Mezat yerleri İstanbul veya kargo ile satıcılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anadolum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

anadolum

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ayhan Taş
Meslek
İletişim Uzmanı
İlgi Alanı
Kediler
S.A. arkadaşlar,
samimiyetinize güvenerek aranıza yeni katılıyorum.
ufak yaşta besleyip te hasretli yıllar sonra yeniden kuşçuluğa başladım.
6-7 tane kuşum var ve bunları kuşçu dükkanlarından aldım ve maalesef acemi olduğumdan bana pek düzgün kuş vermediler. hatta kanadı tutuk ve hasta kuşları bile verdiler.
Böyle kişilerden bir daha kuş almak istemiyorum.
Bir tane de kuş konusunda acemi Veterinere denk geldim, paraya mı yansam yoksa kuşun tedavilere cevap vermeyip iyileşemediğine mi yansam!?

İnternette mezatlar düzenlendiğini gördüm ve katılmayı düşünüyorum.
İstanbul Anadolu yakasında Sancaktepe ikamet ediyorum ve bu Yakada bana tavsiye edeceğiniz mezatlar varmı?
Adres ve Telefon olsa iyi olur.

Şimdiye kadar hiçbir mezata katılmak nasip olmadı.
mezatlarda dikkat edeceğim hususlar konusunda tavsiyelerinize sevinirim.

Ayrıca Kargo yolu ile güven ile kuş alabileceğimiz kuşçular varmı?
yani kargo yolu ile daha önce kuş alanların tecrübeleri varsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Şimdiden zaman ayırıp yardmcı olmak isteyenlere teşekkürler.

(Ben şahsen oyun kuşu hayranıyım)

anadolum' Alıntı:
S.A. arkadaşlar,
samimiyetinize güvenerek aranıza yeni katılıyorum.
ufak yaşta besleyip te hasretli yıllar sonra yeniden kuşçuluğa başladım.
6-7 tane kuşum var ve bunları kuşçu dükkanlarından aldım ve maalesef acemi olduğumdan bana pek düzgün kuş vermediler. hatta kanadı tutuk ve hasta kuşları bile verdiler.
Böyle kişilerden bir daha kuş almak istemiyorum.
Bir tane de kuş konusunda acemi Veterinere denk geldim, paraya mı yansam yoksa kuşun tedavilere cevap vermeyip iyileşemediğine mi yansam!?

İnternette mezatlar düzenlendiğini gördüm ve katılmayı düşünüyorum.
İstanbul Anadolu yakasında Sancaktepe ikamet ediyorum ve bu Yakada bana tavsiye edeceğiniz mezatlar varmı?
Adres ve Telefon olsa iyi olur.

Şimdiye kadar hiçbir mezata katılmak nasip olmadı.
mezatlarda dikkat edeceğim hususlar konusunda tavsiyelerinize sevinirim.

Ayrıca Kargo yolu ile güven ile kuş alabileceğimiz kuşçular varmı?
yani kargo yolu ile daha önce kuş alanların tecrübeleri varsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Şimdiden zaman ayırıp yardmcı olmak isteyenlere teşekkürler.

(Ben şahsen oyun kuşu hayranıyım)

saygıdeğer arkadaşım kuşçu dükkanlarından bizzat görerek aldığın kuşlar düzgün olmadığı halde, eline almadığın, satan kişiyi tanımadığın internetteki mezatlarda kuş satan canbazlara nasıl güveniyorsunuz. Bir kere düşünelim. kim elindeki temiz, sağlam kuşunu elinden çıkarır.ben şahsen kümesten en güzelini çıkarmam. siz çıkartırmısınız. siz şu an tanıdığınız kişilerden kuş almaya bakın. 1-2 takım sağlam kuş alın, 1-2 takım kuş önümüzdeki sene 20 tane olur.
kargo ile kuş göndermeye gelince bu kargo da sizin yanılgınız var.hiç bir kargo şirketi canlı hayvan taşımacığılı yapmaz. ancak seyahat şirketlerine bağlı otobüs firmalarındaki muavine 20-30 tl para teklif ederek gönderilmesi konusunda rica edersiniz. çoğu Büyük otobüs firmasıda bu gönderme işini yapmıyor.

öncelikle cevabın için teşekkürler.
internette gönderme ile ilan verenleri kastettim. hangi şekilde olduğunu tam bilmediğim için kargo tahmin ettim. bu yöntemle isim yapmış kuşçu olabilir diye düşündüm. çünki bu tarz satış teklifleri bi hayli fazla. elbette herkes en iyi kuşunu vermez verse de ona göre bir rakamı olur.
Bende pek sıcak bakmıyordum bu nakliye yolu ile almaya fakat bir piyasaya sormayı tercih ettim.
dürüst insanların nesli tükenmemiştir herhalde (:
yakalama kuşları ilan verip sahiplerini arayanlar bu dürüst insanların güzel ispatıdır.
güzel düşünür isek güzel görürüz...

Galiba Mezatlara veya Çevremdeki kuşçulara tercihimi yoğunlaştırmam gerek.
Cevaplarınızı bekliyorum.

bende sancaktepede ikamet etmekteyim özelden bana ulaşırsan sana yardımcı olabilirim...

selamlar ne istediğini ne özellikler aradığını ve vereceğin rakamı yazarsan hiç yoktan almak istediğin kuşun fiyatını öğrenirsin. mesela dersen 1 saat ucsun 2 sefer gelsin 2 takla vursun insin fiyat ucuz dersenki 1,5 saat ucsun uzunlu kısalı 10 sefer üstü cıkarsın fiyat değişik olur.

3 - 4 sefer 5-6 takla, yani orta performans yeterli. fiyatı satan versin.

pazardan sağlıklı aldığın her yavru iyi uçurulursa bu performansa yakın yada fazlasını yapar hiç kimsede aramana gerek yok edirne kapıdaki pazarda sağlıklı buldugun kelebek yada başka paçalıyla kırma olmayan sağlıklı her kuş senin istediğin katagoriye giriyor.

anadolum kardeş , internetten kuş alacaksan da bak beğen kendine yakın olan semtte ise git kümesinde gör , kuşların arasından seç al, diğerini tavsiye etmem yolla parayı gelsin kuş sistemi çok sağlam değil, birde ataşehir güvercin derneği mezatı var, kayışdağı yolunda sana çokta uzak değil araban varsa, pazartesi çarşamba cumartesi akşam 8-9 dan sonra oluyo ama gelebilirsen cumartesi gel baya bir kuş çıkarıyorlar, 10 lira bazen çifti 10 lira dan başlıyor kaliteli kuşlarda çıkıyor 300-500 ne isterlerse artık , tavsiye ederim aradığını bulabilirsin, ama en sağlıklısı mahalleden sor soruştur tanıdığın bir kuşçudan al.

Kardeş sancak tepesinin neresinde oturuyosun?

Geri