Misafir Umduğunu Değil Bulduğunu Yer

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan New Player
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

New Player

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat Sal
Meslek
-
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar köyden tanesini 2 TL'den 15 tane paçalı köy civcivi getirdim.Bugün bahçeye saldım.Benim pitlerde salınık pitler oyun oynuyorlar.Çatıdayım aşağıya baktım kahverengi siyah kedi değil kuyruğu geniş ve uzun bir hayvan civcivlere yaklaşıyor.Yakınımda köpeklerin oyuncak topu vardı.Topu o hayvanın yanına attım.Köpekler topa gitti ama o hayvanı görünce hayvana yöneldiler.Erkek pitbulum 5-6 dakika içinde o hayvanı boğdu.Aşağıya indiğimde pitim daha boğuşuyordu.Hiç karışmadım ve köpeğim hayvanı boğdu.Evim İstanbul Küçükçekmece'de.Evimizin yakınında Halkalı Ziraat Okulu var.Çok büyük ve ıssız bir yer acaba oradan mı geldi diye düşünüyorum.Çünkü;ilk kez hayvanlarıma karadan bir saldırı oldu.Sizce köpeklerimden başka önlem almalımıyım?

köpekler onu sizden önce farketmiştir eger gördükleri an saldırmıyorlarsa önlem alın. umarım civarda eşi filan şait olmamıştır duruma.

Selamlar kuyruğu geniş dediğine göre hayvan gelincik.gündüz saldırması acayip biraz çok açtı herhalde köpekler hele pitbullar çok uyanık hayvanlardır başka alınacak bi önleme gerek yok.bendede dişi var bitane.moralini bozmak gibi olmasın ama yaşlılar, dedelerimiz gelincik kin tutar zarar verildimi eşi unutmaz derler.

Ekli dosyalar

• DSC00006.webp
    DSC00006.webp
    209 KB · Görüntüleme: 3,372
eşi olaya tanık olduysa köpeğin için üzülürümm çünkü gelincik kadar vahşi bir hayvan daha yoktur köpeğini ordan uzaklaştır hemen

hayvanlar kin tutarmı ya ilk defa böyle birşey duydum çok ilginç

arkadaşım köpeklerinboğduğu hayvanın bir resmi var mı varsa koyarsanız hayvanı tehşis etmek daha kolay olur

Bu kin ve intikam olayını efsane haline getirmeyin arkadaşlar. Yok böyle bir şey..

kardeşim senin dediğine göre sansarda olabilir. kuyruğu kedininkinden uzunmuydu.
eğer sansar deilse gelinciktir. vede gelincikler eşlidirler. eşi o olaya şahit olduysa köpeğin için 3 kulhuvallah 1 elham oku. çünkü gelincikler zehirlidirler. kendi ürettikleri zehiri piskürtebiilirler. ama öle bişidirki ona iyi davrandınmı seni çok sever senin bahçene hiç bir kötü hayvan yaklaştırmaz. benim babannemin teyzesinin bahçesinde gelinick varmış. o kadın hergün onla güzelce konuşurmuş. hergün ona süt verirmiş. bir gün fareler işgal etmişler. ama işgal ettikten 2-3 gün sonra farelerden eser kalmamış..
yani bu hayvanlara zarar vermessen sana bir zararı dokunmaz. ama bilirsin hayvan içgüdüleri. avlanma olayı hepsinde vardır.o yüzden fotosunu koyarsan sevinirim. eğer gelincikse sende o olayın yanındaysan sadece köpeğin deil sanada zarar verebilir..

Gelincik Zehirlimidir? bu buyuk bir yanlış bence hic duymadım görmedim vede okumadım yurt dışında evcil hayvan olarak beslıyorlar belki avını bograk olduruyor ama zehir...

shaire' Alıntı:
Gelincik Zehirlimidir? bu buyuk bir yanlış bence hic duymadım görmedim vede okumadım yurt dışında evcil hayvan olarak beslıyorlar belki avını bograk olduruyor ama zehir...

kardeşim kendi ürettiği bir zehri vardır.. genelde birine kin duymuşsa yemeğine veya suyuna zehrini koyar.
ve o şekilde öldürür. bizim burda o şekilde 5 tane köpeği öldürdü.. o köpekler onu kovalamıştı oda 1 hafta içerisinde yemeğine zehrini koymuş. hayvanların hepsi teker teker gitti.. benim köpeğimde kovalıcaktı gelinciği ben yakaladım tuttum. allahtan tutmuşum yoksa benimkide giderdi..

Tekrar selamlar gelinciğin zehir ve benzeri bir özelliği yoktur avını boynundan bogorak yada ısırark oldurur belki saldırı anında avını kormutmak ıcın ses yada sizin zehir puskurtme dıye tabır ettıgınız olayı yapabılır ama bu zehir yada başka bırsey değildir.
gelincik yada alt türleri hakında daha fazla birgi almak için vikipedia, www.tramem.org u ziyaret edebilirsiz

öyle saçma şey olurmu hayvan kin tutarmı :) zehirli olduğunuda sanmıyorum kobramı bu zehir püskürtsün :):) ayrıca gelinciğin sağlam bir köpek karşısında hiç şansı yok.. kedi gibi dişleriyle köpeğe nasıl zarar verecek..

Bence arkadaşlar biraz abartmış yok kin tutar yok zehirli neticede vahşi bir hayvan içgüdüleriyle hareket eder.

Geri