miski ile sabuniyi çift etsem :D sarı kafa miski çıkarmı ?_

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xxgollum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xxgollum

Üye
Siteyi ziyaret et
sabuni erkek miski dişi ne çıkar ?

genelde yine aynı cins kuş verırı ya sabunı yada miski veya sinekli sabuni verir yani o senın kuşların cinsine baglı ama bence deneme bozarsın kuşlar guzelse öle kalsınlar bırak

kanadı mor,paçaları lacivert,kuyrukları yeşil çıkar.denede gor xxgonlum arkadaşım.hiç bir kuş çifleşmeyle bozulmaz.deneyeceksin gerekirse kümesteki butun kuşları bırbırıne takacaksın.damarı ozaman bulursun.ne çıkacagına gelince orasını allah bilir.kuşların kuşaklar onceki neslinden gelen renkleride verebilir.kendi rengnide.

bide balkonda kuş beslenmezmi bi arkadasım var iyi kuscu değerli kusları var beslersin dior bi tne arkadasımda binalar var beslenmez dio ??
:ne:

sayın xxgollum öncelikle yasınızı doğru girerseniz bizde size nasıl hitap etmemiz gerektiğini anlarız. Balkonda kuş beslenmez konusunda da açılmış ayrı bir konu var.O konuda da göreceğiniz gbi balkonda kuş beslenir. Ancak kuşun cinsine göre balkonda beslenmesi diğer cinslere göre zordur yada kolaydır ama her kuş balkonda beslenebilir.

sen o kuşları o şekilde bilinçsizce kırma bırak bu işleri tecrübeli bilinçli ustalarımız kırsın.ırkları bozma.sarı kafa miski çıkmaz o şekilde. öyle kolay olsaydı herkesde sarı kafa mıskı olurdu.kutayında dediği gibi yaşınızı düzeltin.

ustad71' Alıntı:
kanadı mor,paçaları lacivert,kuyrukları yeşil çıkar.denede gor xxgonlum arkadaşım.hiç bir kuş çifleşmeyle bozulmaz.deneyeceksin gerekirse kümesteki butun kuşları bırbırıne takacaksın.damarı ozaman bulursun.ne çıkacagına gelince orasını allah bilir.kuşların kuşaklar onceki neslinden gelen renkleride verebilir.kendi rengnide.
Ben bu görüşe katılmıyorum değerli arkadaşlar.Şimdi ne demek bu,kümesteki tüm kuşları birbirine kıracaksın diye,Nasıl yani benim kümesimde şimdi çakal ve oynar ırkı bulunuyor,yada bir çiftte mardin bulunsun.Şimdi ben bu saydığım ırkları birbirine vurarak,kırık yavrular alarakmı kan bulucam.
Zaten ülkemizde bu tür bilinçsiz eşlemeler yapılarak çoğu ırkın saf nesli tehlikeler altına alındı.
Benim ve çoğu kuşçunun ortak birleştiği nokta,her ırkı kendi ırkıyla,her rengide kendi rengiyle vuracaksın.
Saygılarımla,
Gökhan Ak

gökhan kardeşime tamamen katılıyorum.her ırkın safı güzel.moda olan sarı kafa miski için ırkını bozma.zaten çıkaramazsında.

gökhan @k arkadaşım,lütfen bir şeyleri yazmış olmak için yazmayalım.bir seferinde üveyik ile mardini eşleştirdim altından serçe çıktı puhha :. : :ckmk: arkadaşım,benim açmış olduğum bir forum vardı '' kuş besleyen çok ama kuşcu çok az '' işte bu senin dediğin,tam ona isabet ediyor.bir kere mardin kuşlarının arasına o senin saydıgın kuşlar sokulmaz hatta mardin kuşlarının içine kendi ırkından başka ırklar sokulmaz çunku kuşların karekterini bozar.ayrıca benim yazdığım yorum mardin kuşları ile alakalı.zaten mardin ile kelebeği eşleştirirsen altından alık alık gargiler alırsın.bilmem anlatabildimmi.
Hımmm..!
bilinçsizlige gelince : ben bilinçsizce,kendi cinsinden kuşları renk gozetmeksizin eş tutarak kendi payıma en kral kuşları besledim.şunu bil yada bilme hangi kuşun hangisiyle damar tutacağı belli olmaz.değilmi arkadaşlar demiyorum.benim için öyle.

AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

ALACAĞIN EN İYİ YAVRU ANNE VE BABA GİBİ OLUR FAZLA İYİSİNİ BEKLEME HAYEL KIRIKLIĞINA UĞRARSIN AMA KUŞLARIN EN AZINDAN BİR RESİMLERİNİ EKLESEYDİN KONUYA DAHA İYİ YORUMLAR ALABİLİRDİN

ustad71' Alıntı:
gökhan @k arkadaşım,lütfen bir şeyleri yazmış olmak için yazmayalım.bir seferinde üveyik ile mardini eşleştirdim altından serçe çıktı puhha :. : :ckmk: arkadaşım,benim açmış olduğum bir forum vardı '' kuş besleyen çok ama kuşcu çok az '' işte bu senin dediğin,tam ona isabet ediyor.bir kere mardin kuşlarının arasına o senin saydıgın kuşlar sokulmaz hatta mardin kuşlarının içine kendi ırkından başka ırklar sokulmaz çunku kuşların karekterini bozar.ayrıca benim yazdığım yorum mardin kuşları ile alakalı.zaten mardin ile kelebeği eşleştirirsen altından alık alık gargiler alırsın.bilmem anlatabildimmi.
Hımmm..!
bilinçsizlige gelince : ben bilinçsizce,kendi cinsinden kuşları renk gozetmeksizin eş tutarak kendi payıma en kral kuşları besledim.şunu bil yada bilme hangi kuşun hangisiyle damar tutacağı belli olmaz.değilmi arkadaşlar demiyorum.benim için öyle.
Değerli üyemiz ustad71 öncelikle şunu iyi bilin ki, ben sadece yazı yazmak için buraya yazı yazmam,olması gerekeni yazmak için yazarım.Burada bir anlaşalım.
Son göndermiş olduğunuz iletide bu kasıtın sadece mardin kuşları için olduğunu belirtmişsiniz,buraya kadar haklısınız,dediğiniz gibi mardin kuşlarının içinde başka ırklar beslemek mantıklı değildir.
Siz burada bilemiyorum ama kendinizi çok usta olarak görüyorsunuz ki,çok emin bir şekilde ifadelerde bulunuyorsunuz.Subjektif görüşler herkeze göre değişir.Herkezin subjesi diğerlerininkine göre en doğru olan bilgidir.Ancak objektifliğe gelince orada sadece topluluk tarafından kabul edilmiş bir bilgi doğrudur.
Bu güne kadar yönteminizle çok kral kuşlar beslediğinizi belirtmişssiniz,bu size göre kraldır,onun yanında bende bu güne kadar çok kral kuşlar besledim onlarda bana göre kraldır.
Birde demişsinizki hangi kuşun hangi kuşla damar tutacağı belli olmaz diye.
Bana göre öyle bir tutar ki,burada anlatmak uzun olur.Özetle,edindiğim bir çift damızlıktan bugüne kadar hep olması gerektiği gibi olan yavrular ve kanlar elde ettim.
Bakın buda demek oluyor ki ,sizin bu belrtiiğiniz tez pekte sağlıklı olmıuyor.
Dolayısıyla herkezin doğrusu kendinedir,ancak topluluğunda kabul ettiği ve gerçekliği kanıtlanmış tezlerede uymamak,kendi problemimiz olsa gerek.
Onun için sitemizde birbirimize karşı kırıcı olmamaya çalışalım,Burada her yazılanı herkezin kesinlikle kabul edeceği yada doğrulayacağı beklenilemez,zaten o zaman foruma ihtiyaç kalmazdı.
Saygılarımla,
Gökhan AK

sayın arkadaşlarım yazı yazarken,insanların mimiklerini göremediğimiz için basit kelimelere bile içerlenebiliriz.kırıcı olduysam özür dilerim.ben ustayım demiyorum yazımda şöyle dedim '' kendi payıma en kral kuşaları besledim'' dedim.resim ve video eklemeye gelince inşallah şu teknolojiyi iyi bir şekilde ögreniyim oda olur.bakın yanlış anlamayın beni sakın.ben renkci değilim oyuncuyum.bir çift anne ve babadan alacagım yavru inanın bana kesinlikle en fazla anne-baba kadar olmaz.fazlasıda olur eksiğide.faraza atıyorum kümesteki erkeklerden biri alçaktan kapatır,sesli taklalı kısa fişeklidir,başka bir dişi yüksekten kapatır az taklalı uzun fişeklidir.ikisini birbirine takar yavruların performansına bakarım.tek eğretide kalmam.açıklamak istediğim budur.başkaları damar yakalamıştır,aynı cins kuşları defalarca izlemek ister onu bilemem renkler ve zevkler tartışılmaz.kuş anlatmaya gelince,25 yıl iki damar kuş besledim eğer bendeki gök erkek 11 saniye fişeğe kaçıyorsa bu benim uğraşlarım sonucunda olmuştur.isteseydim ohh... kuşlarım zaten oyunlu ne gereği var diyebilirdim.bana göre tezim herzaman bana göre doğrudur.yineliyorum kırıcı olduysam özür dilerim.
saygılarımla.kusuruma bakmayın.......

