Miskimde Takla Sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar çok kaliteli damar bir miskim var henüz bir yaşında ama hala taklaya giremedi kuş oldukça iri uçarken kendini geriye atıyor ama takla atamıyor bazen tutturursa arada bir atıyor bunun taklasını düzeltmenin bir yolu varmı...Tek uçurduğumda oldu oyunlu kuşlarımla birlikte uçurduğumda oldu ama taklası düzelmedi ne yapabilirim...

Kuşa gerekli imkanı verdinizse, yerinde ve zamanında yavruluktan buyana düzenli uçurdunuzsa oyun oynaması gerekir , oynamıyorsa da yapacağınız fazla ca bir imkanınız yok , yine düzenli olarak uçurmaya devam etmekten başkaca birşey gelmez elinizden .. Bazen olurbu , bazı kuşlar sökülmez oyunsuz kalır , .. Kanı soyu aile hikayesi belli bazı kuşlar kendi oynamasada altından oyunlu yavrular verirler .. Genel olarak ise hava kuşu yetiştiriciliğinde hakkı ile uçurulmasına karşın oyun sökmeyen yada düzgün oynamayan kuşlar elde pek tutulmazlar .. Belki birkaç ağız yuva yavru görmeside beklenebilir , ihtimaller arasına bu da konulabilir .. SelamlarŞEREF

Şeref abi kuş çok güzel satmaya gönlüm razı değil tek yapacağım sabretmek bazı oyun kuşlarının iki yada üç sene sonra taklaya girdiğini çevremdeki kuşçu abilerim söyledi onların dediği doğruysa miskimde umut var demektir.

kardeş mıskı takla atsa neye yarar..Masa kuşu.. genellıkle bır metrade 3 takla atıyor .Dedıgın dibi kalıtelı olsa taklaları dizerdi..öyle pek ucucu degıl..enderdır..ama yınede ıkı yasını bekle sonrası ıstesede gec olur..

Arkadaşlar tabiki miskilerden fazla performans beklenmez ama ben kuşun anasını babasını bildiğim için kuştan takla atmasını bekliyorum ama olmasa da olur takla atmıyor diye benim gözümde değeri düşmez...

kardesım ana babayı bılıyosan ucurmaya devam et.olacakdır fakat gec olacak demekkı.yavru gorsun acar

Bu kuşlar genelde masa kuşu tabiriyle bildiğimiz süs kuşları olarak beslenir.Damar oluşturulurken atmasına gezmesine fışkırmasına bakmazlar.En güzel renk formunu tutturmaya çalışırlar.Sizinkilerde muhtemelen renk için oluşturulmuş bir damarın meyvesidir.Oyunlusu yok mu tabiki vardır ama nadir görülür.

arkadaşlar miskiler dediğiniz gibi genelde kostüm kuşudur ama benim kuşum kostüm olarak bana göre 10 üzerinden 5'tir, ana babasıda aynı renkte yavruları standart çıkıyor, zaten ben kuşu yumurta olarak getirdim bakıcı kuşlarımın altına attım yani ana babası bende değil bir dostumun hediyesi dediğiniz gibi yavru aldıktan sonra da taklası düzelmezse herhangibir oyunlu kuşla eş yapıp yavrularından verim almayı düşünüyorum...

selamlar en azından bir resim koyabilseydin faydalı olabilirdik. MİSKİ... yani miskinin oyun kuşuvar.şebabı var.Süs kuşu var. kırmalardan geleni var. kuşun iyi bir kandan geldigini var sayarsak....... 1-bazı oyun kuşları çok geç oyun söker.2-ana-baba da kan tutmamış olabilir. yani iki iyiden iyi cıkacak diye bir şeyyoktur. 3-Diyelimki bir cift kuştan 15 adet yavru aldık. hiçbirinin oyunu ötekine benzemez. Aralarından cok güzel oyun yapanları cıkabilecegi gibi hic oyun yapmayanlar,sadece takla atıp kuyruga binenler de cıkabilir. 4-gerçekten ırkı iyi ise onun yavrularından mutlaka oynayanı çıkacaktır.(uygun bir eş vurarak Örnegin kuş çok sesli"kanat sesi" ise daha yumuşak bir eş vurarak birde ırkının renginde eş vurarak istenilen sonuçlar alınabilir.

Geri