman yanımızda olucanızdan hiç bir şüphem yoktur.Ben sizin teklifinize varım elimden geldiği kadarıyla,saygılar.

Geri