Sevgili ustad71 ,burada bizler ,saygı ve sevgi çerçevesinde çok güzel dostluklar kazandık,kurduk.Güvercin siteleri bir yana diğer bütün sitelerin forumlarında yer alan en büyük eksikliklerin başında bu iki unsur genelde etkisiz kalmakta.
Ancak ne mutlu ki bizlere ,bizim böyle bir problemimiz yok.Burada kardeşçe,bilgi ve tecrübelerimizi birbirimizle paylaşıyor,bilmediklerimzi öğreniyor,daha önemliside belirttiğim gibi çok güzel dostluklar kuruyoruz.
Yani ben size burada kırılmadım,ancak ikimiz arasında birazda olsa bilgi aktarmada biraz sertleşme oldu,ancak ne mutlu ki kazanan yine bizim kurduğumuz güçlük daostluk bağı oldu.
Eğer sizdende bana karşı bir kırgınlık payı olduysa,bende sizden özür dilerim.
Saygılarımla ,
Gökhan Ak.

ne güzel ya tatlı sert tartışmalar olsada sonu güzel olsun.dediğiniz gibi renkler ve zevkler olayı.örneğin ben o beslediğiniz kuşları kümesime sokmam benim için renk çok önemlidir.ama bu kimseyi ilgilendirmez.bende zamanında bir gök ile arabı eşledim ve arap akkuyruk yavrular aldım çünkü anaçların soyunda vardı ama biliyordum damarlarını.ben kuşları eşleyerek değişik yavrular alınmasına karşı değilim ama sadece bilinçli olması taraftarıyım.bu soruyu soran kardeşimiz.kuşculuğa yeni başlayan soy damar nedir bilmeyen bir kardeşimizdi ona yapma dedim.çünkü sonuçları iyi olmayacaktı.yorum yapabilirsiniz benim hakkımda ama kişilik haklarıma saldırıda bulunamazsınız.o yüzden yorumlarınızda biraz daha dikkatli olalım kırıcı olmayalım.
sayın usta 71 ben ankara dayım müsade ederseniz bir gün kuşlarınızı izlemeye gelmek isterim gerçekten çok merak ettim.sakın beni yanlış anlamayın.kimseyi hedef almadan,kalp kırmadan bişeyler yazmak istedim.

oynama veya çalışma kuşlar iyi bilinçli bi şekilde yapılırsa iyi olur. aksine önüne gelen kuşları kırarsa ve iyi sonuç alamazsa pazarlarda çocukların elinde oyuncak olur.

bizim de temennimiz bu.site sayesinde önemli bilgilere ulaşıp değişik şehirlerden kuşcularla arkadaşlık yapıp fikir alış verişi yapabiliyoruz,ama bazende istemeyerekte olsa sertleşmeler oluyor.bunada fazla takılmamak gerekir.insallah bu sitede kazanılmiş güzel arkadaşlıklar olur ve bu arkadaşlıklar sanal alem dışınada taşar,ömer arkadaşım birbirimizi daha iyi tanıdıkça neden olmasın ayrıca hediyeleşmeyi sevende bir insanım.
fevzi kaya kardeşimin yorumuna katılıyorum,doğru söylüyor,bilinçsizce yapılmamalı bu işlem,zaten burada kuşcunun tecrübesi ön plana çıkıyor,soy atlatmayı iyi tahmin etmek lazım,yoksa bırakın altından gelecek yavruları kendi kuşlarımıza bile zarar veririz.saygılarımla.

Selamlar,
Konu üzerinden baya zaman geçmiş. O kuşların sahibi yavru aldı mı acaba? Renkleri ne?

arkadaşlar oyun kuşlarında ırkın genel özellikleri fazla aranmaz ki bunu şöyle acıklamak isterim beyaz kaçmaklıyı herkez bilir miskiye benzer ama dikkatlice bakarsan çakmaklı olduğunu anlarsın

arkadaşım kuşlarının kanına bağlı hangisi daha baskınsa genelde onu verir arkadaşım vurmuş aldığı kızmalar kırmızı kafa karakanat kaplama ben o tonda kaplama görmedim bende denedim yumurtalar 8 günlük çıkınca paylaşcama ama yinede belirtiyim kuşların hangisinin kanı agırsa muzda verebilir sineklide denemekte yarar var

mrb arkadaslar benım kuslarım genellıkle arap 15 yıldırda sadece aynı damar hıc bozmadım
aldıgım yavruların hepsıde bundan bes ay oncesıne kadar araptı ama bes ay once aldıgım yavruların ıkısıde kalem sarı cıktı ben bıle hayret ettım senın..

arkadasım senın kusların cıftlesmesınden ne vereceklerı bellı olmaz en ıyısını sen bılırsın nasıl ıstersen oyle yap
ama degısık yavru almak ıstıyorsan ıllakı bır yerdede kıracaksın kusu saygılarımla haymanadan kuscu ahmet

benim cakmaklı yeni almıştım kuşu kacırdım yabanilerin yanına gitit ve eş oldu napmalıyım bi catıya yer yaptılar o catıya cıkıp alsam tekrar evcileşirmi yoksa tekramı gider eş yapsam bile cavaplarınızı bekliorum saygılar (: :D :sinirli:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri