MEZATLARDAN VEYA TÜCCARDAN ALINAN KUŞLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kuşçuf

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatihkor
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
S.A mezattan veya tüccarlardan oyun kuşu alıpta altından iyi oyun yapan seferli yavru alan arkadaşlar varmı.Bide oyunlu kuşmu yoksa oyun sökmemiş eke kuşmu almak daha mantıklı.yani oyun sökmüş kuşu uçurup izlemiş olabilir hoşuna gitmez satar oyun sökmemiş bir kuş ise kapalı kutu sizce hangisi daha mantıklı.yapacağınız yorumlar için tşkler SAYGILAR.

izlenerek alınması daha iyidir tabi ama illaki alınacaksa da forumda yerde taklacı güvercin nasıl anlaşılrı diye bir başlık var onu incelerseniz en azından size alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında ustalarımızın, arkadaşlarımızın paylaşımları mevcuttur oraları incelemenizde fayda var
Forum- taklacı güvercinlerin ilk sayfasında vardı paylaşımlar

slm ben 2 sene önce 2 tane beyaz aldım kırşehirden eşledim yavrusunun 30-40 seferi vardı 50 metre fişekleri vardı.kuşu ankaraya yolladım 10 tane oyun kuşu geldi içinden bi dumanlı oynattım beyazdan bile daha iyiydi.
yine ihalden 5 tl aldığım duman ve gök geldiğinde bel kırmayı bilmezken 1ayda 2 sini oyuna soktum gök hala oynuyo bozma yok kuşta duman olanı takasta kulandım.işime yaradı kuştan anlamak çok önemli daha alıpta boş çıkan kuşum olmadı

Abi bu konuda şöyle bişe söyliyebilirim oyun sökmemiş kuşlar bence daha iyidir neden diye soracak olursan şimdi oyunsuz kuşu uçurduğun yere olsun alıştırması daha kolaydır sonra uçurulmuş kuş önceki söküldüğü yerde o ortamın yerine alışmıştır ve yeni yerine alışması oyunsuza göre daha zordur.Oyun sökmüş kuşda belirtmişsin iyi oynamasada satarsın diye ama iki tipte bence aynıdır oyunsuzuda uçurur beğenmezsen satarsın...son bişe daha söyliyim yavru kuşun oyun alması yarı dökülmüş eke kuşa göre daha uçurması kolaydır çükü eke kuşun oyununun devamını getirip getirmeyeceği belli olmaz bence...saygılarımı sunarım ağız tadıyla iyi kuşlar beslemek size nasip olur...(dadaş)

arkadaşalr alacağınız bölgeye bağlı bu söyledikleriniz.kuş uçurulan bir yer ise ordaki mezatlara genelde iyi kuş gelmez.gelsede istisnadır.ama kuş uçurumuyorsa yada az uçuruluyorsa.kostüm ağırlıklı besleniyorsa .oradaki mezatlarda kuşların ne yapacağını satan adam kendide bilmiyor.iyi kuşlar çıkıyor.ben ankarada yıllarca oturdum iyi kuş mezattan pazardan kolay kolay çıkmaz istisna olur yakalama,çalıntı vb..ama dediğim gibi az kuş uçurulan yada uçurulmayan bölgelerde ben kupaya uçacak kuşlar denk getiriyorum ister inanın ister inanmayın.çünkü adam sattığının ne yapacağını kendi de bilmiyor.çirkin çıktı diye veriyor.

arnold' Alıntı:
arkadaşalr alacağınız bölgeye bağlı bu söyledikleriniz.kuş uçurulan bir yer ise ordaki mezatlara genelde iyi kuş gelmez.gelsede istisnadır.ama kuş uçurumuyorsa yada az uçuruluyorsa.kostüm ağırlıklı besleniyorsa .oradaki mezatlarda kuşların ne yapacağını satan adam kendide bilmiyor.iyi kuşlar çıkıyor.ben ankarada yıllarca oturdum iyi kuş mezattan pazardan kolay kolay çıkmaz istisna olur yakalama,çalıntı vb..ama dediğim gibi az kuş uçurulan yada uçurulmayan bölgelerde ben kupaya uçacak kuşlar denk getiriyorum ister inanın ister inanmayın.çünkü adam sattığının ne yapacağını kendi de bilmiyor.çirkin çıktı diye veriyor.
:)
peki nereler buralar

maskeler' Alıntı:
arnold' Alıntı:
:)
peki nereler buralar

Ya nereler bunlar İzmirde takla kuşu bilmezler gidin üst üste 5 5 5 5 basın alın ipte atar yerde atar ..

kardeş ben bilecikde oturuyorum.bu arada bursada pazarda felanda iyi kuş denk geliyor.orda da bursalı dönek felan besleyenler oluyor adamın eline tesadüfen oyun kuuş denk geliyor o değerini bilmiyor paçasızları ürkütüyor yada bu kuşlardan beslemiyorum diyor satıyor.demek istediğim bu zaten oyun kuşu hastası olmayan yerler var.değişik ırklar beslenen oralarda mezat yada pazarda daha iyi kuşlar denk gelebilir bana çok denk geliyor şahsen.tabi kuşdan anlaman lazım bu arada ..o kadar kuş arasından işe yarar kuşu bakınca bulman lazım.ipte içerde takla atandan bahsetmiyorum havada bişeyler yapacak kuşlardan bahsediyorum

Balıkesirde pazardan ve mezattan 6-7 kadar kelebek almıştım. Karakuyruk,şeş,karabaş gibi kuşların tanesini 10-15 liradan almıştım. İçlerincen özellikle bir karakuyrukla bir karabaş çok güzel oynuyordu. 10 liralık kuşların öyle döneceğini hiç tahmin etmezdim. İçlerinde 1 tanede hiç dönmüyor,yoz gibi uçuyordu. Biraz şans işi galiba.

Geri