mıknatısla cinsiyet tespiti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdinc_brs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

erdinc_brs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdinç öztürk
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Balıklar
bazen bir kuşun cinsiyeti hakkında yanıldığımız olur, genelde belli etselerde. Bi çözüm öğrendim paylaşmak istiyorum bilemem belkibi çoğu biliyordur ama. Bi abide gördüm o ta amerikadan getirtmiş 15 dolara. 15cm bi ipe bağlı(acaip bi benzetme olacak ama mezar taşını düşünün, bunun küçük hali. tersinden ipe bağlı yani sivri ucu aşağıda kalıyor) bu ipi yukarıdan kuşun tam belinin üzerine 1 cm kalacak şekilde sarkıttı, kuş dişiyse mıknatıs daire yaptı, erkekse (kuşun boylamasına)düz gidip geldi. Orda çok şaşırdım hatta küçücük yavrularda denedik sonuç verdi. Baktımki bu normal mıknatıs evde de bi buzdolabı süslerinin arkasındaki mıknatısı denedim sonuç aynı. hatta kendinize deneyin bileğinizde sonuç aynı. Abi diyordu yumurtada bile gösteriyor ona bakmadım ama imdi yeni yavruların bile cinsiyetine bakıyorum.Yüzlerce kuşa baktım iki üç tane hata verdi ama doğruluk oranı çok büyük %99 falan Belki işinize yarar diye düşündüm. Saygılar

Merhaba.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Gerçekten doğru sonuç veriyor :) çok ilginç şaşırdım doğrusu...

:))) valla helal olsun ya sasirtici bir durum ilk defa duydugum icin avel avel bakiyorum suan ve gülüyorum:)bilgin icin saol.kuslarimi almanyaya getirince yavrularinda deneyecem söz:)

tam anlamadım nasıl bişey açık olarak anlatıcak bi arkadaş varmı

Ben denedim vallahi billahi çalışıyor :D ufak bir mıknatısa ip bağlayın birisi kuşun kanatlarını kuşun ayaklarının arasında kalacak şekilde tutsun.Hayvanın beli yukarı doğru olsun.Siz ipin ucundan tutun mıknatıs hayvanın beline 1-2 cm kadar yukarıda dursun ve bekleyin.Abimizin dediği gibi dişi ise daire çiziyor erkek ise başına doğr hareket ediyor.Benim denediğim kuşların hepsi doğru çıktı:)

ben denedim ama mıknatıs çok küçüktü az da olsa anlaşılıyo dişilere tutuyorum az bekliyorum mıknatıs dönmeye başlıyo.Şaşırdım açıkcası.Mıknatısın boyutları nasıl olmalı bilen bi arkadaş varsa yazabilirmi.

selamunaleykum
ilginc umarim dogrudur kuscular cebinde birde miknatis tasirlar :heyo:
ben denesemde sonuc deyismiyecek hersene iki tane disi yavru alirsam kendimi sansli saniyorum son 3 senedir umutle yavrularin cinsiyetinin belli olmasini bekliyorum ilk gunlarden umudumi yitirmek istemem .

cinsiyeti deyistiriyorsa diyecem buseferde donmekus istemem

Bunun insanlarda işe yaradığını biliyordum ama güvercinlerde de yaradığını öğrenmek beni sevindirdi.

elin amerikalısı çözmüş işte. işinize yaradığına sevindim. Mıknatısın boyutunun önemli olduğunu sanmıyorum 10 krş gibi yuvarlak mıknatısla denedim sonuç aynı

İLGİNÇ AMA DEDİĞİNİZ GİBİ SONUÇ VERİYORSA ÇOK İŞİMİZE YARAR SAĞOLUN

Bilgiler için sağolun tşkkrler

bu gün kümesteki dişilere ve erkeklere denedim hepsi dediğiniz gibi çıktı,10 günlük yavruda dahi oluyo

Yahu nasıl yapacaz. deneyip sonuş alan bi arkadaş güzel bir şekilde açıklayabilirmi ?

Onu®' Alıntı:
Yahu nasıl yapacaz. deneyip sonuş alan bi arkadaş güzel bir şekilde açıklayabilirmi ?
arkadaş konuyu açtığında yazmış gerçi ama!15-20 cm uzunluğundaki ipe mıknatısı bağla kuşun beline sarkıt sonucu göreceksin

Eskiden define arayanlan civalı ve mıknatıslı çubuklar kullanırdı bizim olan altını bir yere gömer cubukları birleştirirdik çubuklar altına doğru yönelirdi altın yoksa capraz şekil alırdı bana göre çubukları iç güdüsel olarak biz hareket ettiriyorduk

Hiç bilmediğiniz kümeste başka kuşların üzerinde Ve güvercinin kafasını görmeden denedinizmi ?

Eğer sizin bu mıknatısla cinsiyet tespitini gerçekten oluyorsa çok güzel bir buluş

Resimle anlatım olsa gerçekten çok iyi olur

gercekten işe yarasa çok güzel bi buluş:)

Geri