mezatta ki bu manzara neden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A

Yeni güvercin beslemeye başlamış biri olarak size soruyorum ,mezatlarda çıkarılan kuşların kanatları neden makaslı

Dün akşam daha önce hiç gitmediğim bir mezata gittim (çok fazla mezatta görmüş değilim) ve çok rahatsız oldum.Kuşların en önemli olan bu organlarını sırf kendi zevkimiz için neden kesiyoruz,birde bu makaslama işinin çeşitleri varmış rus makası duydum .Kendimi çok kötü hissettim açaba kuş beslemek le doğrumu yapıyorum ,diye
Ve yine arasıra kuşçu arkadaşlarla tanışıyorum doğal olarak,sohbet arasında anlatıyorlar damızlık yapıcam makasladım,çok uçuyordu makasladım,az uçuyordu makasladım,...,v.b, :sinirli:

Acaba kuş mu besliyoruz? Saygılar.

Güzel bir konuya değinmişsin abi bu makaslama işi kuşların kendilerine alışması için yapılan bişeydir özelliklede pahalı kuşlara makasla kant kesme işlemi uyfulanır kaçmamaları için çünkü adam ona bir sürü para vermiştir kaçarsa çok üzülür:)Her neyse abi sen kuşunu beslemeye devam et böyle şeylere fazla kafanı yorma sen tüm kuşlarını bantla öyle alıştır.....

İyiakşamlar...

şimdi bu hikaye uzun kimileride sırf damızlıktan cıkardı desinler diye bile makaslıyor bırak damızlıgı hiç alakası yok makasın çeşitleri vardır dogru kuşa ve beslediğin yere göre değişir hiç kalkmaması gerekiyorsa altın makas yani tek kanat makaslanır kuş kesinlikle kalkamaz digeri cift kanat makaslanır. bir diğeri kanatları tutulmasın diye ortadan makaslanır bir diğer şekilde olarakta cırpılır buda kuşun kanadının tutulmasını önler ama bu yeri büyük bi kaç kümesi olanlar için geçerli değildir.birde kanat kuyruk makas vardır kuş kendini toplasın diye yapılır birde sadece kuyruk ortası makas birde kanadı tutuk kuşu kakalamak için vurdukları makas ayni damızlık diye kakaladıkları gibi kakalarlar. makaslamak dogru zamanda ve doğru koşulda kuşun faydasınadır. diger zamanlarda zararına ne şekilde olursa olsun kanat cekmek tekrar cekmek kadar zararı yoktur. sende varmı diye soracak olursan bende makaslı kuş sakat kuş hasta kuş yok olunca ileşmiyecek kadar hasta olanları kesiyorum kanatsız olan kuşun hasta olup olmadıgını anlamak kanatlı kuşu anlamaktan zordur bende ucmayanlar hariç hepsi kanatlıdır. makaslı kuşta alışmıyacak kuşta beslemem.

Arkadaşım ,geniş salman varsa ,dışarı kuş cıkartmıyosanız, kuşu makaslamaya gerek yoktur.Eğer yeriniz dar, kuşu dışarıya cıkartıyosanız, ve bu kuştan ,uzun bir süre yavru almak istiyorsanız, kuşun kanadı cekilmez , makaslanır çünkü kanadı cekseniz, kuşun hem gücünü alır hemde gelen taze kanatları tekrar cekme şansı olmaz.Bende makaslamaya karşıydım, bir sürü kuş kaçırdım, sayemde millet bangocu oldu :)

gökay' Alıntı:
Arkadaşım ,geniş salman varsa ,dışarı kuş cıkartmıyosanız, kuşu makaslamaya gerek yoktur.Eğer yeriniz dar, kuşu dışarıya cıkartıyosanız, ve bu kuştan ,uzun bir süre yavru almak istiyorsanız, kuşun kanadı cekilmez , makaslanır çünkü kanadı cekseniz, kuşun hem gücünü alır hemde gelen taze kanatları tekrar cekme şansı olmaz.Bende makaslamaya karşıydım, bir sürü kuş kaçırdım, sayemde millet bangocu oldu :)
Ne kadar kötü olmuş bana bangolarınız hiç gelmedi abi şanssızlığa bakarmısın (:

gökay' Alıntı:

Makaslamanın bence hiçbir sportmen tarafı yok.(Kuşun sağlığı için değilse)

FatihT' Alıntı:
Güzel bir konuya değinmişsin abi bu makaslama işi kuşların kendilerine alışması için yapılan bişeydir özelliklede pahalı kuşlara makasla kant kesme işlemi uyfulanır kaçmamaları için çünkü adam ona bir sürü para vermiştir kaçarsa çok üzülür:)Her neyse abi sen kuşunu beslemeye devam et böyle şeylere fazla kafanı yorma sen tüm kuşlarını bantla öyle alıştır.....

