miskim bir türlü yumurtlamadı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet tali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet tali
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim 1 takım miskim var neredeyse 1 ay önce çiftleştiler ama hala yumurta yok dişi giriyo yatıyo yuvaya sonra erkek giriyor yatıyor falan ama yumurta falan yok benim yapabileceğim birşeyler var mıdır?diğer konular da aradığım cevabı bulamadığım için konuyu açtım lütfen yardın edin!!1 :hungur:

s.a kardeşim 1 aydır yumurtlamıyor diyosun seni üzmek gibi olmasın ama kuşun büyük olasılık kısır o yüzden yumurta vermiyor ya erkege başka bir dişi al o zman yumurta ala bilirsin ama onla uraşamam diyorsan başka bir takım al mardin yada başka bir kuş ama senin yazdıgın yazıya göre büyük olasılık dişi kuş kısır saygılarla !!!

Aynı olay benimde başıma geldi.Dişi çifleştiği halde tam birbuçuk ay yumurtlamadı.Sonra yumurtladı.dişi kendini dinlenmeye almış olabilir.yere alışamamıştır.tabi kısır olma ihtimalide var.

merhabalar ,1 ay yeni bir yuvaya gelen kuş için normal arkadaşım ,her kuş eşleşir eşleşmez yumurtlamaz ilk yumurtası olabilir calsiyum eksikliği olabilir tuz ,yumurta kabuğu ve mineral taşını tabiki yuvası için otunu koy hele ,hemen kısır teşhisi koyma ve vazgeçme, herşey hemen olsaydı kuşculuğun tadı olmazdı, :slm:

Selamlar arkadaşım bendde de war öyle senin dediğin gibi bir çift çakal kuşçular dinlenmeye almıştır kendini diolar o yüzden de duruyor hala inşallah yumurtlar kuşların

Mrb kardeşim aldıgın dişi guzel bir damızlık ise sabret bekle 1 ay yenı bır kuş için çok erken.Benim başıma gelen bır olay kuşu aldım dogurdu dediler tam kuş 4 ay dınlendi ama dogurdu.Bu arada kuşa vıtamın mıneral taşı verıp kalsıyum takvıyesi yaptım.

kuş yenı yuvasına alışmamış olabilir ancak ben örnegin 1 cıft kuş aldım. kuşların fotosu aşagıda. ve aynı gun yumurtaldı dişisi. 2. yumurtayı da yarına bekliyorum inş.

1000558.jpg

Benim dişide biraz miyon tipli erkek yuvayı hazırladı ama dişi yumurtaya yatmıyor yerden devamlı toprak tas flan yiyor 1 ay oldu nerdeyse eşleştikleri halen eşleşiyorlar Ne diyebilirzki Allah'ın taktiri yemi suyu önünde yumurtlar yumurtlamaz ama yumurtlarsa yazarım buraya.

arkadaşım herkezinde söyledi yi gibi büyük intimal deyil kesine yakın bir şekilde senin kuş kısır hangisinin oldugu belli olmaz eşleri deyiştir belki erkekde kısırdır hic belli olmmaz eşleri deyiştir bakalım ne olucak ona göre kısır olanı satarsın :unlem:

BURDAN BİR ARKADAŞTAN ÖĞRENDİM.EĞER DİŞİ KIZGIN YATIYO İSE ALTINA YUMURTA ÇEK .DİŞİ KABUL EDERSE BİLKİ SENİN KUŞ KISIR YAPACAK BİR ŞEY YOK ARKADAŞIM.ALTINA YUMURTA ÇEK YAVRULARA İYİ BAKAR KISIR KUŞLAR DİĞER KUŞLARIN YUMURTALARINI BU ŞEKİL DE KULLAN KISIR KUŞ KÜMES DE HER ZAMAN BULUNSUN İYİDİR

1 ayda yerine alışmama gibi bi durum olduğunu sanmıyorum eğer alışmasa yerine çöp dizin eşleşmez zaten! kuş kendini dinlenmeye alsa neden eşleşsin bide arkadaşım kuşun kabuksuz yumurta yumurtlayıp kırılmış olabilir mi?benim tavsiyem o kümese bi tane daha dişi kuş at erkek onlada eşleşir diğeriylede baktın ikiside yumurtlamıo ozaman erkek kısır yok yumurtluosa dişin kısır derim Saygılarımla HAZARBEYOGLU

Geri