İyiakşamlar...

Makaslamak için kuşun maddi değeri ne olması lazım sizce

Tacettin' Alıntı:
FatihT' Alıntı:

İyiakşamlar...

Bana kalsa en az 500TL'lik bi kuşu makaslamak lazım:) pahalı ve değerli bi kuş olduğu için (:

tengelli' Alıntı:
şimdi bu hikaye uzun kimileride sırf damızlıktan cıkardı desinler diye bile makaslıyor bırak damızlıgı hiç alakası yok makasın çeşitleri vardır dogru kuşa ve beslediğin yere göre değişir hiç kalkmaması gerekiyorsa altın makas yani tek kanat makaslanır kuş kesinlikle kalkamaz digeri cift kanat makaslanır. bir diğeri kanatları tutulmasın diye ortadan makaslanır bir diğer şekilde olarakta cırpılır buda kuşun kanadının tutulmasını önler ama bu yeri büyük bi kaç kümesi olanlar için geçerli değildir.birde kanat kuyruk makas vardır kuş kendini toplasın diye yapılır birde sadece kuyruk ortası makas birde kanadı tutuk kuşu kakalamak için vurdukları makas ayni damızlık diye kakaladıkları gibi kakalarlar. makaslamak dogru zamanda ve doğru koşulda kuşun faydasınadır. diger zamanlarda zararına ne şekilde olursa olsun kanat cekmek tekrar cekmek kadar zararı yoktur. sende varmı diye soracak olursan bende makaslı kuş sakat kuş hasta kuş yok olunca ileşmiyecek kadar hasta olanları kesiyorum kanatsız olan kuşun hasta olup olmadıgını anlamak kanatlı kuşu anlamaktan zordur bende ucmayanlar hariç hepsi kanatlıdır. makaslı kuşta alışmıyacak kuşta beslemem.

Ben bu dar detayını elbette bilmiyordum,öğrendim.Kuşun sağlığı için ise elbette ki uygulanmalıdır.Benim oradaki gördüğüm şey ,ya da bahsettiğim makaslama kuşu alıştırmak için yapılan ,sonra tekrar yemi sahibinde tekrar bir makas,bir diğer sahibinde tekrar makas .Birde kuşa kızılarak atılan makaslar var

Tacettin' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Ben bu kadar detayını elbette bilmiyordum,öğrendim.Kuşun sağlığı için ise elbette ki uygulanmalıdır.Benim oradaki gördüğüm şey ,ya da bahsettiğim makaslama kuşu alıştırmak için yapılan ,sonra tekrar yemi sahibinde tekrar bir makas,bir diğer sahibinde tekrar makas .Birde kuşa kızılarak atılan makaslar var

FatihT' Alıntı:
Tacettin' Alıntı:
FatihT' Alıntı:

İyiakşamlar...

Bana kalsa en az 500TL'lik bi kuşu makaslamak lazım:) pahalı ve değerli bi kuş olduğu için (:

Bende 1 takım beyaz filibe var, değeri 20 lira , kuşlar makaslı, neden makaslı dersen ,bango yavrularını cift cift büyütüyor, buda farklı bir bakış açısı.

gökay' Alıntı:
FatihT' Alıntı:
Tacettin' Alıntı:
FatihT' Alıntı:

İyiakşamlar...

Bende 1 takım beyaz filibe var, değeri 20 lira , kuşlar makaslı, neden makaslı dersen ,bango yavrularını cift cift büyütüyor, buda farklı bir bakış açısı.
Ewt abi böylede olabilir doğrudur bendede önceden filibe vardı...Pek fazla uçmuyolardı zaten.. (:

kuş sevildiğinden kuşun yavrusu değerli oldugundan kuşun kendisi değerli oldugundan kuş iyi bakıcı oldugundan kuş nadir oldugundan kuş hasta oldugundan kuşun kanadı urlu oldugundan kuşun kanadı tutuldugundan kuşun oldugu yerde makaslamaktan başka şeye uygun olmadıgından bunun gibi bir sürü şey vardır daha şuan aklıma gelener bunlar.

tengelli' Alıntı:
kuş sevildiğinden kuşun yavrusu değerli oldugundan kuşun kendisi değerli oldugundan kuş iyi bakıcı oldugundan kuş nadir oldugundan kuş hasta oldugundan kuşun kanadı urlu oldugundan kuşun kanadı tutuldugundan kuşun oldugu yerde makaslamaktan başka şeye uygun olmadıgından bunun gibi bir sürü şey vardır daha şuan aklıma gelener bunlar.
Tebrik ederim abi gerekli açıklamayı kısa ve öz olarak yapmışsın....

bu konuda kendimi dezavantajli sayiyorum cunku simdiye kadar ne bantladim nede makasladim kanadini bile ellemedim cunku gitcek hicbir yeri yok kuscu yok kus yok kedi yok ses yok o derece biryerdeyim ama birkac kuscu olsa cok daha iyi olurdu ama bu makaslama konusu okadarda canice olmasa gerek tabii kustur ucacak ama zaten yavrudan makaslayanda yoktur o kus ucar performansini verir sonra makasa girer veya baska gecerli nedenlerden dolayi yani zannetmiyorum hicbir kuscu sadistlik olsun diye kusunun kanadini makaslasin...

simdi mezattakı makaslama ısı farklıdır kendı kumesınde damızlık olarak ayırdıgın kusu makaslamak farklıdır. mezatta cogu kuslar bes para etmedıgı ıcın ıyı kus sansın mıllet dıye ya cıvalarlar kanadını yada makaslarlar.bak kusu basdıramadım makasladım cıvaladım dıye mezata sokmadan ama kendı ucurdugun kusdur yavrusunu almıssındır damarı tutturdum dersın ana babayı katbetmemek ıcın kanadını ya cıvalarsın yada makaslarsın elındekıne sahıp cıkmak ıcın aradakı farkı anlatdım sanırım..saygılar

tengelli' Alıntı:

anlatılıcak olan herşeyi detaylı bir şekilde anlatmış zaten abi

saygılar

emre kalender

merhaba bence çok abartılacak bir konu değil,yavru kuşu makaslamak ne kadar yanlışsa,perdahlı eke bir kuşu makaslamamak o kadar yanlıştır ha vaktim var çatıdan çatıya çıkarım insanların bakışları önemli değil bunlar sportmenlik diyorsan sana kolay gelsin ama makaslı kuşlar değerinin altında gider buralarda oradaki insanların bakış açısını bilemem bu paylaşımla alakalı,en azından biz alma deriz fiyat verene yada az ver deriz geçen kış 7,5 liraya aldığım kirliyi 30 günde 35 liraya sattım kuşculuğun çeşitli yolları vardır ha aç ve susuz bırakılmasına karşıyım inanın telin arasından şişedeki suya uzanan kuşu gördüğümüzde adama edilen küfürler çok ağırdı :slm:

bir çift yavrusunu aldıktan sonra makasın sökülmesinden yanayım.

osman0606' Alıntı:
simdi mezattakı makaslama ısı farklıdır kendı kumesınde damızlık olarak ayırdıgın kusu makaslamak farklıdır. mezatta cogu kuslar bes para etmedıgı ıcın ıyı kus sansın mıllet dıye ya cıvalarlar kanadını yada makaslarlar.bak kusu basdıramadım makasladım cıvaladım dıye mezata sokmadan ama kendı ucurdugun kusdur yavrusunu almıssındır damarı tutturdum dersın ana babayı katbetmemek ıcın kanadını ya cıvalarsın yada makaslarsın elındekıne sahıp cıkmak ıcın aradakı farkı anlatdım sanırım..saygılar

Aynen katılıyorum 5 lira etmeyen kuşları 20 liraya vermek için yaparlar genelde nedeni kuşun kanatları olsa ne mal olduğu ortaya çıkacak ama makaslı olunca rengine boyuna vs bakıp beğenebiliyorsunuz tabi bunlar uçan kuş için geçerli kostum kuşlarında farketmez

DEĞERLİ ARKADAŞLAR Zaten sizler gibi değerli kuşçu arkadaşlar ,kuşlara önem verirler pahalı kuşları edinen,arkadaşlarımız onlara göre kümes vapar ,çok nadır makas atar oda sağlık açısındandır.diğerleri bu işin cambazları olmuştur.O nedenle ben genelde mezatlardan kuş alacaksam tanıdığım,kuşlarına ve kendisine değer verdiğim arkadaşların kuşlarını almaya calışırım ,veya onların tasviye ettikleri ,kişilerden alırım .Bu konuda dikkatlı olmak her zaman iyidir .selamlarÖ PAPATYA

osman0606' Alıntı:

Pardon ama civalamak ne demek yada nasıl bir yöntem?
Anlatabilirmisiniz. İlk defa duydum.

Geri